reede, 2. august 2013

Eestit ähvardab Kuuba saatus

Kuuba on maailma üks vaesemaid riike ja probleem pole mitte selles, et seal midagi sisepoliitiliselt nii väga viga oleks, vaid et väike riik ajab oma suure naabriga selgelt vaenulikku poliitikat. See on lõiganud Kuubal ära igasugused võimalused arenguks, eriti pärast seda, kui NLiidu toetus paarkümmend aastat tagasi vähenes.

Sama lugu või saatus kipub tabama Eestit, millel on samuti kauge, üle ookeani asuv toetaja ning mis ajab oma suure naabriga selgelt vaenulikku poliitikat. Seetõttu pole saladus, miks soomlastel, kes vene keelt ei valda, läheb kaubitsemine Venemaal paremini, nii et paljud Eesti kaubad liiguvad Venemaale läbi Soome, toites sellega Soome ettevõtjaid ja turgutades Soome majandust.

Eesti põhjendab Vene-vaenulikkust jutuga, et USA abistab Eestit, kui Eestil peaks abi vaja olema ja kuivõrd USA on Venega vaenujalal, siis peab seda olema ka Eesti. Aga kas USA ikka abistab Eestit? Enne teist ilmasõda oli samuti jutte, kes kõik sõja korral Eestile appi tulevad, aga kui Eestil vajadus kõige suurem oli, siis kadusid kõik toetajad ära ning Eesti müüdi koos saba ja sarvedega Venele maha. Selles müügis osales ka USA, kuigi hiljem hakati Eesti okupeerimist taunima. Kas nüüd talitaks USA kuidagi teisiti, kui vaja venelastega kaupa teha? Noh, Snowdeni vastu vast eesti rahvast ja maad ei vahetataks, aga kui panused suurenevad, võib arvata, et pole kõhklustki, et Eesti taas maha müüakse. Mis on sellisel juhul USAle pimesi perse pugemise point?

Räägitakse, et soomlased on lollid, et venelastele perse poevad. Aga nad elavad seetõttu 4-5 korda paremini kui eestlased. Neid sünnib rohkem, neil on rohkem võimalusi osta relvastust ja venelasele vajadusel vastu panna. Mis selles siis niiväga halba on? Ja oleks siis eestlased ka oma joones järjekindlad. Hiljutised peaminister Andrus Ansipi sammud ja teod  a la "ühe daami" küsimus ning venevastasuse poolest tuntud Kristiina Ojulandi tasalülitamine räägivad hoopis teist keelt.

Kuubal on vähemalt soe kliima ja odav rumm ning sigarid, et põhimõtetest tingitud vaesust trotsida, Eestil pole sedagi.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jumala õige jutt!Aga see,et Snowdeni vastu ei vahetataks vajab kaalumist....mis see tühi eesti ikka ära põle.Kubiseb niigi simmidest ja põtradest,FSB kodupesa,lisaks vajab ja kerjab abi.Saab sitast lahti ja asi jokk!

Anonüümne ütles ...

... Hiljutised peaminister Andrus Ansipi sammud ja teod a la "ühe daami" küsimus ning venevastasuse poolest tuntud Kristiina Ojulandi tasalülitamine räägivad hoopis teist keelt...
Need on erinevad võrdlused!Ojuland on tuntud juudilembelisuse tõttu ja pasundab kõike Venemaa vastast pr-i mida nad nõuavad.Näiteks Magnitski nimekiri millele proua rõõmuga alla kirjutas ning end ehtis nimekirja looja tiitliga.Aga Ansipi "ühe daami" lugu on sellele vastand ehk otseselt Ilvesele näkku sülitamine.Kuna nii Ilves kui ka Tõmoshenko ja paljud teised (uus)riigipead on USA-s koolitatud seltskond nn "värviliste revolutsiooni" tarbeks ehk siis Venemaa piirialadele rahutuste loomiseks.Tänaseks võib öelda ,et McCaini rahastatud värviliste revolutsioon on läinud vett vedama ja "agendid" saavad teenitud karistuse, kuritegude eest oma riigi vastu.Nii istub Tõmoshenko juba trellide taga ja sama saatus on ootamas Saakashvillit ,ainult Ilves teeb veel karjääri ja varastab häbematult Eesti rahva tagant.

Anonüümne ütles ...

lAga Inno vaata kes on Economisti arvates maailma juhtiv tehnoloogia riik: http://www.economist.com/blogs/economist-explains/2013/07/economist-explains-21

Anonüümne ütles ...

Kuuba saatus oleks tore. Hullem saab olema Venemaa ja kogu Euroopa saatus ...

Ei usu?

No vaata siis ja tee omad jareldused ...

http://echo.msk.ru/blog/varlamov_i/1131836-echo/

Inno ütles ...

Eesti saavutas tehnoloogias edu, kuna siin polnud nõuka ajal mingit tehnoloogiat ja kohe võeti kasutusele uusim tehnoloogia. Näiteks pankades ei hakatudki tšekiraamatuid kasutama, vaid mindi üle elektroonsele pangandusele. Aga sellega on asi kahjuks piirdunud, sealt edasi pole midagi tulnud. Näiteks paljukiidetud Id-kaarti tegelikkuses ei kasutata. Ja päeva lõpuks pole inimesel vahet, kas ta kasutab maksete tegemiseks tšekiraamatut või internetti. Naljaga pooleks võib öelda, et eestlane on nii vaene, et tal polegi tšekiraamatut vaja, ja internetis saab anonüümselt oma tühja kontot piilumas käia.

Inno ütles ...

Veel. Inglased imetlevad Eesti e-valimisi. Aga Eestis ei osale varsti juba üle poole valimisõiguslikest inimestest valimistel, ja seda mitte laiskusest, vaid põhjusel, et neil pole kedagi valida. Mis neist e-valimistest siis kasu on? Ja kas seda saab üldse enam nimetada demokraatiaks, kui esindusorganid pannakse kokku alla poole rahva eelistuse põhjal? Tekib küsimus, kas inglased on endale selgeks teinud, mis Eestis täpselt toimub?