kolmapäev, 5. märts 2014

Mis tähendab külmutatud konflikt Ukrainas ja Gruusias? Aga Setumaa osa?

Väliminister Urmas Paet rääkis täna, et Ukrainas ei tohiks lasta tekida samasugust külmutatud konflikti nagu Gruusias. Aga meie oma 50 aastat külmutatud konflikt poole Setumaa osas? Mida Eesti on vamis täna Venemaale kandikul üle andma, samas kui näiteks Jaapan ei kavatse Kuriilide osas seda mitte kunagi teha. Miks seda külmutatud konflikti ei mainita?

Olgu lisatud, et Krimmis elab samuti valdavalt venekeelne elanikkond nagu poole Setumaa osas. Miks Krimmi on vaja kaitsta, aga poolt Setumaad mitte? Miks on Setumaa halvem kui Krimm, härra Paet?!

Nüüd, Ukraina sündmuste, Venemaa avalduste ja pealtkuulatud kõnede valguses pole Eestil mingit mõtet Tartu rahulepingu (mis oli olemuselt samuti piirileping, sõlmitud igaveseks ajaks) tingimustest taganeda.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Setumaa on Eesti poolt koos valgekaartlaste ja Inglise interventidega okupeeritud Vene ala, kasutades ära revolutsiooni segadust ning bolshevike hõivatust sise- ja paljude välisrinnetega.
Ajalooline piir on seal, kus tänagi. Uurige vanu kaarte.

Inno ütles ...

Vanade kaartide peal läheb eestlaste-ugrilaste piir kuni Uuraliteni välja, mille lõuna poolt hiljem sisse tulnud slaavlased on okupeerinud.

Anonüümne ütles ...

1492 saabusid Ameerikasse üle ookeani idast pärit valged okupandid ja võtsid kogu Uue Maailma üle.
Aga enne seda on pikema aja vältel toimunud olulisi mandrilaamade liikumisi ja see jätkub, paisates segamini kinnisvara arendusi ja tekitab ebakindlust investorites.

Inno ütles ...

Väga õige!