reede, 14. juuni 2013

Kas Ansip võtab ametist lahkudes terve Reformierakonna kaasa?

Praegune Reformierakonna ja Eesti valitsuse juht Andrus Ansip, kes on teatanud, et järgmiseks ametiajaks enam ei kandideeri (ilmselt on omale juba välja sebinud kobeda eurovoliniku koha Kallase asemel) semmis täna rõõmsalt Venemaa tähtsuselt teise meie Kirilliga ja rääkis kahe riigi suhete paranemisest. Tere talv, eksole. Veel mõned aastad tagasi needis mees venelasi maapõhja ning rääkis, et Venemaad pole üldse Eestile enam vaja. Tekib õigustatud küsimus, mis kärbes meest siis nüüd hammustanud on, et nõnda oma vaateid muudab.

Lahendus peitubki sealsamas Brüsselis, Ansipi tulevaste leivaisade juures. ELile on juba pikka aega pinnuks silmas Eesti jäised ja paranoilised suhted Venemaaga, mis takistavad ELi ja Venemaa suhete paranemist. Nüüd, kus Ansipile on pakutud sooja kohta, on mees nõus kõik oma tulevase ametikoha altarile tooma- nii Eesti riigi kui erakonna, ja seda samasuguse entusiasmiga, nagu ta kunagi Tartus parteisekretärina Eesti iseseisvust nõudvaid rahvahulki laiali ajas. Ansipi kohta käib ütlus: annab jumal ameti, annab ka mõtted, või kuidas see täpselt käis.

Mis aga Kirilli puutub, siis otse loomulikult ei tulnud ta Eestisse eesti rahva leinapäeva tähistama, vaid ikka uut Lasnamäe kirikut sisse õnnistama ja nõnda Savisaare valimisvõitu kindlustama. See peaks olema siililegi selge. Hädine katse upitada linnapea kandidaadiks Savisaare eks näitab üksnes seda, et Ansipi jaoks pole miski püha: olles oma pikaaegse truu kaaslase ja tubli parteisõduri Kristiina Ojulandi olematu eksimuse eest vetsupotist alla lasknud (kahjustades sellega räigelt erakonna mainet), võtab ta erakonda inimese, keda reformierakondlased veel mõned aastad tagasi süüdistasid oma abikaasa kasuks valetamises. Venelasi võib ju kiruda, aga nad pole ometi nii lollid, et ei tea, kumma Savisaare jaoks valimistel oma hääl anda.

Mis Ojulandi puutub, siis on just tema olnud viimasel ajal pinnuks Venemaa silmas, kritiseerides Venemaa ja tema liitlase Ukraina valitsust inimõiguste rikkumises. Ojuland on rääkinud ausat juttu rahvusvahelisel areenil ning pole põhjust arvata, et ta talitaks teisiti Eestis. Erinevalt eesti rahvast ei pruugita Euroopas Ansipi ülevoolavat entusiasmi Ojulandi kottimisel mõista. Kui Ojuland Ansipi Euroopas üle mängib ning Ansip end sinilindu püüdes koos erakonnaga nurka värvib, siis võib juhtuda, et nii erakonna juhiks kui Eesti esindajaks Brüsselis saab hoopis Ojuland. Olgem valvel!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mulle meenutab Reformierakond uppuvat laeva, mis koos kapteniga põhja läheb! meenub see laul
http://www.youtube.com/watch?v=EdqCjLaq_0s
Georg Ots - Mõtisklus seda võiks uudistesaated taustaks mängida kui reffist juttu tuleb!
jõgeva refimees , kes ei olnud nõus koos uppuva laevaga põhja minema visati välja erakonnast, kuna ta läks umbusaldajate poolele üle!

Anonüümne ütles ...

Ah, jätke see Ojulandi haipimine. Tibi oli erakonnas algusest peale ja teadis väga hästi kuidas seal asjad käivad ning oli vait nagu kult rukkis.Alles siis kui ta ise huntide ette visati, hakkas pajatama missugune susserdamine ja ebaõiglane elu seal erakonnas käib.Oleks pidanud paremini teadma ja mitte bossile vastu hakkama ning kõik oleks sujunud endiselt libedalt.

Mingit vene jälge otsida on aga lausa naeruväärne : venelasi ei huvita ei Ojuland, ei Kelam, ei Herkel ega Helme, kes siin Moskva aadressil aeg-ajalt klähvivad. See mäng käib kaugelt ja kõrgelt üle eestlaste peade.

Sisuliselt läks Ojuland sama asja orki, millega põrusid ka Viljake ja Oviir. Nad arvasid, et isakesele võib vastu hakata,mingit paleepööret korraldada, kuid võta näpust - Zampolitil on oma erakond sama kõvasti pihus kui Edikul oma. Mõlemad on kogenud kompartei veteranid, rääkimata hindamatust kogemusest leninlikus komsomolis : küllap nemad juba teavad kuidas oportuniste,avantüriste, salaveanlasi ja parteibüroo autoriteedi õõnestajaid kottida.