esmaspäev, 3. veebruar 2014

Sundkollektiviseerimise uus laine

Nii nagu 1940ndatel on ka praegu valitsusel kavas inimesi sunniviisiliselt kokku organiseerida, mis peaks siis kava kohaselt tagama õitsengu, nii nagu lubati õitsengut 1940ndatel aastatel. Loodetavasti täna enam neid, kes sundkollektiviseerimisele vastu hakkavad minema ei küüditata, vaid neil lastakse rahus oma elupäevad Eestis õhtusse saata. Valitsus aga, kes juhib inimesi võidult võidule saavutab sundkollektiviseerimise abil järjekordse töövõidu. Kuni tuleb aeg jälle kokku organiseerunud inimesi laiali lahutada, nagu see on ajaloos korduvalt kokku-lahku käinud. Tulemus polegi bürokraatlikus masinavärgis tähtis, oluline on protsessi juhtimine ja lõpuks otsustavad kaadrid kõik.

Sundkollektiviseerimise alternatiiv on anda inimestele võimalus rahus elada.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Siin on süsteemimuutusest erinevad arusaamised.Demokraatlik ühiskond põhineb rahva võimul aga sotsilaistlik nomenklatuuri võimul.Viimane valitseb siiani ja see hukutab riigi.Aga olemtigi on keegi kes sellest võidab kasu! :)

Anonüümne ütles ...

Milline sundkollektiviseerimine ometi??? Mingeid valesid seeni olete sel Võrumaal endale talveks sisse teinud?

Anonüümne ütles ...

Inno, anna andeks, aga tegelikult sa oled ikka lihtviisiliselt loll. Loll. Kurb küll, aga tõsi see on. Ja tundub, et pole isegi lootust, et aeg haavu parandaks. Tõdemus siinkohal on paraku tingitud sinu ükskõik kui harvadest sissekannetest siinses... kohvikus või kuidas iganes te seda nimetate... aina lollimana sa välja paistad. Kaks võimalust - kas hakkad targaks (raske küll uskuda aastatepikkust taandaraengut arvestades) või jätkad samas vaimus ja kaotad viimasedki vahel harva siia "kohvikusse" uitajad.