laupäev, 16. veebruar 2013

Naiselikud naised on jälle moes

Kaader seriaalist Girls, 2. hooaja 5. osa.

Ma tunnistan ausalt, minu naise nö iluideaal kujunes välja sellest, kui ma väikse poisina koos vanaemaga saunas käisin. Me olime mõlemad paljad kui porgandid ja mul oli piisavalt aega, et vanaema keha ja selle kumerusi vaadelda. Vanaema ei teinud sellest ka suuremat numbrit.

Otse loomulikult oli mu vanaemal tselluliit ja seda oli päris palju. Tal olid sellised parajad tissid ning parajalt suur tagumik. Selline, ma ütleksin, suht naiselik naise keha, selline naine nagu üks naine olema peab. Ma sain aru, et mu vanaema oli oma kehaga väga rahul, sellisena nagu ta oli. Ja tundus, et ta oli sellisena väga õnnelik.

Hilisemas elus olin üllatunud, et kuigi valdav osa naisi nägi paljana välja nagu mu vanaema, polnud nad esiteks oma kehaga sellisena rahul, ei olnud seetõttu õnnelikud ning tahtsid iga hinna eest omale sellist keha nagu oli ajakirjade kaanepiltidel. Ehk siis mehelikku keha. Ma ei ole siiani aru saanud, miks naised oma naiseliku kehaga rahul pole ning ihkavad saada meesteks. Viimasel ajal tahavad mehed jälle muutuda naisteks, või vähemalt neid püütakse selles suunas suunata.

Minu jaoks oli väga tervistav vaadata noore ameeriklanna Lena Dunhami loodud seriaali Girls, mis hakkas jooksma möödunud aastal ja räägib ausalt noore naise elust ning kus eksponeeritakse täiesti tavalist naiselikku keha. Dunham mängib ise peaosa, näeb paljana välja nagu mu vanaema ja on sellisena väga sexy. Ja mis peamine, ta tundub olevat endaga väga rahul, täpselt nagu mu vanaema. Seriaal Girls on võitnud juba mitmeid auhindu, teiselt poolt on ilmselt aus naiselikkuse käsitlus vallandanud pahameeletormi keskealiste naiste, Seksi ja linna põlvkonna hulgas, kes peavad sellist ausat käsitlust reetmiseks. Nende jaoks on Girls'ile vastukaaluks loodud lausa eraldi seriaal Carrie Diaries, mis räägib Seksi ja linna tegelaskuju Carrie Bradshaw elust noore neiuna, aga mis pole vaatamata glämmi kummardamisele erilist menu saavutanud. Igatahes on väga cool, et noorem põlvkond ei lase end hullutada kosmoseajastu jampsist ning võtab elu sellisena nagu ta on.

Siin veel mõned kaadrid seriaali Girls 2. hoojaja viimasest, 5. osast. Eestis seda seriaali ei näidata ja võibolla ei hakatagi näitama, aga Soome TV2 pealt hakkas esimene hooaeg veebruari algusest pühapäeviti kl 22.05 jooksma. Soovitan soojalt!

P.S. Irja, kes oli lugenud Marie Claire'i värskest märtsinumbrist Girlsi ühe osatäitja Allison Williamsi kolumnit, lisas, et tänased noored vastupidiselt oodatule on võõrdunud Facebookist ja Twitterist. Näiteks Allison Williams ütleb, et tal pole mingit viitsimist ega soovi sotsiaalmeedias suhelda. Ja kui vaadata seriaali Girls, ei näe ühtegi episoodi, kus sõbrannad suhtleks omavahel või oma sõpradega Facebookis. Seal näeb reaalset suhtlust. Näiteks stseen, kus üks tüdruk läks oma mehest lahku, ei saatnud ta oma sõbrale mitte Facebookis sõnumit, vaid tuli külla ja märgates teist vannis, ronis ka ise tema juurde vanni.
Arvutivärk ongi tänaste 30ste ja 40ste asi. Nemad saadavad sõnumeid, tšätivad ja messivad. 50sed on televiisoripõlvkond. 20sed kasutavad küll igapäevaselt arvutit, aga suhtlevad päriselt, mis meenutab pigem 20. sajandi alguse põlvkonda. Noored ihkavad päris suhtlust, mitte feiki läbi interneti. Näib, et näost näkku suhtlemine ei sure välja ja sotsiaalmeedia ei asenda päris suhtlust.


5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Täiesti nõus, et naisel peaks olema korralik tagumik ja tissid. Aga piltidel olev tädi on rasvarull.

Anonüümne ütles ...

Kusine lugu, kui naisekeha mõtestamine käib kahe kogemuse alusel: vanaemaga saunaskäik ja Marie Claire.
Teisalt saab veidi aimu ka teistelt aladelt: miks ehmatavalt suurele osale meie rahvast meeldib nii hullusti "Suveniir" ja "Meie mees", miks Erik Tohvrit peetakse kirjanikuks ja Toomas Anni on praegu üks paremini müüvaid lauljaid.jne.

Anonüümne ütles ...

"Suveniir" on laulnud ennast erinevate põlvkondade südamesse.

"Suveniir" on pandud ametlikult Eesti kullafondi.

Rahva südamesse on laulnud ennast ka tänaseks kadunud Rootsi bänd ABBA .

Aga "Meie Mees" on lihtsalt hea Eesti ansambel.

Anonüümne ütles ...

Sellel Suveniiri kadunud meessolistil oli Eesti lauljatest konkurentsitult kõige ebameeldivam hääl ja laulumaneer, selline vagatsev - võeh!

Anonüümne ütles ...

Naine videos on jah tüüpiline igapäevane klassikalisim naisevariant üldse.Me oleme just sellised,80 % No tissid on tal muidugi kesisevõitu.Aga tore,et keegi tähelepanu juhib ja ajupesud kõrvale lükkab.
'''''
murueit