teisipäev, 11. veebruar 2014

Kenderilt taaskord hea lugu- seekord Luige afääride kohta

Väljavõte zaum.ee veebist.

Üks mees, kes väärib Eestis kindlalt ajakirjanduspreemiat on Kaur Kender. Aga ta ei saa seda kunagi, sest on liiga hea ajakirjanik- kirjutab liiga ausalt ja paljastab liiga hästi Eesti elu telgitaguseid. Preemiaid saavad udutajad, kes on suutnud Eesti rikaste ja ilusate Bakuu-afääri nii segaseks kirjutada, millest võib aru saada, et nad ise ka ei saa aru, mida nad kirjutavad. Nüüd kirjutas Kender selle loo lahti ja pilt on selge. Tänan selle eest, Kaur! Teen sulle õlle vms välja, kui teinekord trehvame!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tõepoolest. On ikka üsna arusaamatu, miks auditoorium on hr Kenderit seni nii ropult peedistanud. Mina olen küll lugenud läbi vaid ühe tema raamatu - Iseseisvuspäev -, aga minu arust oli tegemist igapidi vahva kirjatööga.
Ning see, mis siin täna oli üles pandud, annab tunnistust hr Kenderi ilmselgelt kõrgest intellektuaalsest võimekusest. Nii hoida, hr Kender!

Anonüümne ütles ...

Kender võib ju tõtt rääkida, aga võib ka valetada. Kuna Kender kirjutab sedasorti lugusid alati kellegi tellimusel ja rahastamisel, siis võib tema objektiivsuses ja jutu tõelevastavuses täpselt sama vähe kindel olla kui Luik&Co interpreteeringus. Tõde on ilmselt kusagil kahe vahel.Kenderi raamatud on mullegi meeldinud, aga et nüüd oleks tegemist Ainsa ja Igavese Geeniusega Eestimaal, nagu härra ise enda kohta väidab, on muidugi ilmselge liialdus (pehmelt öeldes).

Inno ütles ...

Minu meelest vahet pole, kas tellimusel või mitte, aga lugu peab olema arusaadav, see on: pärast lugemist peab olema asja kohta pilt selge. Ma pole viimase 4-5 aasta jooksul, mil seda Bakuu-teemat on meedias nämmutatud veel lugenud ÜHTEGI artiklit, kus oleks lahti kirjutatud, mis siis ikkagi toimus. See on olnud nagu sita Eesti filmi vaatamine: ootused on tohutult kõrgeks köetud, aga kinosaalist väljudes on sita maitse suus.

Mu meelest ei oleks tohtinud ühtegi ajakirjanduspreemiat enne välja anda, kuni see teema pole arusaadavalt lahti kirjutatud. Paljudel konkurssidel tehakse nii- preemiat välja ei anta, kui midagi head ei ole. Kenderi lugu on esimene tõsiselt hea lugu Eesti meedias, mis viimase 5 aasta jooksul on ilmunud.

Inno, Kenderi ande austaja