kolmapäev, 27. mai 2009

Maksustagem Murutar enne, kui on hilja!


Väljavõte Delfi veebist.

Ma arvan, et Kati Murutar, kes kirjutab Delfis, et Eestis peaks kehtestatama lastetusmaks, peaks hoopis ise raskelt maksma hakkama. Sest mõelge, kui palju on tal lapsi, tervelt viis! Ja kui palju need lapsed loodust saastavad. Kui suur on nende ökoloogiline jalajäg kokku!

Normaalsel inimesel, ma arvan, üle kolme lapse ei ole. Miks? Seks, et ta saab aru, et iga uus laps tähendab uut saastajat, uut looduse alistajat ja allutajat, järgmist kindlat sammukest ökoloogilise katastroofi poole.

Lapsed on tohutud tarbijad. Jäle on neid poes vaadata. Ainult üks röökimine, et tahan seda ja toda. Ja nende tarbimishullust on pea võimatu ohjata, sest laps on jube egoistlik ja hedonistlik ning teda huvitab vaid omakasu. Laps on ka äärmiselt loll, kuna ta arvab, et õnn peitub nende asjade omamises, mis on teistel. Laps säästab vaid siis, kui teda seks sunnitakse. Aga mis mõte on hakata teist inimest sundima?

Loomulikult, ühel päeval kasvab laps suureks ja tast võib saada täitsa norm indiviid. Ta võib isegi hakata rääkima tarka juttu. Aga võib juhtuda ka vastupidi - temast võib saada Kati Murutar! Ja mis siis, kui kogu maakera täitub Kati Murutaridega, kes kõik räägivad lolli juttu, sellest, kuidas kõik need, kes ei soovi maailma uusi saastajaid juurde sigitada, peab ränga maksukoormaga maksustatama?

Appi. See tähendaks ökokatastroofi.

Minu meelest ei suuda maakera rohkem lolle murutare välja kannatada.

Seega - maksustagem Murutar. Enne, kui on hilja.

41 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

võrreldes teiega on Murutar lausa mõttehiiglane. Ja tõepoolest, temal on lapsed, ta on täiesti arvestatav kirjanik. Ta on oma eluga suurepäraselt hakkama saanud.
Ah, et ta ei jaga teie arvamusi, teie mõttetut eksisteerimist ja kurjuse külvamist,aga see pole ju süü. Või kuidas?

Anonüümne ütles ...

Minu kui kirjaniku seisukoht on, et Murutar on täiesti arvestatav hobusekasvataja...

Anonüümne ütles ...

sellest on muidugi kahju, et Irja viljatu on. muidu saaks saaks mõned sibulad sünnitada.

Anonüümne ütles ...

innu pihkutagumisele tuleks ka maksud peale panna

Anonüümne ütles ...

Olen lastetu mesterahvas ning olen küll nõus lastetusmaksu maksma.

Uus tööealiste generatsioon, see on see, mille najal riik püsib. Ka siis, kui ise penskar kunagi aastakümnete pärast olen. Kes penskareid ravib, kes penskaritele liikumiseks teed ehitab/hooldab, kes liiklemiseks bussi juhib, kes elektri saamiseks elektrijaamas töötab, kes elektrijuhtmeid veab, kes toru parandab, kes postipaki koju toob, kes arvutit parandab...

Kui pole piisavalt tööealisi inimesi, siis oleks penskarite armeele teenuste hinnad ulmelised või üldse kukuks ühiskonnakorraldus kokku. Mis oleks lahenduseks? 300 000 noort immigranti?

Eelistan, et eesti naised sünnitavad need minimaalsed 3 last rahvuse püsimiseks ja ühiskonnakorralduse säilimiseks. Kui tuleb lastetoetust lisamaksuga turgutada, siis tuleb. Kasvõi minu taskust. 3 last naise kohta pole mingi sünnitusmasin, see on inimkonnale (käesoleval juhul siis eestlastele) minimaalne, et nad välja ei sureks.

Anonüümne ütles ...

Appi kui naljakas tekst :D nii hästi kirjutatud. Irja pane samas vaimus edasi :D Kindlasti külastan teiekohvikut veel ja veel!!!!

jevlampi ütles ...

Murutari-mutiga üle hulga aja nõus. Ma loodan, et temagi mõtles neid ilusaid armsaid eestluse edasikandjaid, mitte neid ökokatastroofile kihutajaid, keda peavad silmas kohvikupidajad :-)

Anonüümne ütles ...

Irja, vasta palun. Kas Sul on lapsi? Kui palju ja kui vanad?

Anonüümne ütles ...

murutar on kana. Täiesti mõttetu mutt. Kas keegi tõesti võtab veel murutari tõsiselt. Sa, 12:12, oled vist külaline kuu pealt?

Irja ütles ...

Jah, mul on kolm last. 8, 6 ja 2 aastat vanad.

Anonüümne ütles ...

Isegi Alo ei taha enam seda kolli, kuuldavasti otsib meeleheitlikult võimalusi lahutamiseks, aga Kati ei taha, sest kust see hull moor endale muidu uue ja normaalse mehe leiaks.

Nõme vanamutt, võiks suu kinni pidada lõppude lõpuks!!!

Anonüümne ütles ...

nõus, täiega, Murutar tuleb maksustada...
mul pole laste vastu midagist - üks olemas ja rohkem pole...
kuni kolm on paras tõesti - üle selle hakkavad küülikud meelde tulema...

Anonüümne ütles ...

Vasta Irja palun. Sul kolm last? Mitu poega, mitu tütart? Kes laste järgi vaatab, kui Pärnus olete või näiteks, kui varem Aapoga köögis õlut jõite?

Anonüümne ütles ...

teeme jah lastetusmaksu... tere tulemast 18. sajandisse
haige, väga haige

ps: teile mudugist epl ei meeldi, aga mõni päev tagasi oli seal hea arvamuslugu, kus ajakirjanik osundas, et imelikul kombel on riik nüüd (väidetavalt) nii vaeseks jäänd, et ära võetakse needki toetused, mida maksta 9ondate alguses. siis kui olime tõesti puruvaesed ja näljas nagu vene kiriku rotid. uvitav-uvitav

aga no eks ägedam on mingeid makse välja mõelda. teeks ka nt ebameeldivus ja peerumaksu. miks mitte ka onaneerimismaksu. elamismaksu? suremismaksu?

Indrek ütles ...

Väikesed lapsed on ka nii õelad ja vastikud, solvavad... idioodistunud indiviidid.

Anonüümne ütles ...

Onaneerimismaksu ei saa teha, siis läheb Innu kiirelt võlavangi.

Anonüümne ütles ...

Appi kui naljakas tekst :D nii hästi kirjutatud. Irja pane samas vaimus edasi :D Kindlasti külastan teiekohvikut veel ja veel!!!!

Lugupidamisega,
Irja ise
(kes siis veel?)

Anonüümne ütles ...

aborti teinud ja lastetu naine ongi kindlasti selle vastu, et lastetusmaks oleks. eks.
aga normaalkne naine tahab last ja peret. mitte netis möla ajada.
aga abort oli vaba valik. nüüd ole aher edasi ja ära mölise.

Anonüümne ütles ...

Irja, vasta palun. Kas Sul on lapsi? Kui palju ja kui vanad?

unihiir ütles ...

see anonüümik, kes siin järjekindlalt irjalt laste kohta küsib: mis tähtsust sellel on, mitu last kellelgi on või pole? et kui mul pole lapsi, siis ma ei tohi lastekasvatamise või lastetusmaksu teemal sõna võtta? et kui ma pole poliitik, ei tohi valitsust arvustada? et kui mul pole autot, siis mokk maha liikluskultuuri teemadel?

tead mis, kui sa esined siin anonüümikuna, pole sul õigust ka küsimusi küsida. aga kuna sa seda tegid, siis vasta nüüd kohe ise: mitu last sul endal on? elad ikka nende ema/isaga koos? maksad korralikult makse? hoolitsed oma vanemate eest?

Anonüümne ütles ...

Kuule Unihiir, kas see, kui keegi nimetab ennast Unihiireks, Päiksekiireks, Sussiks või Pässiks, ja paneb üles saja mweetri pealt tehtud suvapildi, tähendab, et tegemist pole anonüümikuga? Kui sa nii julge hunt oled, rind rasvane, siis lao ikka täiskomplekt välja: nimi, eesnimi, näopilt jms. Ah ei taha - no ega ei peagi tahtma, aga ära siis taha neid ka sõimata, kes ei viitsi endale mingit varjunime välja mõelda ja eelistavad jääda ano-ks (I&I kommentaariumis ellujäämise seisukohalt hädavajalik tegu, eriti kui mõelda suguvõsa peale!).

unihiir ütles ...

*haigutab

olenemata sellest, kas ma nimetan ennast unihiireks, päikesekiireks, sussiks või pässiks ning panen üles 100 meetri pealt tehtud suvapildi - on täiesti võimalik mulle kirjutada ning ma ka vastan sellele. ma ei ole kunagi anonüümselt plõksinud.

Anonüümne ütles ...

Irja sa ei tea lastest ju sittagi ... sest sul pole neid. Pea lastetusmaksu koha pealt ka palun suu kinni.

Päikest teile ja kena kevadet!

Anonüümne ütles ...

muhhaahaa :-)

Irja ütles...
Jah, mul on kolm last. 8, 6 ja 2 aastat vanad.

kolmapäev, 27. Mai 2009. a 14:50

loll ja liiderlik ja ... õnnetu lits oled Irja :-(

P.S. Innoga võrreldes oled ajukääbik ... Kui välismaalt saadud rahad otsas, siis loobub ka Inno sind panemast ja oled ... üksik ja lastetu :-(

Anonüümne ütles ...

vat jah, sihuke emane , kes midagi ei tea lastekasvatamisest ja elab ainult tänu sugulastelt saadud pärandusele, ei tohiks laste küsimuses küll miskit sõna võtta.
Raha on teil varsti läbi ja siis kui sa Eesti rahva õnnetuseks vanaks elad, hakkavad need Murutari lapsed sulle elamisraha teenima.
Mõttetu , loll naine oled... ah pole ju naine kah, ega siis naiseks tee ainult oma jalgevahe eksponeerimine.

Anonüümne ütles ...

Ime küll, et Irja pole siin veel kõiki vasturääkijaid ehk siis Murutari poodajaid kanaemadeks sõimanud ja teatanud, et iga sünnitanud naise v... on välja veninud ja seksimiseks kõlbmatu. Ah õigus, Tähismaadel pidi täna tähtsamatki tegemist olema...

Anonüümne ütles ...

Olen täiesti nõus, et liigne paljunemine peaks olema karistatav. milleks küll see hala, et eestlased surevad välja jne? ja mis siis?
igaks juhuks - mul on laps, aga õnneks jääbki üheks ja ainsaks.

Anonüümne ütles ...

viimasel ajal on palju lambaid siia siginenud... paistab viljakas aasta olevat... niiiiiiii palju õnnetuid olevusi...

ken taur
vaatleja

Anonüümne ütles ...

Palju õnne õnnelik olemise puhul, Ken Taur! Ega ma ise ka ei kurda, aga sinusugune seda nagunii ei usu, et see, kes pole Murutari vastu ja I&I poolt, pole tegelikult õnnetu ja kibestunud olend. Kauneid unenägusid, õnneseen!

Irja ütles ...

Mul on üks tüdruk ja kaks poissi. Kui Aapoga köögis õlut joome, siis kaks vanemat last üldiselt jooksevad mööda aeda ja hauguvad naabri koera Rokit (kuna Roki ükskord hammustas kõige vanemat last käest), noorim aga kas põõnab õues piknikulaua peal või näub kõrvulukustava häälega akna taga. Tänan huvi tundmast!

Irja ütles ...

Ja õhuhingamismaksu ja peamaksu võiks ka teha. Ja kirikukümnise sisse seada ja teotöö!

Anonüümne ütles ...

Minu meelest võib iga inimene igal teemal sõna võtta. Mis vahet, kas on lapsi või ei. Mul on lapsed, aga nad ei ole kindlasti minu elu mõte. Elus on muidki asju kui lapsed. Töö, unistused.

Irja teeb seda, mis teda õnnelikuks teeb, elab seda elu, mida elada tahab, eks te selle pärast tema peale nii kadedad oletegi.

M.

Anonüümne ütles ...

oh irja sa oled nii ilus ja armas ja sul on nii vahva huumorimeel. tubli oled, pane edasi, me kõik kadestame sind! ei, sa vist ikka mleeldid Innole rohkem kui tolmuimeja, ja vist teed isegi peenisepumbale silmad ette. .

Erkki ütles ...

Päris lahe lugemine Irjalt. Siuke mõnusalt moraalitu, sardooniline ja nasty küte, umbes nagu 2006/7 aasta artiklid talt. Fundamentalistid, konservatiivid ja puritaanid muidugi tagajalgel, aga kujutan ette et nende maailmavaatele ülbete väljakutsete esitamine ongi midagi, millest sa oo Irjake üüratuid multiorgasme saad, hehee. Fess up girl!

Aga isegi kui jätta kõrvale minu sümpaatia I+I suhtes, on Murutari soovitus lastetusmaksuks ikkagi epic fail!

Sest meie ühiskonnas on niigi probleeme sobimatute kooseludega. Kus koos elavad inimesed, kes teineteist ei armasta, ja kes siis kuidagimoodi last/lapsi kasvatavad. Kui mina olen otsustanud vältida abielu kui katku, aga samas ma ei tea, kust persest leida endale seda õiget elukaaslast, kellega abielluda oleks mõtet, siis kas see tähendab, et mul on nüüd ultimaatum? Et kas kohe kähku pulmad ja lapsed suvalise vastassoost indiviidiga or else röövitakse mult teatud osa rahast ära? See, et rahamajanduse sfääri üritatakse lükata hüvesid, mis tegelikult võiks rahamajanduse alast edaspidigi väljapoole jääda, on minu arust saatanliku dominatsiooniühiskonna tunnus. Kaua me laseme end nülgida võimulolijatel, kes juba niigi kanaliseerivad võimututelt seda vähestki võimu endale üha juurde ja juurde? Kas järgmiseks maksustatakse hingamine? Kui nii, siis minu jaoks on see märk, et tsivilisatsioon on surnud. Rahamajanduse pervasiivne mõju on aga vähktõve ilming ja lastetusmaks oleks selle vähi põõrdumatu metastaas.

Anonüümne ütles ...

Aga mida siis sarkastiliselt ja lastetutl naiselt oodata.
Ma saan aru ka sellest, miks ta lapsi ei taha. Asi pole saastajate sigitamises. Asi on karmavõlas. See naine on nii palju halba külvanud. See blogi on tal nagu taak kaelas ja käib temaga kaasas. Määrab tema saatuse. Ja tal on tõesti parem lastetu olla. Tema saast nuheldakse 7 põlve taha veel laste kaela. Ning seda häda, pole ju kellelegi vaja. See mürk mis temas on, mürgitab ka tema lähikondlased.

Anonüümne ütles ...

Mina kusjuures arvan, et kui Irja lapse teeks, siis saaks tast küll tunduvalt etem ema kui nii mõnigi range ja kitsarinnaline tõlplane, kes siin Irjat põhja kirub, ja siis läheb arvuti tagant minema ja hakkab jälle oma mehe kallal näägutama ning lapse peale röökima. Aitab juba kitsarinnaliste kanatädide monopolist!!! Vabameelsete rõõmsate avatud inimeste põlvkond tulgu.

Anonüümne ütles ...

vabemeelne naine jah. ropu suuga kah veel. aborti küll ei poolda, see on tapmine. oleks võinud oma lapsest loobuda.

Anonüümne ütles ...

Irja, vasta palun. Mis su laste nimed on? Sul tüdruk ja kaks poissi?

Kas kõigil lastel on erinevad isad? Innoga sul lapsi pole ja ei tulegi?

Kas üldse plaanid endale ühte last tulevikus või oled sellest mõttest loobunud?

Päikest teile!

Erkki ütles ...

Mina ennustan, et laps tuleb alles siis kui Inno ligineb 50le. Sest oli ka Irja issu 50, kui Irja sündis. Paistab, et talle vist meeldib väga, kui lapsel on vanad vanemad. ;)

Anonüümne ütles ...

missugune täiearuline peaks innoga lapse saama. Vt, mis ta oma olemasolevatele on korraldanud.

Irja ütles ...

Ei viitsi enam vastata. Kole tüütuks kisub see vestlus. Aina lapsed ja lapsed. Teine teema, palun!