pühapäev, 14. aprill 2013

Inno ja Irja nimekiri poliitikutest, kellel on oma arvamus

Kus selgub, et Mikser võib olla suurem UFO kui Ansip...

Sõitsime eile Innoga Võrust Tallinna ja pärast tagasi ning panime tee peal kokku nimekirja Eesti poliitikutest, kel on olemas oma arvamus. Kõik sai alguse sellest, et ma ütlesin Innole, et lugesin Ekspressist, et Urmas Paet võib olla Reformierakonna järgmine peaministrikandidaat. „See on hea, mulle Paet täitsa meeldib," kiitsin ma takka.

Inno tegi seepeale suured silmad ja küsis, kas ma tean, mis on Paeda arvamus. Paeda arvamus ükskõik millise asja kohta. Tema nimelt ei mäleta, et Paet oleks kunagi millegi kohta arvamust avaldanud. Tõepoolest, mõtlesin ka mina. Mida ma tean Paeda kohta. Et ta on selline nummi karumõmmi näoga meesterahvas. Keda ma olen näinud kaks korda Seto Kuningriigis. Ja et tal oli mingi osa pantvangratturite vabastamises. Mis osa, ma ei tea, sest Paet ei ole selle kohta midagi rääkinud. Ahjah, ja seda tean ma ka, et ta oli kunagi Postimehe ajakirjanik. Aga isegi seda ma ei tea, mis oli tema arvamus siis. 

„Vähemalt Ansipil on mingi arvamus. Selle üle võib vaielda, kas see arvamus on õige või vale, aga me kõik teame, mis on Ansipi arvamus," ütles Inno. "Ta ei ole mingi käpiknukk!"

Edasi arutasime selle üle, kes on üldse käpiknukk. Inno ütles, et käpiknukk on Sven Mikser. „Tal ei ole oma arvamust. Nagu nüüd välja tuleb, siis ta tegi lihtsalt seda, mis talle Ameerikast ette öeldi (kaitseministrina - Irja märkus). Kui tema saab nüüd peaministriks, siis ta teeb täpselt nii, nagu talle ette öeldakse. Tal oma sõna nagu üldse ei ole. Ta on olnud kogu aeg kellegi käpiknukk. Kõigepealt ta oli Savisaare käpiknukk, siis ta oli ameeriklaste käpiknukk ja nüüd ta on teab kelle käpiknukk. Ansip vähemalt seisab oma mingisuguste seisukohtade eest. Tal on vähemalt selgroogu. Mikseril pole mingit selgroogu. Eesti riigi juht ei peaks ikkagi olema käpiknukk."

Tohoh, mõtlesin mina. Inno ise on Ansipit teravalt kritiseerinud. Millest selline meelemuutus.

"Einon, Ansipil on vähemalt mingi oma seisukoht," vastas Inno. "Ma võin sellega nõustuda või mitte nõustuda. Ja ta seisab oma seisukoha eest kindlalt. Ta vähemasti teeb seda, mida ta õigeks peab. Ta ei talita kellegi teise näpunäidete järgi. Kõige hullem on see, kui Eesti riigi juhiks saab keegi, kes talitab kellegi näpunäidete järgi."

Inno jätkas: "Mikser on nagu noor Rüütel, kes sidus parteibosside kingapaelu kinni ja tegi nii karjääri. Rüütlil ka oma arvamus puudub. Kui Rüütli käest midagi küsida, siis tuleb sealt ainult mõminat."

"Aga siis me ei saa ju hääletada sotside poolt..."

"Sotsidel on alati võimalik leida endale uus juht. Näiteks Marianne Mikko. Või Ivari Padar. Räägitakse, et Ansip on UFO. Minu meelest on Mikser veel rohkem UFO. Ta ei ole nagu üldse inimene. Aga Ansip võiks ka natuke inimlikumaks muutuda. Siis võiks jälle Reformi poolt hääletada. Tartu linnapeana oli ta igati okei mees. Ta võiks meenutada, milline ta oli siis, kui ta oli Tartu linnapea."

Tõepoolest, mõtlesin mina. Sotside seas on väga palju tarku inimesi, aga erakonna juhiks on pandud inimene, kes midagi ei arva ja kelle puhul tekib kahtlus, kas ta on ikka inimene. Miks, miks, miks, tahaks karjuda. Samas ka Jüri Pihlil ei ole oma arvamust, nii et mingis mõttes Mikser jätkab traditsiooni.

Inno: "Jah, ja siis ongi nii, et kuna sotsidel üldiselt arvamus puudub, siis see on üleriigiline skandaal, kui nad arvamust avaldavad. Nagu nüüd, kus see revolutsionääri poeg Allik avaldas arvamust..."

Mina: "Seega skandaal ei ole mitte see, mida Allik ütles, vaid see, et üks sots avaldas arvamust!"

Inno: "Täpselt! Seepärast ongi väga ohtlik valida sotse juhtideks, kuna keegi ei tea, mis on nende arvamus. Sealt võib tohutult palju šokeerivaid avaldusi tulla. Näiteks arvamus, et Eesti võiks ühineda Venemaaga. Allik on kahtlemata sotside arvamusliider ja ta ütles, et Venemaa ei ole üldse Eestit rünnanud..."

Mina: "Nii, ja mida me võime sellest järeldada?"

Inno: "Sellest võib järeldada, et sotsidelt võib edaspidi tulla väga karme arvamusi!".

Edasi panime enda lõbustamiseks kokku nimekirja Eesti poliitikutest, kellel ON OMA ARVAMUS ja neist, kellel EI OLE OMA ARVAMUST.

ON OMA ARVAMUS:

1. Sven Kivisildnik 
2. Martin Helme 
3. Silver Meikar 
4. Jürgen Ligi
5. Edgar Savisaar
6. Rein Lang
7. Andrus Ansip
8. Marianne Mikko
9. Andres Herkel
10. Kaja Kallas 
11. Valdo Randpere
12. Evelin Ilves
13. Indrek Tarand
14. Siiri Oviir
15. Liisa Pakosta

EI OLE OMA ARVAMUST:

1. Sven Mikser
2. Toomas-Hendrik Ilves
3. Urmas Paet
4. Taavi Rõivas
5. Hanno Pevkur
6. Keit Pentus
7. Kristen Michal
8. Vilja Savisaar-Toomast
9. Priit Toobal 
10. Kadri Simson
11. Abiratas, sorri, Jüri Ratas
11. Laine Randjärv (Jänes)
12. Ene Ergma
13. Toomas Tõniste
14. ...
15. ...

Kaht viimast ei suutnud me välja mõelda. Aga teie võite kommentaariumis välja pakkuda, kes nad olla võiks. Ja kes on teie arvates suurimad arvajad!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Riisalu võiks esimesse nimekirja lisada.

Anonüümne ütles ...

Arvamus on olnud ainult kahel poliitikul: Allikul, kes arvab, et Venemaa ei ole kunagi Eestimaal kallal käinud (täiesti vale arvamus) ja Erki Nool, kes arvab, et peded on kõnts (õige arvamus).
Ülejäänud poliitikud on üks lambakari, kellel on partei arvamus.

Anonüümne ütles ...

Randpere asendaksin Gräziniga.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas Politseis ja Kaitsepolitseis on kah kellelgi oma arvamus või on need jõutud juba kõik lahti lasta?

Inno ütles ...

Gräzin pläkutab niisama, nagu ka Riisalu.
Mis politseisse puutub, siis kõigis jõustruktuurides kahjuks või õnneks edutatakse neid ja makstakse neile, kel puudub oma arvamus. Need on ikkagi tööriistad võimuorganite teenistuses, teistpidi see ei saakski olla.