esmaspäev, 10. detsember 2012

Eesti on üks kaugemale arenenud kommunistlikke maid maailmas

Seoses interneti ja eriti tasuta wifi võrkude laia levikuga on Eestist saanud paradoksaalsel kombel üks kaugemale arenenud kommunistlikke maid kogu maailmas, või kommuune, kui lubate.

Pole siis ime, et Eestis raha pole. Seda ei saa ollagi, sest suur osa elust kulgeb internetis täiesti tasuta ehk nö rahavabalt. Sellest ei maksa paanikasse sattuda, rahavabas maailmas polegi raha vaja. Ja kui raha ongi, siis pole sellega suurt midagi peale hakata. Nii kummaline kui see ka pole, aga saab ka ilma rahata hakkama. Raha järgi pole mõtet ka Soome tormata, sest seal ootavad ees täpselt samasugused muutused: raha lihtsalt kaob ära. Koos rahaga kaob paratamatult kapitalism, sest raha on tähtsaim kapitalistlik vahend.

Kuidas siis rahavabas maailmas hakkama saada? Nagu nutikamad on ehk taibanud, saab palju asju kätte internetist täiesti tasuta. Praktiliselt kõik peale söögi, see tuleb kas ise kasvatada või siis näiteks vahetada asjade vastu, mis kasutuseta seisavad. Või siis toota kommunistlikke, internetiga seotud vidinaid ja neid toidu vastu vahetada. Rahavabas maailmas kaotab kinnisvara oma väärtuse, seda on Eestis hästi näha, kus on hulgaliselt tühjalt seisvaid maju, kuhu võib niisama sisse kolida, ilma rahata.

Kommentaare ei ole: