pühapäev, 10. märts 2013

Saagem tuttavaks: Uus kriitiline Eesti tehnoloogiablogi

Väljavõte .ee bubble veebist.

Avatud on uus kriitiline tehnoloogiablogi, mis püstitab hüpoteesi, et peagi lõhkeb Eestis .ee mull sarnaselt .com mulli lõhkemisega Ameerikas kümmekond aastat tagasi.

Hüpotees põhineb asjaolul, et vaatamata suurele jutule, pole Eesti piisavalt ettevõtteid, kuhu investeerida, mistõttu näiteks Skype'i poiste investeerimisfirma ASI investeerib hoopis Aasiasse, mitte Eestisse. Kõik vähegi tegijamad ettevõtted Eestis on juba raha saanud, ülejäänud on lihtsalt vaht. Ajakirjandusest on jäänud mulje startup-buumist, aga tegelikkuses on seal taga vähe ajakirjanduslikku tööd ja rohkem pressiteadete ümberkirjutamist. Blogi autoreid hirmutab Balti riikide valitsuste kokku pandud 100 miljoni eurose mahuga Balti Innovatsioonifond, mille jaoks pole lihtsalt sobivaid kohti investeerimiseks. Tulemuseks on järjekordne mull, mis võib peagi lõhkeda.

Blogi autorid kirjutavad inglise keeles ja eelistavad jääda anonüümseks, sest Eestis ei talu inimesed kriitikat, isegi kui see on konstruktiivne. Mis siis ikka, jääme ootama sissekandeid tehnoloogia vallast ja Kohvik hoiab uuel blogil jõudumööda silma peal.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sinu projekt, Inno :)

Inno ütles ...

Ei ole ja ma ei kujuta isegi ette, kes selle taga võiks olla. Muuseas, ma ise blogiks ka anonüümsena, kui peaks uuesti alustama. Eesti ühiskond pole sõnavabaduseks veel valmis, kõik vähegi ausama jutu rääkijad lintšitakse kohe ära, nii nagu see on tavaks mujalgi endises NLiidus. Sa pead olema piltlikult öeldes Krugman või lausa USA presidet, et Eesti või eestlaste kohta midagi öelda.

Anonüümne ütles ...

Mis selle ParkNow!ga siis on?