laupäev, 9. veebruar 2013

Eesti riigi oleks päästnud laenuamnestia

Praegust Eesti riiki võib laiemas plaanis võrrelda Titanicuga, mida peeti uppumatuks, ent mis jäämäega kokku põrgates siiski sedavõrd kannatada sai, et põhja vajus. Vajumise protsess ise oli küllalt pikk, mis võimaldas paljudel inimestel põgeneda, ent paljud jäid laeva ja uppusid koos sellega.

Samasugune on olukord praegu Eestis, kus lahkumine on muutunud massiliseks ja võtnud paanika mõõtmed. Protsess on peatamatu, seda ei suuda mõjutada enam isegi vanajumala tulek riiki juhtima, rääkimata Savisaarest või Mikserist. Kui Mikser makse tõstab, nagu ta on plaaninud, tähendab see uut suurt koondamiste lainet ja koondatutel pole kuhugi mujale minna kui välismaale. Eestisse niipea uusi töökohti ei teki, sest esiteks pole inimestel raha, et investeerida ja neil, kel on raha, ei investeeri sinna, kust inimesed kabuhirmus põgenevad. Mis mõte on rajada Eestisse ettevõtet, kui siin pole varsti võimalik leida enam töötajaid.

Makse on sunnitud tõstma isegi Ansip, kui ta võimule jääb, sest noored põgenevad, ühiskond vananeb, Eesti ärakurnatud vanainimesed pole võimelised tööd tegema, mistõttu on vaja vanainimeste ülalpidamiseks tõsta makse. Maapiirkonnad jäävad tühjaks ning eesti rahvas hakkab tulevikus toituma Euroopa Liidu toiduabist, rapsiõlis praetud makaronidest. Palgad ei tõuse, sest kõrgete maksude ja väheneva rahvastiku tõttu ei tule Eestisse investeeringuid. Eesti väikse palga eest pole varsti enam võimalik maksta elektri, kütte ning toidu eest, kuna hinnad tõusevad, aga palgad mitte. Need, kes tahavad paremat elu, on sunnitud lahkuma.

Kui mõelda, mis oleks Eesti hävingust päästnud, siis Islandi eeskujul võib öelda, et seda oleks võimaldanud laenuamnestia, kas siis osaline või täielik. See oleks tähendanud küll kõva pauku Eestis tegutsevatele pankadele ja võibolla mõne pankrotti, aga rahvas ja riik oleks olnud päästetud. Praegu on riik haavatud ja jookseb vaikselt verest tühjaks. Seda protsessi enam peatada pole kahjuks võimalik, nüüd ei aita enam isegi täielik laenuamnestia. Kui inimene nüüd oma laenust vabaneb, annab ta kasvõi ilma käest oma maja või korteri ja põgeneb välismaale. Eesti väiksemates linnades on juba pooled majad tühjad ning müügis. Kinnisvara sümboolsele hinnale vaatamata ostjaid pole.

Eestlased asuvad ümber teistesse riikidesse, juba praeguseks on tekkinud suured Eesti majanduspõgenike kolooniad Soomes, Rootsis, Norras ja isegi Inglismaal, Austraalias ja Islandil. Sinna rajatakse eesti koolid ja lasteaiad. Eestisse tagasipöördumine on ehk võimalik mitme aastakümne pärast, kui üldse.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundub et Sofi Oksaneni raamatu pealkiri "Puhastus" on siinkohal väga asjakohane.

Anonüümne ütles ...

Eesti inimestele lohutuseks seda, et vähemalt Rootsil läheb hästi... HA HA HA

Anonüümne ütles ...

Kui vähemalt kohtud ei võtaks vastu hagisid, mille esitamisõigus ammu möödas - 5-8 aastatagused SMS laenud, mille kohta pole MITTE KELLELGI legitiimset lepingutki. Aga ikka mõistetakse välja ulmelised "KAHJUD" nendele vereimejatele.

Anonüümne ütles ...

Maapiirkonnad jäävad tühjaks ning eesti rahvas hakkab tulevikus toituma Euroopa Liidu toiduabist, rapsiõlis praetud makaronidest.

---
No näha, et selle lause kirjutanu põllumajandust eriti ei tunne.

Probleem ei ole mitte selles,et põllumajandus toodaks vähe. Tegelikult toodab pregune Eesti põllumajandus 1/3 rohkem piima, kui eesti elanikud ära joovad; ka tervailja toodetakse üle,sealiha ja kartulit ligikaudu vajaduse piiires.

Probleem on selles,et
1) põllumajandus ei ole enam külakogukonnaga seotud, st. toodangut tuleb sõltumata sellest, kas külad tühjenevad;
2) toodangu hind - kas eestlane jaksab omamaist toodangut osta? Kui ei jaksa, müüb eesti põllumees selle välismaale ja eesti vilja ja liha söövad välismaalsed.

Näide: tänepäevane peretalu on 10 ha suur ja mees töötab seal praktiliselt üksi, kasutades aeg-ajalt paari sugulase abi. Küla seal on pooltühi, kui maaharimist tühjenevad majad otseselt ei sega.

Öeldakse,et aga toodame siis mahedalt, saaksid inimesed tööd. Tegelikult ei pruugi ka maheettevõte olla väike - näit. Saidafarm on mahetootja ja ta kasutab 1000 ha maad, suur laut. Ja seal on 30 töötajat. Kui tööjõudu jääb vähemaks, korraldatakse tootmist nii,et oleks vaja veelgi vähem tööjõudu.



Anonüümne ütles ...

Viga:
tahtsin öelda,et tänapäevane peretalu on miie 10, vaid 100 (sada) või mitusadaha suur ja peremees töötab seal praktiliselt üksi.

Inno ütles ...

See lause ei tähendanudki seda, et Eestis ei toodetaks piisavalt toitu, vaid seda, et keskmine elanik ei jaksa oma palgast või pensionist seda osta.

Anonüümne ütles ...

Eesti riiki tuleks võrrelda ikkagi Estonia uppumisega, Titanicuga pole siin midagi pistmist.

Anonüümne ütles ...

Eesti riigi saab päästa ENSV tagasitulek, tõsi elu ENSV-s oli suhteliselt sitt, sest tegu oli okupeeritud maaga. Aga ENSV ajal oli eestlaste sündivus kõrge, mis tähendab, et ENSV täitis suurepäraselt Eesti Vabariigi põhiseadust ehk eesti rahva püsima jäämise kindlustamine, mis nüüdsel ajal on väga kaheldav. ENSV oli tol ajal maailma tasemel riik, nii et üle kogu ilma eriti läänest käidi imetlemas ülimalt moodsaid tehaseid ja arenenud tehnoloogiat. Ja üks oluline fakt: ENSV mitte ei lagunenud, vaid lagundati.

Anonüümne ütles ...

Tähtis on et:
- väljarännet ei toimuks (piirid kinni)
- efektiivseid rasedusvastaseid vahendeid poleks.
Sellest 2 tingimusest täiesti piisas eestlaste sündimuse tagamiseks ja ENSV-s olid need 2 tingimust täidetud. Elatustase pole tähtis, seda kinnitavad ka arengumaad - sellega inimene lihtalt kohaneb, nuputab midagi välja.

Kui eestlane praegu kolib mõnda jõukamasse välisriiki, siis parandab see elatustaset, kuid mitte sündimust. Eestlaste kogukondades välismaal pole suurpere sagedasem kui kodumaal.

Inno ütles ...

Pigem ikka Titanic, sest Estonia uppus nii kiiresti, et sealt ei pääsenud peaaegu keegi. Samas jah, Estonial on kuidagi halb karma.

Anonüümne ütles ...

Halb Karma? Kogu Estonia'l on mingi halb karma. Seda tunned igal pool. Vihased loustad vahivad vastu igalt poolt. Liikluses on praktiliselt mingi pidev yksteisele jalaga perse andmine, meedias, aris, poliitikas, igapaeva elus mingi meeletu JOKKitamine ja ylbitsemine, jne, jne, jne.

Ptui, ptui, ptui.

Anonüümne ütles ...

http://www.epl.ee/news/eesti/taismahus-tuhja-kohtu-tundvate-laste-ja-perede-arv-on-oluliselt-kasvanud.d?id=65670608&com=1