pühapäev, 9. märts 2014

Märtsipommitamine- USA mahitatud terrorirünnak iseseisva Eesti vastu?

Vikipeedia ütleb: Märtsipommitamine oli Nõukogude Liidu õhurünnak Tallinnale 9. ja 10. märtsil 1944, Teise Vabadussõja ajal. Selles terrorirünnakus hukkus 729 ja haavata sai 659 inimest, kellest suurema osa moodustasid naised ja lapsed. Umbes 25 000 Tallinna elanikku jäi peavarjuta. Märtsis 1944 viis Punaarmee läbi massiivsed õhurünnakud ka Narvale, Tartule ja Tapale.

Ehk siis: mingit sõjalist otstarvet neil rünnakutel polnud, eesmärk oli hirmutada, terroriseerida rahvast, et mingil juhul ei mõeldaks oma riigi taastamisele. Rünnakus osalesid teiste seas USA pommitajad. Kuivõrd sakslased olid venelaste lennuväe hävitanud, siis kasutasid venelased USAst, Inglismaalt ja Kanadast saadud lennutehnikat, mootoreid ja pomme. Kuivõrd Stalin, Roosevelt ja Churchill olid omavahel maailma ära jaganud, siis oli see pommitamine omavahel kooskõlastatud.

Tekib küsimus, mis oli USA huvi Eesti linnade pommitamisel. Vastus on lihtne: kuivõrd Eesti alad olid lubatud ära Venemaale, siis tuli kokkulepetest kinni pidada ja suruda maha eestlaste vastupanu. Vastasel korral, kui Eesti oleks iseseisvuse taastanud, oleks Venemaa hakanud nõudma omale alasid lääne pool, näiteks Taanit, Hollandit vms. Seda ei saanud lasta sündida. Venelastel lasti madistada Baltimaades ja pärast Poolas, Ida-Saksamaal ning Berliinis.

Siit moraal: suurriikidele nagu USA ei saa kriisiolukorras kunagi loota. Suurriikidel pole põhimõtteid, neil on huvid ja nad on valmis oma huvide nimel terveid rahvaid peenrahaks vahetama. Ameeriklased ja venelased on teise ilmasõja ajast relvavennad ja ei hakka kunagi üksteise vastu sõdima.

Kommentaare ei ole: