teisipäev, 12. märts 2013

Hans Luik on koomast välja tulnud?

Väljavõte Ekspressi veebist.

Kunagine naksakas ajakirjanik, kes aitas oma 1989. aastal ilmuma hakanud sõltumatu nädalalehega (vist oli isegi esimene selline terves NSV Liidus) Nõukogude Liidu alustalasid kangutada, Hans Hansu poeg Luik, oli viimased aastad justkui varjusurmas. Ei tulnud temalt mitte midagi asjalikku, pigem sellist arnoldrüütellikku mõminat. Nüüd on aga mees justkui ärganud, kui vaadata tänast sissekannet Ekspressi veebis, kus ta oma endisi ja ilmselt ka praegusi aatekaaslasi halastamatult rapib. Ühtlasi ütleb Luik esimest korda nö peavoolumeedias välja tõe, mida keegi pole julgenud avalikult tunnistada: pronkssõduri valel ajal ja valel moel eemaldamine keeras suhted koduvenelastega tuksi.

Ma olen kindel, et ka Tartu rahu kajastamise lepingus saab nõnda ära korraldada, et leping sellest sõlmimata ei jääks. Vaja on head tahet ja tervet mõistust, nagu iga asja puhul siin ilmas. Eesti häda on, nagu Luik õieti välja toob, poliitiline primitivism. Eesti habras rahvastik ei pruugi lõputut enda peal katsetamist ja oma vigadest õppimist välja kannatada.

3 kommentaari:

Franz ütles ...

"keeras suhted koduvenelastega tuksi."
Kes need "koduvenelased" veel on? Eriti absurdne sõna.

Inno ütles ...

Need on venelased, keda Eestis peetakse venelasteks, aga Venemaal peetakse eestlasteks. Keda ei usaldata ei siin ega seal. Kui nad juba Eestisse jäeti Lennart Meri ja Boriss Jeltsini kokkuleppega, siis tuleks seda kokkulepet austada ning neid võtta kui koduvenelasi ja neisse lugupidavalt suhtuda. Nad on ikkagi inimesed.

Anonüümne ütles ...

Kõigepealt tahaks mainida ,et ükskõik kuidas neid kohalike venekeelt rääkivaid kodanike ka ei nimetataks, moodustab venerahvus neist üliväikse osa.Veel vääram on siunata nende elukommete järgi Venemaad ja venerahvust.Absoluutselt igas rahvuses on värdjaid ,seda ka eestirahvuses.Venemaaga pideval hirmutamisel varastab tegelikult Eesti poliitiline eliit maksumaksja tagant.Kahjuks seda paljud aru ei saa.
Pronkssõduri teisaldamine valel ajal ja valel moel oli Eesti poolt spetsiaalselt organiseeritud.Kahjuks ei arvestanud "värviliste revolutsiooni" autorid, koos siinsete esindajate ja kaasasaadetud agendiga, karvavõrdgi millist kahju see tekitab riigi majandusele.Õnneks on PR masinad selle rahva peas segi keeranud ja nii maksab eestlane alandlikult ära ülikõrged maksud ja idiootsed trahvid ,et võimuladvik saaks vanal moel edasi laiutada.Aga oodakem ära kui Ilves siit kaob siis hakkab palju muutuma.