kolmapäev, 23. september 2009

Ja palju võttis Rein Lang sissesõidukeelu tühistamise eest?


Väljavõte Postimehe veebist.

Kui endine siseminister Jüri Pihl oleks lihtsalt välja tulnud süüdistusega, et justiitsminister Rein Lang (kes vahepeal valitsuskriisi ajal ka siseministri kohuseid täitis) on tühistanud Eesti asutuste suhtes tehtud küberrünnaktute ühe korraldaja sissesõidukeelu, siis poleks see ehk olnudki midagi erilist, seda oleks võinud võtta kui valimiste-eelset rünnakut, milliseid nagunii esineb.

Ent kui arvestada seda, et just Lang sai omale raha, väidetavalt lausa 5 miljonit krooni selle eest, et aitas mõned aastad tagasi orgunnida vene transiidiärimeestele Maksim Liksutovile ja Sergei Glinkale 5 miljoni krooni eest Eesti kodakondsuse, siis võib küsida, et palju Lang võttis seekordse otsuse eest?! Liksutovile ja Glinkale kodakondsuse andmise loo muudab pikantseks asjaolu, et kuuldavasti kadus sellest summast 1,5 miljonit kuhugi vasakule. Selle vahe võttis arvatavalt omale praegune sotsiaalminister Hanno Pevkur, kes Langi ja vene ärimeeste tehingut vahendas, ja kes omale mõni aeg hiljem oma väikse ametnikupalga eest Nõmmele uhke häärberi püstitas.

Mis aga Pihli innukusest võib välja lugeda, et tõenäoliselt on Kapol juba Langi kohta ühte koma teist infot kogutud. Ehk on sealt lähiajal uudiseid oodata? Reform on praegu kahvlis, sest majanduskriis, mille nad suurelt osaslt ise esile kutsusid (majandus hakkas kiiresti jahtuma juba enne suurt globaalset kriisi), on hävitanud toetused ettevõtjatelt. Elus püsimiseks (see on buumiajal loodud suure struktuuri ülalpidamiseks) on vaja leida lisa sissetulekuallikaid ja selline juhtum võis olla suurepärane võimalus.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pole veel siiani aru saanud, milleks Langile prillid vajalikud on?! Et tobe välja näha?!
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Mees elab pilvedes ,iga lause algab sõnaga "MINA" ,see näitab suurt egoismi!Tegevused on enamus rahvavaenulikud aga olemus, "üle laipade" mineja.kui Ansip ütles ,et ei astu tagasi kuna see ei olevat demokraatlik siis Lang ei kaoks oma ametikohalt isegi füüsililist jõudu kasutades.Tegemist on tõelise kurjajuurega ja võimu ei oleks sellele inimesele veneajal kunagi antud!

Anonüümne ütles ...

Esmalt meenub Langi enese punane minevik Moskva injurkolleegiumis, kus tegeldi Eesti pagulaste varanduste sovetiimpeeriumisse organiseerimisega.
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Milldks meile vene transiidiärimehed, kui see Tallinna mitmekülgselt reosstav tegevus on juba minevik?

Feodor Jefimov ütles ...

Mina kui põline kesikute vastane pean tunnistama, et on olemas veel mitu korda hullem tegelane kui venemeelsed kesikud kokku ja see tegelane on loomulikut herr Lang. Ilmselt tema ongi "SIMM 2" keda siis varemalt taga otsiti.

Anonüümne ütles ...

Kes umbusaldab Langi, see pannakse vangi!