neljapäev, 25. oktoober 2012

Eestlased on soome murret kõnelevad poolakad?

Väljavõte Postimehe veebist.

Tundub, et eestlastel tuleb hakata oma päritolu revideerima. Geeniuuringud näitavad, et eestlased on päritolult kõige lähemal poolakatele. Ja isegi venelased ning lätlased on lähemal kui soomlased, kelle sarnast keelt eestlased räägivad. Kes siis eestlased on? Soome murrakut kõnelevad poolakad?

Muide, Poola alad on slaavlaste algkodu Euroopas, nii et "eestlased" on suure tõenäosusega slaavlased, kes võtnud omaks soome keele. Pole sugugi võimatu, sest eesti naised on ilu poolest kuulsad kogu maailmas, nagu ka poola naised. Samas soome naised on ühed koledamad. Välimus on eestlastel ja soomlastel väga erinev, kuigi keel on sarnane.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis? Irjat ei ole kodus va, et julged siin soome naiste ilu kritiseerida?

Vai olete tylis?

Inno ütles ...

Ka soomlaste hulgas on erandeid. Irja emapoolne suguvõsa on pärit Ingerimaalt, praeguse Peterburi aladelt, kust tulevad samuti väga kaunid naised. Ma kujutan ette, et Peeter I asjata sinna riigi pealinna ei teinud, mehed jooksevad ikka naiste peale.

Franz ütles ...

Eestlaste lähimad geneetilised sugulased on lätlased ja leedulased, mitte poolakad.

Anonüümne ütles ...

Nii tõug (koduloomadel)kui ka rahvus (inimestel)on sama liigi sisesed grupid, kuid võrdusmärki nende vahele siiski panna ei saa.

Vahe on just selles,et tõug on puhtalt aretatud ja geneetiliselt kergesti piiritletav kogum, rahvus aga pole seda teps mitte. Mitte ainult eestlane, vaid kõik rahvused, kellel oli minevikus silmast silma läbikäimist (olgu siis naabruses elamise, kaubavahetuse, sõdade, rännete, aadlike rahvusvaheliste abielude vms. tõttu), on omavahel ka geene seganud. Rahvusromantika tänapäevasel kujul tekkis alles 19saj, enne seda oli näit. teisest seisusest inimesega paari heitmine problemaatilisem kui teiskeelse, kuid samast seisusest inimesega. Piirialadel kujunesid välja keeled või murded, mis meenutasid kahe naaberkeele segu. Segunemit takistas, kui vahel oli näit. kahe tugeva impeeriumi piir või mingi looduslik takistus.

Kui just tahta ennast tõuliselt määratleda võib ju öelda,et "Läänemere lõunakalda tõugu", sest kitsam tõugudesse jagamine ei oma geneetilise materjali kattumise tõttu inimese puhul enam sisu.

Eestlase teise rahvusesse surumine (et eeslane on poolakas) on ka kunstlik, tegelikult on ikkagi poolakas poolakas ja eestlane eestlane. Kuigi poolas elav eestlane võib ka poolastuda, a see on teine teema.

Giustino ütles ...

Ei ole täpselt nii. Soomlased on nii erinevad, et ainult rootslased ja eestlased on nende lähimad sugulased. Aga eestlaste lähimad sugulased on lätlased, rootslaste lähimad sugulased vist taanlased või norrakad. Ainult soomlased ja lõuna-itaalased on nii kaugel tavalistest eurooplastest. Soomlased on kaugel sest, et neil on sami veri. Lõuna itaalased on kaugel sest, et neil on kreeka, araabia, ja põhja aafrika juured, eriti sitsiilias.

antifashist-incestproduct ütles ...

Bäckmani uus blogi:


http://date.bluesystem.ru/anketa/657389