esmaspäev, 25. veebruar 2013

Kas Eesti kuulub Euroopa Liitu või ei kuulu?

Ühelt poolt on Eesti esindajad kirjutanud alla ühinemislepingule Euroopa Liiduga ning Eesti on Euroopa Liidu liige, Eesti idapiir on ühtlasi Euroopa Liidu piir. Eesti rahvas on selle liitumisega palju vaeva näinud, ettevõtjad toonud palju ohvreid. Euroopa Liiduga liitumise üks peamisi argumente oli Eesti julgeoleku parandamine, kuivõrd kallaletung Eestile võrdub kallaletungiga Euroopa Liidule. Euroopa Liiduga liitumisel toodi välja argument, et kui Eesti ei liitu Euroopa Liiduga, siis sunnib Venemaa ta liituma SRÜga. Euroopa Liidus peaks olema võimalik venelaste ja Venemaaga suhelda kompleksivabalt, ilma eelarvamuste ja hirmudeta, nii nagu suhtlevad venelastega sakslased või prantslased.

Nüüd, kus Eesti on juba pea 10 aastat täieõiguslik Euroopa Liidu liige ja eesti rahval peaks olema võimalus rahulikku elu elada, on jätkuvalt käibel retoorika, kus Eesti kaotab kohe-kohe oma vabaduse, räägitakse jätkuvalt Eesti kehvast kaitsevõimest ja Venemaa üha suurenevast ohust. Psühholoogilise kaitse vajadusest. Milles siis asi, kas Eesti on või ei ole siis Euroopa Liidu liige? Kas Eesti idapiir on Euroopa Liidu piir või ei ole? Kui on, siis tuleks akuutse Vene ohu puhul pöörduda koheselt Euroopa Liidu juhtorganite poole Brüsselis, et nad võtaks tarvitusele vastavad meetmed, tooksid ühisväed Eesti idapiirile jne. Ja kui ei ole, siis tuleks lõpetada hirmujutud, et inimesed saaks rahus euroopalikul kombel oma õiguste eest seista, oma arvamusi avaldada, elada, töötada ja puhata.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Iga vähegi mõtlev inimene saab aru, et Venemaa on tuumariik ja kui ta jalutaks Eestisse sisse, ei tehtaks mitte kui midagi. EU ja NATOle oleme peenraha, mida sõjaka tuumariigi ähvarduste peale võidakse kuskile niisama maha visata.

Pole loogiline, et kui Venemaa hõivaks Eesti ja ähvardaks NATOT ülemaailmse tuumasõjaga, hakkaks NATO riskima Eesti nimel ülemaailmse tuumasõjaga. Seega, meid lollitatakse järjekordselt Illuminaatide käsilaste poolt.

Nagu ESMist ja muust vähe poleks!

Inno ütles ...

No aga siis peteti rahvast Euroopa Liitu astumisel.

Inno ütles ...

Pettuse teel sõlmitud lepingud on omakorda tühised.