esmaspäev, 3. märts 2014

Putin tegi sama vea, mis putšistid 1991. aastal

Suure tõenäosusega eksisteeriks Nõukogude Liit tänase päevani, kui Moskvas Gorbatšovilt võimu haaranud idioodid poleks läinud sõjaväega oma rahva vastu, ehk nagu öeldakse, kirvega kurge püüdma. Vene rahvas, nii nagu ka ukraina rahvas, ja eesti rahvas on väga tundlik igasuguse sõjalise sekkumise vastu. Pärast putši läksid isegi sellised punased tegelased nagu Lauristin ja Savisaar iseseisvuslaste poole üle.

Niisama lolli vea tegi nüüd Putin. Kas tal oli raske kasutada samasugust positiivse hõlvamise poliitikat nagu Lääs on rakendanud Ida-Euroopa suhtes ja väga edukalt? Isegi muidu tagasihoidlikud eestlased on valmis läänel perse ka puhtaks lakkuma, kuigi läänest pole eestlastele majanduslikus mõttes viimase 20 aasta jooksul mingit tolku olnud. Nüüd värvis Putin end haledalt nurka nii kodus (jäi kaotajaks) kui välismaal (täielik isolatsioon). Võrreldes eduka "missiooniga" Gruusia võimuka diktaatori vastu mindi nüüd peksma hädiseid iseseisvuslasi, keda Ukraina president oli lasknud snaipritel katustelt surnuks tulistada. Kas Putin oli tõesti pimestatud Vene hokikoondise haledast kaotusest Soomele ja kaotas sellest igasuguse mõtlemisvõime? Nüüd ei jää tal lõppkokkuvõttes muud üle kui koos Janukovitšiga paluda poliitilist varjupaika Põhja-Koreas. Ei usu, et selliseid närakaid isegi Kuuba Castro vastu võtab.

Mina laseks Putini asemel omale kuuli pähe, et sellises olukorras vähemalt härrasmeheks jääda.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Putinil on lähem kui mitte isiklik suhe sortiridega ehk maakeeles kuivkäimlatega. Ta on lubanud sinna paljusid "matšitada". Miks siis kohe kuul kui võib ka sinna enesetapu korras uppuda? See ikka hulga soliidsem lahendus