kolmapäev, 28. august 2013

Kolmas ilmasõda käib juba pikemat aega

Millegipärast sellest otse ei räägita, aga kolmas ilmasõda käib juba pikemat aega. See algas nn 9/11 terrorirünnakuga USA hoonetele 2001. aastal ning on kestnud juba 12 aastat. Ilmasõja tõttu tõusevad toorainete hinnad ja maailma majandused on langenud kaosesse. Nagu igas sõjas, on ka sel sõjal üksikud võitjad ning miljonid kaotajad. Võrreldes varasemate ilmasõdadega käib see sõda varjatud kujul, nö missioonide sildi all, saranedes külma sõjaga NLiidu ja USA bloki vahel.

Eestit puudutab see sõda niipalju, et ka väike Eesti on sõtta kaasatud, mistõttu peab väike eesti rahvas oma piskust rahakotist rahastama maailma üht aegade kallimat sõda, mis on maksma läinud juba 1,5 triljonit dollarit ja mille maksumus kasvab iga sekundiga. Võrdluseks, see on praegustes hindades Eesti vabariigi 140 aasta eelarve ehk täiesti müstiline summa.

Maailmasõja tõttu on Eesti oma naabri Venemaaga sattunud eri pooltele, mistõttu on Eesti sõjas Venemaaga. Näiteks praegu aktuaalses Süüria küsimuses toetab Venemaa Süüria praegust juhtkonda, ent Eesti koos Läänega toetab Süüria islamistlikke mässulisi. Samal ajal sõdib Eesti koos Läänega parasjagu Afganistanis nendesamade islamistlike mässuliste vastu.

Pommidega sõja varjus kogub hoogu kübersõda, kus Eesti on samuti vastamisi Venemaaga pärast 2007. aasta küberrünnakuid Eesti valitsusasutuste ja ettevõtete vastu. Eesti on tunnistanud küberrünnakud samaväärseks rünnakuga traditsioonilises sõjas. Maailma mastaabis on islamimaad kübersõjas USA ja tema liitlastega ning Hiina sõjas USAga.

Ilmasõja tõttu on Läänes ette võetud karmid meetmed kõigiga, kes sõja kohta infot avalikustavad. Sõja tõttu on isegi Inglismaal lubatud ette võtta karme surveabinõusid meediakanalite vastu, kes sõjalist infot valdavad ja avalikustavad. Sõja tõttu on Läänes lubatud inimeste põhiõiguste rikkumine.

Kommentaare ei ole: