esmaspäev, 24. veebruar 2014

Inno ja Irja kommenteerivad presidendi vastuvõttu. OTSE!


Irja: sa enne kritiseerisid, et Samost kannab liiga kitsaid ülikondi. Kuidas sa kommenteerid tema tänast riietust?

Inno: ma praegu näen ainult tema topeltlõuga. Ekraani on täitnud Anvari topeltlõug. Rohkem polnud esialgu näha.

Irja: Aga nüüd Ilmar Sild… Silk? Särg?

Inno: Raag! Raag paistab tema kõrval nagu lilliput. Nagu smurf. Või kääbik. Ta on mingi kolm korda Samostist väiksem, kuigi nad on enam-vähem ühepikkused. Tegelikult neid ei oleks tohtinud kõrvuti panna. See on ebaõiglane eelkõige Raagi suhtes. Ta paistab lausa pisike. Smurfimüts on puudu.

Irja: aga smurfi müts on smurfi puhul kõige olulisem asi!

Inno: talle oleks võinud enne intervjuud smurfi mütsi anda. Jälle paistab silma, et presidendi vastuvõtul juuakse. Kuigi Eestis on alkoholiprobleem number üks. Samosti ülikond on selgelt talle liiga kitsas. Seda on nüüd näha. Kogu Samost ei mahtunud korraga kaadrisse. Alguses oli topeltlõug, nüüd kõht ja sealt on näha, et ülikond on selgelt liiga kitsas. Aga ma arvan, et tegelikult tal oli see ülikond veel paras kaks päeva tagasi…

Irja: kuidas?

Inno: aga siis ta sõi jälle kõhu täis järjekordselt. Ja jälle on pintsak väike.

Irja: kuid mis oleks siis lahendus tema jaoks?

Inno: no lahendus oleks ilmselt täna õhtul paastuda.

Irja: aga sa ise ju ka paastusid ja tulemus oli katastroofiline.

Inno: aga Samost näost oli näha, et tal ei ole täna õhtul kavatsust paastuda. Ma arvan, et ta sinna tikuvõileibade pärast läkski. Ma usun, et tal naine ei luba enam süüa kodus, ja nüüd ta otsib siis võimalusi, kust saada süüa. Ja see on kindel, et täna sealt süüa saab.

Irja: Ansip tuleb! Mis sa ütleks?

Inno: ma ütleks, et ta on nagu tuppa sittund seesamunegi. Ja Ilves ei vaadanud tema poolegi. Alati on muidu jutustanud kõvasti.

Irja: Nüüd Aaviksoo.

Inno: Aaviksooga mõnusalt jutt jookseb Ilvesel. Tundub, et Aaviksoo jätkab järgmises valitsuses. Pentusega oli jutt lühike, Pentus ei jätka. Ligiga oli küllaltki aupaklik. Ligi jätkab. Pevkur ka ei jätka. Urmas Reinsaluga oli päris pikk käepigistus, Ilves lausa naeratas. Ja Rõivasega muhedalt jutustas. Rõivas ka ilmselt jätkab. Tiidusega polnud pikka juttu.

Irja: Kadri ja Priit Simsonil olid vist vahepeal abieluprobleemid?

Inno: nüüd on neil käest kinni. Aga erilist üksteise poole vaatamist küll polnud.  Sven Mikserist võib saada mingi minister. Ilmselt Ilves surub need sotsid valitsusse. Praegu tal on selleks võimalus. Oot, aga kas Kärt Anvelt ootab last või?

Irja: tõesti tundub sedasi! Oot, aga kas Ets jätab seekord ka vahele?

Inno: tema läheb siis vastuvõtule, kui ta ise presidendiks saab. Kusjuures Rein Langi tuleb kiita, sest tema ülikond istub hästi, ei ole viimseni kehasse timmitud. Lang paistab isegi kõhnem poiss kui Samost, kuigi ta tõenäoliselt on ilmselt paksem.

Irja: vaatame nüüd Marianne ja Toomase pilkude mängu!

Inno: no ikka naeratust tuli sealt ja pärast seda Evelin ei vaadanud Marianne poolegi. On selge, et seal midagi on…

Irja: nüüd tuleb sinu tuttav Urve Palo.

Inno: Urve on täitsa kenake, ma ütleks.

Irja: aga näed, Juku-Kalle ikkagi presidendi vastuvõtule paneb viisaka pintsaku selga. Aga kuidas sulle tundub Riisalu pintsak?

Inno: enam-vähem, ikkagi okei.

Irja: kuule, aga Sven Sester hakkab jälle paksuks minema.

Inno: jaa, ta on ikka kõvasti juurde võtnud. Samas Jana Toom on alla võtnud. Ta oli enne selline tümikas ju.

Irja: Taimo Toomast on minu meelest väga vaevatud näoga. Ojuland on väga särav ja kena.

Inno: tal on väga šikk kostüüm. Õlad on paljad, aga ta ilmselt tahabki tähelepanu tõmmata.

Irja: oot, aga Evelini kleit. Mis sa sellest arvad?

Inno: see on jälle selline kuninganna kleit. Ilmselt pole raha kokku hoitud. Ta käis vist Indias ja tegi paastukuuri. Või lasi teha rasvaimu, teine võimalus. Ta on selline naine, kel peab olema kõige ilusam kleit. See kleit on nagu pruudikleit. Minu meelest oleks Evelinil võinud olla midagi lihtsamat - praegusel ajal, kus inimestel ei ole raha, et maksta kommunaalkulusid ja süüa osta. Aa, näed Iraani suursaadik ei andnud Evelinile kätt. Ilmselt kartis, et Evelin on katsunud oma, noh, seda sealt… ja tal on näiteks päevad. Siis on naine räpane. Ta oleks siis pidanud minema kohe käsi pesema. Ta ilmselt ei tahtnud minna kohe käsi pesema. Samas Pakistani saadik andis kätt. Tema siis ilmselt läks käsi pesema. Või küsis enne, kas Evelinil on päevad või ei ole.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Miks on Samosti nägu nii paks ja ei mahu koos topelt lõuaga 16:9 ekraanile? Aga sellepärast, et kitsa ülikonna toel on munad nii kokku tõmmatud, et piiksuvad kõrges registris aga selleeest poliitkorrektselt.