esmaspäev, 10. detsember 2012

Kommunism on käes ... internetis

Sadakond aastat tagasi oli kommunistide ja anarhistide suur unistus, et saabuks aeg, mil „igaühelt nõutaks tema võimete kohaselt ja igaühele antaks tema vajaduste järgi”. Et kõik oleks võrdsed, noored ja vanad, mehed ja naised. See tundus utoopiana ja kommunismi peetakse eri diskussioonides utoopiaks tänaseni. Ilmaasjata, mul kallid virtuaalsed sõbrad. Kommunism on täiesti käegakatsutav ja olemas. Juba täna. Internetis.

Kas mitte internet pole see keskkond, kus „igaühelt nõutakse tema võimete kohaselt ja igaühele antakse tema vajaduste järgi”, kus kõik on võrdsed?! Vaielge palun vastu, kui teisiti arvate.

Pole ilmselt suurem ime, et Rootsi ühiskond, mis oma arengus on sammunud läänemaailmas esirinnas, kus orjapidamine kaotati mitusada aastat varem kui Eestis või USAs, on saavutanud ka interneti valdkonnas täiesti uue kvaliteedi Piraadiparteiga, mis on esindatud parlamendis ja mis oma võrseid isegi väiksesse Eestisse ajanud. Piraadipartei kaitseb internetis just seda „igaühele tema vajaduste järgi” poliitikat.

Niisamuti on „kõigi maade proletaarlased” ühinenud, ja ei kusagil mujal kui internetis, Facebookis. Ilma mingite repressioonideta, täiesti vabatahtlikult. Interneti, või Facebooki kommuuni kutsutakse Eestis vabakonnaks.

Nii et kaasaegsed noored saavad kogeda ja nautida seda, mille nimel nende vanemad ja vanavanemad, kas asja eest või teist taga palehigis oma nooruses hommikust õhtuni rügasid, mille nimel surdi ja kannatati, nüüd täiesti vabalt ja ilma suuremat rügamata ... internetis. Parafraseerides Leninit võib isegi öelda, et kommunism, see on vaba ja tasuta internet kõigile. See on täiesti käegakatsutav ja paljudes kohtades juba reaalsus. Ja selleks pole vaja mingeid rahvamasse kuhugi küüditada. Tulevik on kommunistlik, mu sõbrad! Inno ja Irja kohvik- The Communist Tool! Kõlab jaburalt, aga peegeldab kõige täpsemalt asja olemust.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sa voiksid ikka seda Iiri Elektrikalkunit ka promoda. Tema on ikka suure panuse teinud selle nimel, et inimkond vabaneks tasuta energia kasutamisega. Kahju, et me ei tea tema tegelikku nime.

Inno ütles ...

Iiri kalkun promo ilmselt ei vaja;)