laupäev, 4. august 2012

Michal naeruvääristab kogu õigusruumi ja valitsust

Michal'i keisi puhul tuleks minu arvates eraldi välja tuua veel see, et jätkates justiitsministrina, olles ise kahtlustatav kuriteos, ei naeruväärista ta mitte ainult iseennast, vaid ka kogu õigusruumi ja valitsust.

Millisel valitsusel on sendi võrragi usaldusväärsust, kui selle justiitsminister, kes peab nagu Caesar'i nainegi olema ülevalpool igasugusest kahtlusest, toimetab oma ametis edasi, nagu poleks juhtunud midagi?

Enne prokuöride ja kohtunike ametisse nimetamist tuleb neil läbi teha põhjalik taustakontroll - uuritakse, kas nad on selleks ametiks piisavalt kõlbeliste omadustega, ega nemad või nende perekonnaliikmed ole pannud toime mingit kuritegu ja nõnda edasi. Ühesõnaga soovitakse tagada, et riigi teenistuses olevatel õigusametnikel oleks täiesti puhas renomee.

Õigusala kureerib Eesti Vabariigis justiitsminister. Mäletan oma praktikast Tallinna prokuratuuris, kuidas oma tausta pärast kahtluse alla sattunud abiprokurörikspürgijat intervjueeris tollane justiitsminister Märt Rask. Kes pidi siis kindlaks tegema, kas too kandidaat ikka on prokuröriametiks kõlbulik. Kahtlus tekkis, kuna üks tema pereliige oli kriminaal. Mis sellest järeldub? Prokurörikspürgija puhul rippus tema ametissenimetamise kohal kirves juba ainuüksi tema pereliikme kriminaalsuse tõttu. Nüüd on aga see inimene, kes prokuröre ametisse nimetab ja nende ametisse sobivust vaeb, ise kriminaalkuriteos kahtlustatav. Mis muudab kogu riikliku õigusruumi groteskseks. Seda võib võrrelda olukorraga, kus seifi pannakse valvama varas või lasteaeda juhatama pedofiil.

Kas keegi kujutab ette olukorda, kus Riigikohtu esimehele esitatakse kuriteokahtlustus, kuid ta jätkab sest hoolimata Riigikohtu esimehena, mõistes jätkuvalt kui õige mees teiste üle kohut, kiirustades prokuratuuri tagant ja nimetades kahtlustuse aluseks olevaid väiteid "laimukampaaniaks"? Ma ei usu, et keegi endale sellist Eestit ette kujutaks/tahaks ette kujutada. Kuid niisama puhas renomee nagu Riigikohtu esimehel peab olema ka justiitsministril, kes kuulub koos Riigikohtu esimehe ja õiguskantsleriga Eesti Vabariigi kõige kõrgemate justiitsametnike hulka. Ka tema on omamoodi kohtunik, vaagides prokuröride ja kohtunike ametisse sobivust.

Lisaks sellele diskrediteerib Michali kahtlustus kogu valitsust. Sest valitsus on võtnud Michali menetluse suhtes nagu Michalgi eitava-äraootava seisukoha, mõistmata sealjuures, et käitudes nagu Michal, neid ka nähakse Michalitena. Kamba kahtlustatavatena. Kamba kriminaalidena.

Kes on aga Michali ametist kinnihoidmist kritiseerinud? Õige, sotsid. Mikser nõuab juba uljalt Ansipilt selgitusi.  Järgmistel valimistel näeme :)!

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Arvan ,et Michal ,ei esindanud siis veel reformi ridu kui Ansip ja Seli käisid "obrukit" küsimas ,Tartu linnapea päevilt.See on süsteem kus siis Meikar jama kokku keeras.Seda Michaeli on raske välja öelda kas mitte poisi õige nimi ei ole mitte Grigori Mihhailov?Oleks aeg ehk kahtlustatava taust välja tuua siis saame kõik aru kellega on tegu.

Inno ütles ...

geni.com andmetel on Michalid (algselt Michaël) pärit Rootsist, kes asusid Eestisse 19. sajandi algul.

Anonüümne ütles ...

Ega michael iseseisvalt asju ajanud! Käsk&nõue oli ikka ülevaltpoolt.Juba kallase aegadest on see mentaliteet omane.Huvitav kelle rahaga tegemist? Tänapäeval on kuritegelikel jõukudel omad joped parteides olemas,ega vene luure rahaga pole tegemist? Alles oli elamislubade "äri" ja sellega seonduvalt oleks täisti loogiline järeldus.Simm-i skandaal oli peamise mõjuagendi paljastamise vältimine.Varem on väljaöeldud,et balti riikides on vene luure (pea)ministrite tasandil.Ansipi&Ligi teod ja otsused on sellised mis paneb nende lojaalsuses kahtlema,enamuses eestile ja eestlastele kahjulikud,mõtlemisainet peaks olema.

Anonüümne ütles ...

Michal astub siis tagasi kui Putin talle ise ytleb, et on aeg seda teha. Niikaua kuni musta raha maksjatelt seda korraldust ei tulem, ei saa ta ju loobuda. Sellest tuleks talle veel suurem jama kui musta raha keerutamise v2ljatulek ja sellest tulenev eesti riigi reetmise kahtlustus.

Putini vastu m2ngimine on v6imatu. Michal ei tee seda kunagi. Ennem laseb ta endale ise kuuli p2he.

Anonüümne ütles ...

Aga pole Michal esimene, Siim Kallasel ju lausa oligi kohtusaalis nägu naerul kui menetleti tema 150 miljoni krooni vargust.

Ja nüüd tema tütar kes on selles samas reformierakonnas kirjutab parlamendile eetikakoodeksi! kas pole siis nalja nabani siin eestis?

Anonüümne ütles ...

Veel üks väga tuline ja tõsine teema, mis mitte kuidagi oma teed peavoolu ei suuda leida hoolimata oma ilmsest selgusest http://kohalik.info/topics/Kunda%20soojahind

Inno ütles ...

Kas Virumaa Teataja ei taha seda teemat uurida, ainest peaks justkui tõesti olema.

Anonüümne ütles ...

Tahaks ka sõna võtta aga ei julge enam

http://www.upload.ee/image/2665416/ei-politseriigile_-_up.jpg