laupäev, 2. november 2013

Eesti iseseisvumine on ebaõnnestunud ja sõda demograafilisel rindel kaotatud

Väljavõte Washington Posti veebist.

Ajaleht Washington Post on avaldanud põneva tabeli maailma maadest sõltuvalt sellest, kas rahvaarv kasvab või kahaneb. Eesti on maailmas kõige kiiremini kahaneva rahvaarvuga riikide hulgas, koos teiste Balti ja Ida-Euroopa riikide ning Jaapaniga- ajaleht nimetab seda demograafiliseks katastroofiks.

Kui veel paarkümmend aastat tagasi oli Eesti iseseisvumise peamine mõte eestlaste arvu kasvatamine, rahvas laulis kooris "Maa tuleb täita lastega" ning kadunud Lennart Meri rääkis sellest, kuidas nõukogude okupatsiooni tagajärg oli miljon sündimata eestlast, siis võib öelda, et iseseisvumisele järgnenud kaks aastakümmet on rahvaarvule veel laastavamalt mõjunud- maa on kohati mitte ainult jäänud lastega täitumata, vaid jäänud päris tühjaks. Armastatakse rääkida, et rahvaarvu vähenemise taga on venelaste lahkumine, ent suur osa venelasi lahkus kohe pärast iseseisvumist ja pärast seda on rahvaarvu vähenemine jätkunud ja viimastel aastatel isegi kiirenenud. Selle kõrval püsib eestlaste sündivus rekordmadalal, kaks korda madalamal kui palju kirutud nõukogude okupatsiooni ajal. Eesti ei saa pugeda ka väite taha, et teistes riikides ka rahvaarv väheneb- näiteks Poolas, Tšehhis ja Slovakkias rahvaarv kasvab. Rahvaarv kasvab isegi Islandil, mis elas üle märksa suurema kriisi kui Eesti.

Mis siis toimub? Pole vaja olla raketiteadlane, et aru saada, et juba paarkümmend aastat käib maailmas sõda mitte enam territooriumi, vaid inimeste pärast, eriti just noorte ja elujõuliste inimeste pärast. Sellal, kui Eesti panustab oma rahanatukest teise ilmasõja aegse vanaraua ostmisse, kaotatakse järjest lahinguid teisel rindel- inimeste hoidmises. Nii nagu eesti rahvas ei suutnud teise ilmasõja keerises säilitada oma iseseisvust, nii ei suuda eesti rahvas täna vastu seista välisele survele elanikke ära tõmmata. Kas tõesti eesti rahva saatus on olla kaotajaks kõigis sõdades, ja seda juba tuhat aastat järjest?

Miks on rahvaarvu vähenemine halb? Sest see on peamine põhjus Eesti peamistes nö hädades. Kui inimesi vähemaks jääb, eriti nooremaid maksumaksjaid, siis avaldab see tugevat survet riigieelarvele, mistõttu ei saa enam vajalikul määral toetada haridust ja kultuuri ega jätku raha turvalisuse tagamiseks. Eestist lahkutakse juba massiliselt, sest siin pole paljudele spetsialistidele enam tööd. Eestis on keskendutud väga kitsalt IT-alale, mistõttu tulevikus on Eesti kodumaa üksikutele IT-asjatundjatele, kõik ülejäänud on sunnitud lahkuma. Seejuures on hakanud lahkuma ka IT-inimesed, sest neil on tühjaks jäänud maal igav ning näiteks USA pakub paremaid võimalusi. Mis siis Eestisse jääb? Üksikud metsa ülestöötajad ja puidu töötlejad, mõned farmerid ning turba ja põlevkivi kaevajad. Alanud on võidujooks selle nimel, et mitte jääda viimaseks tule kustutajaks.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti jääb nii moraalsete kui moraalitute värdjate kodumaaks.Eks nad ise jagagu omavahel asju ja otsigu teenreid endi hulgast kes nende sitta koristaksid.

Anonüümne ütles ...

Ma ei näe traagikat. Keeled ja rahvused kaovad ajapikku areenilt. Maailma suund on pikas perspektiivis üks segarass ja üks maailma valitsus.





Eestlaste geenide segamine on kahtlemata kasulik. Tunneme ju hästi eestlase kehva iseloomu. Õppigem vennalikud olema!

Siin kirjapandu pole midagi originaalset, tulevikkupuudutav pärineb uueks piibliks nimetatud Urantia raamatust.

Anonüümne ütles ...

Lisaks eelmisele kommentaarile, kuna Inno sõjast kirjutab. Just rahvuslikkus ongi sõdade põhjustaja. Seepärast kaovad ajapikku väikesed rahvusriigid. Maailma jääb üks segarass, üks keel ja üks maailma valtsus. Nii ennustatakse eelpoolnimetatud Urantia raamatus.
Mulle tundub see loogiline. Mis rohtu võiks veel olla sõdade vastu?

jevlampi ütles ...

See rahvuste kadumine toimiks ainult siis, kui kõik otsustaksid samaaegselt areenilt kaduda. Vastasel juhul tuleb teistel hakata sööma mädandet mune ja loopima oma hukkaläind tütreid kividega surnuks...

Anonüümne ütles ...

Jumal juhib neid protsesse, mitte islam. On ikka hirmus küll elada ilmas, kui Jumalat ei usalda ja kui seis näiliselt eriti kriitiline on.
Iial ei saa vähearenenud lõppkokkuvõtteks valtsema enamarenenuid, kui mõni ajutine eksperiment väljaarvata.
Aga iga olukord on õppimiseks.

Inno ütles ...

Rooma langemise järel kestis "eksperiment" tuhatkond aastat ja osaliselt kestab tänaseni. Pole eriti ajutine asi see vähemarenenute valitsemine.

Anonüümne ütles ...

Esimest korda kuulsin Urantia raamatust! Suur tanu vihje eest. Tundub vaga huvitav wikipediast lyhi kokkuvotet lugedes.

Anonüümne ütles ...

Ei ole võimalik mehaaniliselt kokku segada erinevaid rahvaid ja kultuure,nagu ei tohi suvaliselt kokku segada erinevaid kemikaale.Tulemus võib olla katastroofiline.Rahvuste segunemine saab toimuda ainult isevoolu teel ja võib võtta sajandeid,kui mitte aastatuhandeid. Paraku,ajaloost ei õpita. Ikka arvatakse,et inimene on humaanne olend,tegelikult oleme vaid üks liik siin Issanda loomaaias!

Anonüümne ütles ...

Tõsi, Jumal ei sunni kedagi paarituma, ometigi segunevad rassid ajapikku paratamatult.

Kadunud Rooma impeeriumil oli ka plusse: planeedi jaoks määrava tähtsusega Jeesuse õpetus levis ristiusu sees. Roomlased olid religioonide suhtes tolerantsed (kristlaste tagakius oli tingitud poliitilistest põhjustest).