laupäev, 29. detsember 2012

Vene poliitpõgenikud valivad elukohaks Eesti

Väljavõte france24.com veebist.

Nagu kirjutab Prantsuse agentuur France-Presse, on üha enam Venemaal poliitiliselt tagakiusatuid asumas elama Eestisse, kellest osa palub siin poliitilist varjupaika. Näib, et Eesti on omale leidnud uue niši, nö unikaalse eelise Vene teisitimõtlejate majutamise näol. Pikas perspektiivis on see kahtlemata üllas ettevõtmine.

Samas Eesti ise pole muidugi mingi lambuke siin, Eesti valitsusjuht Andrus Ansip on nagu väike Vladimir Putin, mõlemad on nõuka-aegse parteikooli mehed ja käituvalt karmilt nii oma poliitiliste vastaste kui teisitimõtlejatega. Ansip ei saa muidugi ELis nii karme meetmeid rakendada kui Putin Venemaal, aga tendentsid on laias laastus samad. Huvitav paradoks: Eestist lahkutakse poliitilise tagakiusamise eest Hispaaniasse ja mujale Euroopa Liitu, Venemaalt tullakse Eestisse. Päris põnev saab olema seda näha, kuidas tulevikus elab Ansip koos karja vene teisitimõtlejatega.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See on meie arvamus ,reaalsuses see nii ei kajastu!Pigem väiklase effekt.A´la Kihnu elanik kolis üle 10a Tallinna ega taha enam tagasi ja võibolla tuleb veel mõni säält Tallinna.Venemaa on suur ja lai ja omab palju naabreid ,Eesti on nende kõrval nagu lagunenud onn suurlinnas!Välisinfo puhul, eestlaste kõrvadele, tegutseb "filter" kus ahmitakse kõike mis riiki ilustaks.Samuti tegutseb "filter" reaalinfo jagamisel välismaailmale ,ebamugavaid reitinguid üritatakse igati maha teha või täielikult varjata.Hetkel toimub Putini reziimi igasugune laimamine kuna see on jalus USA-le kelle taldu meie riigipead lakuvad!Siit ka reziimi halvustav info nagu siis näiteks poliitilise varjupaiga otsimine Eestist.Samas ei ole keegi rääkinud nendest Eesti talumeestest kes lahkusid siit riigist kogu oma tehnikaga ja nüüd Venemaa pinnal põldu harivad ning loomakarju peavad!Üllatus eks ole?Aga fakt!

Anonüümne ütles ...

Ei olnud üllatus. Ammu on eestlastele teada,et Venamaal napib inimesi, kes suudaksid kaasaegse põllumajandusettevõtte püsti panna - samas on aga tohutu põllumaa ressurss ja piisavalt tarbijaid. Mistõttu põllumajanduse arendamine on väga perspektiivikas.

Imelik ainult,et sellised eestlastest "kulakud" on head, kui nad tegutsevad Venamaal. Kuid samasuguseid, ainult Eestis tegutsevaid suurtalunikke kirutakse, et krt teab, mis kõveral teel nad edukaks said ja see, mis nemad teevad, polevat üldse õige põllumajandus. Et nende automatiseeritud laudad ei anna külainimestele tööd ega säilita traditsioonilist maaelu jne.