pühapäev, 27. jaanuar 2013

Eesti on valmis uue Artur Sirgi või Mart Laari esilekerkimiseks

Eesti praegune olukord sarnaneb nii 1930ndate alguse üleilmse majanduskriisi järgse kui ka 1980ndate lõpu NLiidu kriisi ajaga, mil rahvas oli niisamuti nagu praegu pettunud kõigis olemasolevates juhtides ning nõudis täiesti uusi tegijaid. 1930ndatel sai selleks uueks liikumiseks vabadussõjas võidelnud mehi ühendav ja Eesti saatuse pärast muretsev Vabadussõjalaste Liit, mida juhtis Artur Sirk, 1980ndate lõpus sai rahvast ühendavaks jõuks Mart Laari juhitav Muinsuskaitse Selts, mis tegeles ajaloo mustade laikude avalikustamisega.

1930ndatel õnnestus võimuladvikul korraldada sõjaväeline riigipööre ning Artur Sirk võimust ilma jätta.  Ametlikult hüppas Sirk Luksembrurgis end aknast surnuks, ent suure tõenäosusega ta hukati. 1980ndate lõpus oleks võinud sama juhtuda Mart Laariga, ent sõjaväeline riigipööre NLiidus kukkus läbi ning demokraatlikud jõud eesotsas Mart Laariga pääsesid võimule.

Täna on õnneks sõjaväeline riigipööre Eestis palju vähem tõenäoline kui 1930ndatel või 1980ndatel. Kes on uus Sirk või Laar? Tõenäoliselt juhib ta juba mõnd organisatsiooni, mis pole suutnud inimeste usaldust kuritarvitada.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sven Mikser

Inno ütles ...

Samahästi võiks öelda, et Savisaar, kes on Mikseri vaimne isa, aga vaevalt. Selleks, et olla täna ja homme tõsiselt võetav, peaks varasem taak puuduma.

Mikser saatis kaitseministrina Eesti poisid Iraaki asja eest teist taga surema, seda talle tulevikus ei andestata.

Anonüümne ütles ...

Praegune olukord on ikka teistsugune kui 30. aastad. Siis oli eesti praktiliselt monorahvuseline riik, praegu mitte. Uus, alltpoolt rahva seast tulev juht peaks küsima ka venelaste arvamust. 45% riigi rahvastikust on suur jõud, et mitte seda ignoreerida.
Andri

Anonüümne ütles ...

Uus juht määratakse Brusselist peale seda kui olemasolevad sossepad rahva poolt orki aetakse ...

Anonüümne ütles ...

To Inno 27. jaanuar 2013 20:20

Kui Sven Mikser üksinda mitte, siis igatahes sotsiaaldemokraatlik erakond selleks messiaseks tõenäoliselt osutub.

Inno ütles ...

Võimalik, et uued näod sotside hulgast, või mõned hästi ära unustatud vanad. Muidugi, kui Ansip & Co vanas heas vaimus jätkab, piisab ehk Mikseristki tegelikult.

Anonüümne ütles ...

Soga.
Muinsukaitse Seltsi asutas ja juhtis hoopis Trivimi Velliste.

Anonüümne ütles ...

Laari-sugust laristajat, tatikraed ja intriganti küll vaja poleks.

Anonüümne ütles ...

Sotsid olekski võimul kui ei oleks 2x valimisi võltsitud.Läheb veel aega ja võim mängitaksegi sotsidele.Aga enne seda on vaja veel laen kaela võtta ja see "ära süüa".Sotside võimu ajal käib kaasa aastate pikkune pidev parastamine ,a´la meie ajal oli kõik korras ja teie viite riiki pankrotti!Kui te tähele olete pannud siis reform on üsna usinalt laastanud konkurente ja Mikser-poiss sotside eesotsas on samuti reformi kätetöö.Aga Laar tuleb võimust hoida niikaugel kui võimalik ,enne juba Savisaar kui Laar.Laar tahaks ja Laari tahetakse võimule kuid need inimesed kes teda soosivad ,ei arva Eesti rahvast mitte midagi.Venemaaga hirmutada ei ole vaja ,isiklikult pooldan heanaaberlike suhteid nagu seda teeb Soome.Miks peaks Eesti rahvas kannatama nuhkide pärast kes on vene eriteenistusest ära karanud?Nüüd kardavad oma elu pärast ja õhutavad oma rahvast Venemaa vastu üles!

Inno ütles ...

Tõsi, et praeguseks on Laar oma aja ära elanud, ta tuleks pensionile lasta.

Anonüümne ütles ...

Selleks uueks meheks on Martin Helme.