teisipäev, 16. oktoober 2012

Reformierakonna lõpu algus

Väljavõte Päevalehe veebist.

Kõigepealt peab ütlema, et kahju on sellest, et Eesti poliitiliselt areenilt kaob selline erakond nagu Reformierakond. Organisatsioon oli hästi üles ehitatud ja oli efektiivne, nagu üks kaasaegne ettevõte olema peab. Reformierakond seisis, vähemalt alguses ettevõtjate ja laiemalt ettevõtlike inimeste huvide eest, mistõttu naudivad Eesti ettevõtjad tänaseni väga head elu, võrreldes oma Euroopa kolleegidega ning Eestil läheb majanduslikult väga hästi. Tänu kümmekond aastat tagasi tehtud õigetele otsustele, majanduslikule edule ja tugevale pangandusele võeti puruvaene Eesti vastu rikaste riikide klubisse- eurotsooni, mistõttu Eesti areneb oma endistel saatusekaaslastel Ida-Euroopas kiiresti eest ära. Alustades olid eestlased palju vaesemad kui poolakad või ungarlased, nüüd on need riigid seljataha jäetud. See on suur asi ja paljuski Reformierakonna teene.

Kahjuks on eesti rahvas aga selline, et ta võib kannatada piinamist, vägistamist ja alandamist, aga vot petmist ta ei kannata. Eestis on valetamise tõttu pidanud oma võimust loobuma sellised poliitilised korüfeed nagu Mart Laar ja Edgar Savisaar, samuti Tiit Vähi. Neist on ainult Savisaarel õnnestunud oma erakond säilitada, seda paljuski tänu autoritaarsele juhtimisstiilile. Lisaks ei kannata eesti rahvas, kui tema vastu käsi tõstetakse, mistõttu jäi võimust ilma Juhan Parts ja kadus tema erakond Res Publica, millele paljud eestlased panid suuri lootusi. Praegune moodustis IRL, mis on kokku pandud Isamaaliidu ja Res Publica riismetest, püsib võimul ainult tänu Reformierakonna toetusele.

Kuivõrd eesti rahvas petmist ei kannata, siis tõenäoliselt tekib Reformierakonna asemele uus, lähedasi poliitilisi vaateid kandev erakond, milleks ettevalmistused juba käivad.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Inno, ma arvan, et Te ülehindate Eesti rahvast ja alahindate Reformierakonna võimet rahvaga manipuleerida.

Esiteks, eestlased on korduvalt viimase 20 aasta jooksul tõestanud, et meil grupina puudub igasugune võime võimude ülekohtule vastu hakata, tõeline lambakari, kes teeb haleda häälega " mää-ää ! (tänapäeval käib see määgimine põhiliselt internetikommentaarides,) kuid laseb end vastu hakkamata pügada. Võimud kasutavad rahva alandlikku tülpimust jõhkralt ära, sest nad näevad, et selle rahvaga võib absoluutselt kõike teha.Võimud võivad olla päris rahulikud, sest nad teavad, et mässu ei tule,mehed ei tule vikatite ja kirvestega tõde ja õigust nõudma nagu Mahtra sõjas. .

Millal oli viimane tõeliselt rahvaalgatuslik mäss Eestis võimude vastu ? Võime 1940.a. kõrvale jätta, sest see oli ikkagi N. Liidu poolne riigipööramine.

Ilmselt viimane tõeline rahvalgatuslik üle- Eestiline mäss oli 1905.a., mille tsaarivalitsus aga julmalt ning veriselt maha surus. 1917.a pööre seevastu läks Eestis väga rahulikult, Kingissepp marssis oma seltsimeestega lihtsalt Ajutise Valitsuse kubernerikomissar Poska kabinetti sisse ja ütles, " Ivan Ivanõtsh, teie võim on läbi, võite nüüd koju minna"
Poska läkski .

Kuid tagasi reformi juurde . Kui saabuvad Riigikogu valimised 2015.a., visatakse rahvale mõni raasuke isandate pidulaualt( näiteks pensionile 20 eurot lisa, suuremad stipendiumid üliõpilastele vms ), hirmutatakse Savisaare ja Vene ohuga ning hääled on jälle koos.Mis puudu jääb, saab alati e-hääletusega jonksu susserdada.

Reformipartei on tüüpiline võimuerakond, kelle ainus eksisteerimise mõte ongi meeleheitlikult klammerduda võimu külge, sest kui see peaks kaduma, tulevad välja ka hoopis hullemad luukered kapist kui see pisike Silvergate.Nad sõna otseses mõttes ei tohi võimu kaotada, sest koos sellega kaob ka raha, privileegid, jõustruktuuride alandlik valmidus isandaid teenida ning öelda " Jah, härra minister !" Isegi vabadus võib paljudel selle juhtfiguuridel kaduma minna.

Seega minu prognoos on : ref ei kao kuhugi vaid jääb võimule edasi. Neil on käpas ka kõik trikid, mida selleks kasutada. Ei tule meil Gruusia ega Ukraina mudelit. Meil tuleb pigem Vene mudel, kus üks partei on väga pikalt pumba juures ja mida pikemalt ta on, seda võimatum on lahkumine rahulike valimiste teel.

Vägivaldset mässu ega isegi üldstreiki valitsuse vastu eestlased aga ei tee kunagi. Me juba oleme niisugused mökud, mis parata ...

Inno ütles ...

Aga Leedu? Seal läks võim opositsiooni kätte nädalavahetusel, kuigi sellest meil eriti ei räägitud. Ka 1991. aasta sündmused algasid kõigepealt Leedus.

Anonüümne ütles ...

Jah, väga vastik nõrgaandeliste kintsukaapijate orjariik!
Kui juba kahte meditsiiniliselt tõestatud ajukahjustusega tõbrast kummardatakse, noh siis... :(

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ja millised on teiepoolsed ettepanekud,soovid,visioonid,
unistused?

Arstirohi Eestimaal valitseva vaesuse vastu on leitud:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.ie/2012/08/imf.html

Üks ilus unistus ja visioon millise ühiskonna poole võiks püüelda:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2012/04/me-vordsustame-iga-uue-idee-kommunismi.html

Minu visioon Eesti tulevikust.

http://elektritsaabtasuta.blogspot.ie/2012/06/minu-visioon-eesti-tulevikust.html

TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB KÕIGILE TÖÖD JA VÄÄRILIST PALKKA...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD... TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB IGA EESTLANE ELADA EESTIMAAL METSA SERVAL OMAS TAREKESES...

Anonüümne ütles ...

Olen nõus esimesega ,et nii naljalt nad võimust ei loobu.Aga sügavalt kahtlen kas neil siiski õnnestub valimisi veelkord võltsida.Sest juba teine võimule tulek on halva maiguga ,rääkimata viimasest.Ei ole võltsitud ainult e-hääletusi ,üles olid ostetud ka valimsijaoskonnad kus siis panustati neile kes valimas ei käinud.Tulemused hävitati koheselt, peale mandaadi saamist.Isiklikult kaldun arvama ,et võtmetegelaseks on siin Ilves.Tasub jälgida Gruusia sündmusi ,sest on mainitud Ilvese tagasi kutsumist peale Shaakasvilli langemist.Arvata võib aga ,et paremusele ei vii miski ,sest peale juutide rüüstamist ootab meid Venemaale müük.Ja tähelepanelik lugeja on vast aru saanud kuidas russofoobid on viimastel nädalatel asunud usinasti oma sõnu sööma ning poevad Venemaale lausa ilma seebita.Ei imestaks kui pronksjunni algses kohas ilutseb peatselt Jeltsini monument!Sellised on tingimused!

Anonüümne ütles ...

Ah, good old times ...

Elektrikalkun on tagasi ja kaagutab sama teemat.

Nyd v6iks tulla Irja alasti MILF pidlid ja seeria r6vedaid artikkelid Ingridi kohta.

Anonüümne ütles ...

Kuule, 21. oktoober 2012 4:55,
ÄRA MÖLISE, räägi , kui sinusugusel üldse midagi
öelda on :(

Anonüümne ütles ...

Mis ma valesti ütlesin? Nostalgia ei ole ju mingi crime.

Anonüümne ütles ...

Oi, oi, mis ma nüüd valesti ütlesin? :-)

Sa teed mulle seda "Mis sul viga on?" rutiini, jah?

Hah-hah. Ma saan naljast aru küll.

Anonüümne ütles ...

Ei maksa eestlasi madaldada. Kes siin palju hüppavad, et ei julge ja nii edasi, ei tea tegelikult millise JÕUGA tegemist. KGB on kõikvõimas. Samuti CIA, MI-6. Kes pole aru saanud, need mängivad täna kokku. Nn. Uus maailmakord. Kui te hakkate netis ka vähe muid materjale sirvima kui ainult delfit, siis võib näha kuidas "maailmas asju korraldatakse". Loomulikult võivad need olla ka pretsendid uurivate inimeste hirmutamiseks, kuid ausalt see ongi hirmus, nagu Stalini aeg.
Lugege kasvõi seda: http://educate-yourself.org/cn/powersbatmanmassacre28jul12.shtml

Metsmati