kolmapäev, 5. märts 2014

Kas Paeti telefonile paigaldati Moskvas pealtkuulamisseade?

Välisminister Urmas Paet ütles täna pressikonverentsil, et pealt on kuulatud tema mobiiltelefoni iPhone 4. Lindistusest on kuulda, et see on toimunud Paeti vahetus läheduses, kuna tema hääl kõliseb imelikult, on üle võimendatud, mis tekib siis, kui mikrofon on heliallika vahetus läheduses. Samas kostab Ashtoni hääl nagu maa alt.

Kuivõrd Paet käis hiljuti Moskvas, siis on tõenäoline, et tema telefoni on paigaldatud, näiteks turvakontrolli käigus pealtkuulamisseade. Väheusutav, et venelased ameeriklaste kombel mobiiltelefone võrgu kaudu pealt kuulavad, kuigi ka see variant pole välistatud, arvestades, et USA NSA agentuuri vastav spetsialist viibib hetkel Venemaal. Vene saatkonna katusel Tallinnas pidi olema ka vastav pealtkuulamise punker, nii nagu on see olemas USA saatkonna väiksema maja katusel Tallinnas.

Välistatud pole muidugi variant, et pealtkuulamisseade on Paeti töökabinetis, kodus või autos.

Igal juhul tuleb arvesada, et meie tegemisi ja toimetusi siin ilmas jälgib korraga tähelepanelikult mitu suurt venda.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen jälginud seda blogi mõnda aega,on olnud päris asjalikke arvamusi ja arutelusid.Nüüd aga on läinud totaalseks p..sse pugemiseks ja sitaga loopimiseks.Vastik ja madal,kuid eks inimest iseloomustab kõige paremini just tema väljendusviis.
Päikest teile,Inno-Irja,püherdage rõõmsalt edasi!