esmaspäev, 25. veebruar 2013

Rahvakogu pressis vastuvõtule

Väljavõte Delfi veebist.

Mina mõtlesin, et president Ilves kutsus ise Rahvakogu esindaja vastuvõtule, sest oli ju president ise Rahvakogu ellu kutsunud, selle sünnitanud ja oleks olnud imelik, kui ta oma lapsukese esindajat vastuvõtule poleks kutsunud. Aga nüüd selgub, et president jättis Rahvakogu esindaja siiski kutsumata, mistõttu on loomulik, et rahva esindaja vastuvõtule kohale läks. Mis vastuvõtt see siis on ilma rahva esindajata.

Ja see, et rahva esindaja presidendiprouale kätt ei andnud- no kas saab seda ette heita, kui presidendiproua meenutab kurikuulsat Prantsuse kuningannat Marie Antoinette'i, kel pole rahvast sooja ega külma. Oleks vaid rahval rohkem selliseid julgeid esindajaid, siis oleks lootust, et rahva peale rohkem mõeldaks ning rahva olukord paraneks. Riik pole ju loodud ainult eliidi, vaid ka rahva jaoks, seda ei tohi keegi ära unustada, eriti rahva juhid.

Kokkuvõttes näitab Kaldalu tegevus, et Eestis leidub veel julgeid mehi ning pugejalikkus pole muutunud absoluutseks. See annab lootust, et kõik pole veel kadunud. Tuletan meelde, et Eesti iseseisvumine sai samuti alguse üksikute julgete meeste sirgeselgsest väljaastumisest.

Kommentaare ei ole: