reede, 31. august 2012

Eesti riik kui noor pensionär

Eesti riik on küll aastatelt noor, aga meenutab praegu kõige rohkem pensionäri, kes istub voodi veerel, kõlgutab jalgu ja ootab oma surma. Elu ainus mõte on viimastel elupäevadel veel ots-otsaga kokku tulla, mingeid riske mitte võtta ja olla uhke selle üle, et tal pole ühtegi võlga.

Püsti tõusta ta ei taha, sest pea võib ringi käima hakata. Ta on pensionärile omaselt ülimalt konservatiivne ja ettevaatlik, veeretades iga senti näppude vahel. Kohati kaldub paranoilisusesse, näeb tonte seal, kus neid pole. See on ka loomulik, sest vanaduses enam musklit ei kasvata ja ainus viis veel elus püsida on ülim ettevaatlikkus.

Pensionär enam midagi ette ei võta, ise initsiatiivi ei ilmuta ning elab pigem põhimõttel, las teised teevad. Loomulikult pole mõtet pensionärilt oodata, et ta saaks lapsi või ehitaks omale uue elamise. Pigem on pensionärilt oodata teiste õpetamist ja targutamist, loomulikult ka parastamist, kui tegijatel pole kõik nii õnnestunud nagu planeeritud.

Kuidas Eesti riik sinna jõudis? Vastust pole vaja kaugelt otsida: valimistel on kõige tugevam jõud Eestis pensionärid, kelle häälte pärast eranditult kõik erakonnad end nahast välja poevad ja vastavalt nende soovidele kogu riiki kallutavad.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eestis pidi miskit 30% elanikkonnast pensionil olema.

See on jatkusuutlik olukord ainult EU toetusrahade olemasolul. Kui see alt kukub, siis on tsau-pakaa Euroopa ja privet Venemaa. Siin ei ole just suurt muud valikut.

Ma ei saa oelda, et mul kahju oleks, Eestlased on mind raigelt valja vihastanud oma idiootsete hoiakutega.

Anonüümne ütles ...

Eks ta nii ole.Kõik võimalused mis on olnud on käest lastud või maha müüdud.Kurat...isegi penskar ei taha siin enam elada,ise veel mõned aastad pensini plaanin siit jalga lasta.Siia jäävad ainult lollid või põhjakäinud tüübid kes poe taga seltskonda otsivad.SUUR TÄNU ANSIPILE!!!

Anonüümne ütles ...

Selline jutt ,et EL on meile rohkem peale maksnud kui oleme sinna andnud ,ei vasta mingilgi moel tõele.See on peenikene pettus mida elanik ei märka!Kõigepealt tekib küsimus ,et kus kohast peaks Brüssel selle raha võtma mida ta kõikidele riikidele nii lahkelt jagab?Neil on endil ligi 50 000 pealine ametnike armee ülal pidada ning nende eelarve kõrval Eesti riigi oma lausa kahvatub.Aga nad ei tooda mitte midagi!Nad toodavad ainult makse ja seda igale liikmesriigi elanikule!Vaikselt on need külge kleebitud kõigele mis on esmatarbimises ja eriti hakkab sellest silma autokütus!Ja seda kõikjal EL-i riikdies.Päeva jooksul võib autokütuse hind muutuda mitmeid kordi aga tanklat ei ole sel ajal mitte keegi täitnud!Siit ka väike näida tulevase elektrituru kohta.Kokkuvõtteks tahan öelda ,et ilma EL-ita oleks kõikides liikmesriikides autokütus poole odavam ja ka esmatarbekaupade hinnad ei kõiguks laes!Riigi jõukust hinnatakse elaniku rikkuse järgi ja paregusel hetkel käib elanike röövimine ilma karistuseta!Ehk avalik sektor on lastud ülepea kasvada!Selline "kolhoos" ei ole jätkusuutlik ja see kukub kokku!Aga mitte enne kui elanikud on paljaks varastatud.Ehk siis üks idioot on jälle asunud lugema Marxi aga sarnaselt Leniniga ei ole viitsinud seda lõpuni lugeda!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Arstirohi Eestimaal valitseva vaesuse vastu on leitud:http://elektritsaabtasuta.blogspot.ie/2012/08/imf.html