laupäev, 1. märts 2014

NB! Praegust olukorda Ukrainas EI SAA võrrelda 2008. aastaga Gruusias

Ukraina 2014 ei ole Gruusia 2008. Miks? Sest esiteks pole ukrainlased grusiinid. Nad pole ärplejad, vaid tegijad. Kui midagi ütlevad, siis seda teevad, mitte ei tee tühje sõnu nagu grusiinid.

Mäletavasti pidasid just ukrainlased kinni natsi-Saksa sõjamasina 1941. aastal ja jätkasid partisanisõda, nii et Saksa sõjamasin lõpuks enne Moskvasse jõudmist kokku kukkus.

Teiseks ei kiida isegi venelased heaks Ukraina rahva massitapmist Janukovitši poolt ja tahaks näha, mida suudavad venelased, kui Ukraina kuulutab välja üldmobilisatsiooni. Venemaa riskib oma baaside kaotamisega Krimmis ja sadade tuhandete inimeludega. Kas Venemaa läheb selle peale välja? Jah, kui Putin tahab oma võimu Navalnõile kandikul üle anda.

Praeguse olukorra jätkudes on küllalt tõenäoline, et Moskvas korduvad samad sündmused mis Kiievis ja juba mõne aja pärast on Venemaal uus president. Seniks hoiame ukraina rahvale pöialt ja oleme valmis nende toetamiseks, kui vaja!

5 kommentaari:

Indrek Särg ütles ...

Lubamatu lihtsustamine. Pigem andsid ukrainlased ennast Saksa vägedele in corpore vangi, et nõukavõimule holodomori eest kätte tasuda. Pealegi viisid holodomori Ukrainas läbi juudi nimedega tegelased, nii et sakstel polnud vaja isegi propaganda peale võhma raisata.
Ja sõjamassin takerdus vahendite nappuse ning juhtimisvigade tõttu, mitte Nõuka vastupanu pärast. Kui Moskva peale minevatest diiviisidest pooled hoopis mujale saata, siis on selge, et pealetung takerdub.

Tegijad võivad ukrainlased olla, aga sageli kipub tegevus suht kaootiline olema - nagu praegugi. Kui neile selge mänguplaan kätte anda, siis suudavad paljugi - nagu omaaegne Kiievi Dünamo jalkapunt. Aga seni, kuni hohollid plaanita ringi sebivad, sõidab Puutja söjamassin neist läbi nagu nuga võist.
Üldiselt lasid nad oma Maidaniga endale lihtsalt varbasse.

Inno ütles ...

Üks, kes omale pidevalt varbasse tulistab, on aru kaotanud Putin. Paras paar selle grusiinist lipsusööjaga.

Anonüümne ütles ...

Lipsusööja ja varbassetulistaja on koos irrelevantsed ega allu arutlusele.

Anonüümne ütles ...

Ootaks ikka enne uurimise tulemused ära, KES tegelikult relvastatud mässajaid karistas. See, et rahumeelselt barrikaadilt miilitsaid tinaga kostitati on teada.
Peavoolu meediast saadud fakte ei maksa tõe pähe võtta.

Inno ütles ...

Ootame ka selle uurimise ära, KES tegelikult väed Krimmi tõi?