esmaspäev, 27. juuli 2009

Jaga meiega oma sushikogemusi!

Küsimus suurele ringile: kust saab teie arust head ja kust halba sushit? Kirjeldage oma kogemusi, palun!

Ja veel, kas keegi teab, millist äädikat Eesti sushirestoranid riisi prepareerimisel valmistavad? Me Innoga oleme ikka arvanud, et riisiäädikat, aga kuna pärast mõnes sushikas käimist on olnud hirmus halb enesetunne ja meil on gluteenivaba sojakaste, siis oleme mõelnud, et äkitselt nad kasutavad majanduskitsikuses märksa odavamat odraäädikat. Kas keegi oskab selle kohta midagi öelda. Samuti saime vihje, et üks tuntud Tallinna sushikas pakub lõhe asemel forelli. Kas vastab tõele?

NB! Panin üles ka küsitluse, millist sushirestorani eelistad. Kui te veel mõnd head teate, siis pange kirja, teine voor tuleb veel.

22 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Palun pange kommentaarid uuesti eeltsensuuri alla, ei tahaks seda pasarahet enam lugeda, mis nüüd on vallandunud nagu paisu tagant.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Jaapani restode kohta ei tea rääkida aga mul on vanast ajast info(noh üle kümne aasta vanune )))) ,et Tallinna Hiina restodes pakutav on väga erinev Hiina tõelistest roogadest,lasti üle jala...
Ega siin Dublinis kah parem pole, ikke kui kodus ise teha tuleb parem välja...ah,eks see käi kõikide restode kohta...
Kas te tofu-d sööte?
Elagu konkurents!

unihiir ütles ...

Mulle meeldis väga kohvikus Mmuah )Tlna kaubamaja all) pakutu - ehkki teenindus oli allpool igasugust arvestust - aga juunis seal käies sushit enam ei antud.

Ei teagi kohe, kuskohast alustada uute sushimaitsete otsingut.

Anonüümne ütles ...

nomaitea... lõhe ja forell peaksid olema selgelt eristatavad ja seda isegi tükikese peale peale vaadates.
aga ma ei ole ka kursis, missugust forelli eestis üldse pakutakse.

ken taur

Anonüümne ütles ...

riisi prepareerimisel valmistatakse??? kas keegi paneks selle arusaadavasse keelde?

Edmund ütles ...

Paistab, et õige sõna peaks olema "kasutavad".

Anonüümne ütles ...

Tallinnas on hea sushi Vertigos ja Silgis(kuigi kallis) Kõik ülejäänud, sealhulgas teie Maakri tänava oma ja Sushi Cat on riisirullide valmistajad.
Aga seda, kas on kasutatud riisiäädikat peaksid teiesugused sushiarmastajad küll aru saama: riisiäädikal on spetsiifiline maitse ja ta on veidi magus...

Anonüümne ütles ...

No aga kes ütleks, mis on "sushi" ja mis "riisirull"? Et mis eristab ühte teisest, kui elitistlik snoobitsemine hindaja poolt välja arvata?

Arvamusliider ütles ...

1) Head sushit saab minu pool. Teid ma ei saa paraku sööma kutsuda, sest teile meeldib Edgar Savisaar. Mulle ta aga ei meeldi, nii et jäätegi heast sushist ilma. Aga tehke ise head sushit!

2) Veel tehakse head sushit restoranis House (end Sushihouse) ja Silgis.

3) Forell on parem (ja punasem) kui lõhe. Maitse üle vaieldakse!

Anonüümne ütles ...

midagi pole parata, aga parim sushi on siiski Silkis, Kullasepa tänaval Tallinnas (see Narva mnt Silk on kuidagi nõks nõrgem).
kunagi korraldas hause (endine sushihouse) koolitusi kuidas sushit valmistada, aga minu teada on see koht hetkel üldse kinni, muidu jah, seal oli ka hea, omanik oli ise jaapanis elanud jne.

Anonüümne ütles ...

minu meelest on parim sushi Staabis. Väga hea, saab hapukoore-ketshupi kastet ka peale.
Vanasti oli Nehatus ka hea, aga nüüd on koht alla käinud.

Anonüümne ütles ...

Mulle meeldib ka köige rohkem Silki sushi - töesti hea aga nats kallis. Teine koht kus pakuti head Sushit oli Zebra, aga seal ühe korra käinud, et äkki lihtsalt vedas. Kaubamaja üleval ja Narva mnt-l on tavaline. Aga Silk on üle köige.

Anonüümne ütles ...

ma ei saa aru, miks meil peotäie riisi ka kalaribala eest sellist hinda küsitakse!? See sodi ei maksa nii palju, isegi see töö pole nii keeruline!

Teistes riikides (Austraalia, Singapur, Holland, Prantusmaa jne..) olen saanud 5x paremat ja 3x suuremat tõepoolest jaapanlaste tehtud sushit, mille eest küsiti 10 krooni tükist!

Meil peetakse sushit hirmus peeneks sodiks. Talupojalik lollus, sest tegemist on tänapäeval tavalise tänavatoiduga.

Siit ka idee: tehke üks korralik sushilett, kus hea inimene saab 25-35 eegu eest vatsa täis ning rikkus tuleb kolinal...

Anonüümne ütles ...

Sellised jurakaid (nii maki kui sushi) antakse mujal 10 krooni eest:


http://www.justhungry.com/files/images/ehouzushi-500.jpg

Mei koinime tähtsusest värisevalt oma rahakotte selliste junnide eest:

http://www.fotobank.ru/img/FC00-7795.jpg?size=l

Anonüümne ütles ...

House kinni-pankrotis, sealt enam sushit ei saa

Anonüümne ütles ...

Miks ei ole kysitluses endist Ami Ya restorani, praeguse nimega Sakura? See oli muide esimene Jaapani restoran Eestis. Narva mnt.36. Lugege sushist siit...
http://www.amija.ee/?pid=21&pageid=4
Terv.iluspoiss

Anonüümne ütles ...

http://www.restoransakura.ee/
Terv.iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Võib-olla ei ole eriti populaarne arvamus, aga olles külastanud suuremat osa Tallinna sushikohtadest, juhib minu edetabelit Järve keskuse 2. korruse söögikoht. Ja Silk on viimaste seas.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kallid kommentaatorid,ma armastan teid,ma loodan,et edaspidigi jätkub selline inimlik arvamuste avaldamine...armastusel on kõikse suurem vägi...
Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

kuna minu kodulinnas sushisöögikohta ei ole, siis valmistan ja katsetan ise. ise ka söön ja ise kiidan. sõbrad ka kiidavad. sushit.

Mey ütles ...

Kiidan samuti Järvekeskuse 2. korrusel oleva restorani sushit. Käime seal abikaasaga alati, kui on midagi tähistada ;)

Anonüümne ütles ...

Kiidan ka Jarve keskus 2kl. Sama firma asub Kristiine keskuses, ja kuulsin et nad just avatakse P6hja Keskuses Rakveres. Firma nimi on Brezza la Brazza v6i midagi.

Sushi Cat on hea, ja hea hind ka. Ma siis eelistan Sushi Cat ja Brezza la Brazza.

Kultus (endise Moskva) pakkub nyyd sushit ja vaatasin et menyys on suur valik, aga pole proovinud (ja see on kallis ka).