kolmapäev, 12. märts 2014

Reformierakond nagu NLKP

Palju imestavad Reformierakonna otsuste üle. Et käiakse välja üks juhi kandidaat teise järel, neid võetakse justkui kübarast ja kõik kõrbevad üksteise järel. Keegi ei saa aru, mis toimub.

Tegelikult on asi väga lihtne. Reformierakond on üles ehitatud nagu Nõukogude Liidu Kommunistlik Partei. NLKP poliitbüroost tuli varem samuti kummalisi otsuseid. Kuidas riigi juhtidena vahetusid üksteise järel Tšernenko, Andropov, Gorbatšov. Viimane taheti samuti maha võtta ja see päädis riigi lagunemisega.

Reformierakonna juhid on vanad komparteilased ja nad on taasloonud kurikuulsa organisatsiooni, sest muudmoodi nad ei oska. Parteisisene diskussioon on lämmatatud, väljapoole infot ei liigu, otsuseid teeb väike sisering ja nõnda tulevad avalikkusele otsused nagu välk selgest taevast. Väliste tunnuste põhjal võib aru saada, et sees käib kõva võimuvõitlus, aga sellest avalikult keegi ei iitsata.

Positiivne on see, et nii nagu juhtus poliitbürooga, ei kesta ka Reformierakonnas sarnane režiim enam kaua- ta lihtsalt ei pea avalikkuse survele vastu.

Kommentaare ei ole: