kolmapäev, 25. september 2013

Eesti Energia kavandab USAsse miljarditesse dollaritesse ulatuvaid investeeringuid

Väljavõte Utah telekanali KSL veebist.

Nagu vahendab USA Utah' osariigi telekanal KSL, kavandab Eesti Energia välismaal tegutsev tütarfirma Enefit USAs miljarditesse dollaritesse ulatuvaid investeeringuid. Seda ütles välja Enefit American Oil'i tegevjuht Rikki Hrenko.

See on esimene kord, kui Eesti Energia esindaja ütleb välja USAsse kavandatavate investeeringute suuruse. Seni on investeeringute teemal vaikitud, või räägitud, et need pole märkimisväärsed.

Nüüd on teada, et Eesti riigile kuuluv firma planeerib Eesti riigi eelarve mahus investeeringuid kaugele USAsse, ehk võtab seal selles mahus riski. Loodetavasti on see risk õigustatud ja ei lõppe fiaskoga nii Eesti riigile kui rahvale.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Risk puudub täiesti kuna on etteplaneeritud raha korstnasse kirjutada. Osa muidugi nihverdatakse kõrvale (nagu uute energiablokkide ehitusel). Sellist asja juhtub aafrikas aga mitte isegi ladina-ameerikas. Küll aga bantustanis nimega eesti.

Anonüümne ütles ...

Eesti on teatavasti vasall-käsutäitja seda tõestab eesti osalemine lähisida sõdades, piraadivõitlus, kahtlased tehingud jne. Kuid nüüd järsku minnakse võõra maa rikkuse kallale ja see maa pole mitte armetu banaaniriik vaid lausa usa! Väike eesti hakkab usa maavarasid võtma ja usa täiesti rahulikult laseb, huvitav kuidas see võimalik on? aga asi väga lihtne eesti riik teeb usale käsu korras allhanket oma kulu ja kirjadega nii et kulud kannab eesti maksumaksja ja tulud saab usa, vägev kas pole! eesti on saavutanud perselakkumises uue taseme!