kolmapäev, 20. november 2013

Kuumad uudised kultuura-rindelt

Viimastel päevadel, kui kogu Eesti avalikkust on tabanud kohvikulik ärksus, tuleb üks kuum uudis teise järel ja aktiviseerunud on kirjasaatjad, kes naksid nagu traksid.

Nimelt, nagu teatavad kirjasaatjad, on Eesti valitseva partei juhtkond sattunud suurde ähmi enne lähenevaid europarlamendi ja muid valimisi ning asunud avalikkuse suud kinni toppima. Põhjust pole vaja kaugelt otsida- partei põrus kohalikel valimistel niivõrd, et üks partei juhtiv poliitik sai ainult kümmekond häält, mille peale soovitati tal jaapanlastest juhtide kombel katuselt alla hüpata.

Aga see pole veel kõik. Viimane plaan olevat partei liikme juhitud kunstiülikool laiali saata ning jagada see eri õppeasutuste vahel ära. Rektorile olla lubatud selle eest korralikku pensionisammast. Seetõttu "ei leitud" raha ülikooli maja ehituseks kesklinna, see krunt olevat juba varem kaupmeeste vahel ära jagatud, samuti olevat selge bluff uus sukavabriku-või-mis-ta-oli maja, kuhu ei olevatki mingit plaani koolimaja ehitada. Praegu makstakse veel Solarise maja kõrval renti kinnisvara omanikele kuni õpilased koolide vahel ära jagatud. Ja selleks, et kultuura-rahvas kooli kadumise pärast uut seakisa ei tõstaks, oligi vaja lehe toimetus välja vahetada. Uus juht on ideoloogiliselt täiesti "küps", kuulutades juba ette, et kultuur ongi igav sitt. Milleks sellise asja tarbeks siis veel kõrgkooli ülal pidada, eksole?! Justkui nõiaväel ilmus lehe väljaandmiseks patakas raha, mida varem kusagilt näha polnud.

Sellised lood. Loodame, et Kohvikut nüüd jälle kinni ei panda ning uut läbiotsimist ei korraldata.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuidas ei ole kultuuri?! Sirbi uus juht on ju kirjanik!


LOL

Anonüümne ütles ...

Ma juba ammu ootasin, et miks kohvik praegustele sündmustele ei reageeri. Õnneks ei pidanud nüüd lugedes pettuma, tabav kirjutis.

Anonüümne ütles ...

See skandaal on vaid üks kõrvalnähtus rikkurite ja välispankurite võimu lagunemise algusest Eestis. Lõplikult ei saa rahvast pügada ja lüpsta!

Inno ütles ...

Rikkurid ja välispankurid on Eestist juba ammu jalga lasknud, aga võimule on jäänud mõned tegelased, kes kujutavad ette, et esindavad nende huve. Tühi kott kaua püsti ei seisa.

Inno ütles ...

Ma lisan veel, et rikkurid ja välispankurid on ainsad, kes suudavad Eestis palka maksta, nii et nende kadumisega kaovad ka lootused suuremast palgast, aga see on juba teine teema.

Anonüümne ütles ...

Ega rikkur ikka ei taha elada sellises sitas kliimas. Rikkurid ei ole mingid eneseohverdajad. Neil on valikud. Reaalsed.

Inno ütles ...

Ja tõsi on, kunagi varem pärast eestlaste orjastamist ristisõdade ajal pole eestlastel olnud nii head võimalus sellest porisest külmutuskapist lahkumiseks kui praegu. Kasutagem seda võimalust, sest piirid ei pruugi igavaseks lahti jääda!