teisipäev, 11. märts 2014

Täna Krimm, homme Tallinn

Kujutame ette järgmist stsenaariumi:

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kutsub ühel või teisel põhjusel- näiteks selleks, et kaitsta tallinlaste huve venekeelsete koolide sulgemise ja vene keele rääkimise õiguse eest appi eraldusmärkideta sõjaväelased, needsamad, kes äsja Krimmi fašistide käest "vabastasid".

Mõned laevad, mõned helikopterid, kiired manöövrid, ühe päevaga on Tallinn "mehitatud". Soome vahet kurseerivad laevad pannakse ajutiselt seisma, olulisemad magistraalid nagu Pärnu, Tartu ja Narva maanteed suletakse linna piiri taga liikluseks ning piiratakse inimeste liikumist. Kes sees, need sees, kes taga, need taga. Kõigile, kes soovivad antakse võimalus oma asjade pakkimiseks ja lahkumiseks.

Välja ei aja võõraid külalisi enam keegi, sest ükski mõistusega olend maa peal Venemaaga sõda ei alusta ja küllap Savisaar Tallinnas vajalikud hääled kokku saab, et see "iseseisvaks" kuulutada, Venemaa kaitsva tiiva all. Ettevalmistused on juba tehtud. Juba praegu on valdav enamus tallinlasi hääletanud Savisaare poolt ja alati saab rahvast juurde tuua, nagu see Krimmis juhtus. Tallinnal on olemas oma ajaleht ja oma televisioon, mis levivad isegi mujal Eestis. Loomisel on oma pank. Riik kui selline on juba valmis. Pestud-kustud-kammmitud nagu meheleminekul pruut.

Võib arvata, et paljud tahavad Savisaare riigist lahkuda ja neil on see võimalus- annavad kodu võtmed üle ja vaba voli neil minna! Küllap juba on neid, kes tahaks Lasnamäelt näiteks Viimsisse üle kolida. Tallinna jaoks saab Nord Streamist tõmmata kohe gaasiharu ja tervet linna odava gaasiga kütta (NB! Nüüd on siis selge, et Nord Stream on uus MRP- see võimaldab Venemaal segamatult oma valdusi laiendada ja Saksamaa on ühendamise eest jätkuvalt tänuvõlglane). Gaasi jätkub ilusti veel elektri tootmiseks ning tasuta bussiliikluse turgutamiseks. Tallinna-suguse enklaavi elushoidmiseks on Venemaal Kaliningradi näol kogemus olemas ja see töötab perfektselt. Eestlased peavad tulevikus ainult Tallinna külastamiseks hankima viisa, aga neil, kel sugulased sinna jäävad, ei tohiks viisaga probleeme tekkida. See on, nagu öeldakse, delo tehniki.

Selline operatsioon on lihtsalt teostatav. Olemuselt on Tallinna poolsaar nagu Krimm. Sõjaliselt on Tallinn kaitseta, aga isegi kui seal oleks mõni sõjaväeosa nagu Krimmis, ei suudaks nad vastu seista mitmele tuhandele dessantväelasele. Väeosad piirataks lihtsalt ümber ja nö külmutatakse määramata ajaks, või nii kauaks kuni seal toitu jätkub ja sõduritel närvid vastu peavad. Nii Eestis kui Ukrainas oodati vaenlast idapiiri tagant, aga kui juhtub nii nagu Ukrainas, kus tuldi lihtsalt merelt ja võeti võim üle, siis selle vastu pole Tallinn kuidagi kaitstud.

Tallinn on Krimmiga väga sarnane- seal on raha ja varandust, mida hiljem laiali jagada. Ülejäänud Eesti on nii läbi tõmmatud nagu vana lits, et sealt polekski enam midagi võtta. Milleks okupeerida Narvat või Võrumaad, kui võib kohe tulla ja võtta nö kirss tordilt?! Just selline asi juhtus Krimmis, ja juhtub ühel päeval Tallinnas.

Mingi aeg kannatab Tallinna turism, aga laevad, mis kurseerivad Soome vahet, saab panna käima Peterburgi. Nagunii on Vene turistide osakaal tõusmas ja kui Tallinn saab Venemaa osaks, siis oleks ilma viisata külastajaid murdu. Näiteks pronkssõdurit vaatama, mis leiaks kiiresti oma õige koha Tõnismäel. Juba ainuüksi sellest turistide tulvast elab linn ilusti ära. Savisaar saab oma bandega kolida ära Toompeale ning linnavalitsuse hoonesse saab rajada näiteks hotelli. Võib arvata, et Tallinna elanike arv hakkab kiiresti kasvama, sest kes ei tahaks elada Euroopale lähemal, pealegi nii ilusas linnas kui seda on Tallinn. Kui Krimmis lubati pensionid 4-kordistada, siis võib arvata, et sama juhtub Tallinnas. Paljud korterid jäävad lahkujatest vabaks, nii et elamisega probleemi ei teki. Venemaa maksutase on 13%, mistõttu Tallinna majandus saab sisse uue hoo, sellest võib kujuneda midagi Põhjamaade Singapuri taolist, millest eestlased kunagi unistasid ja jäävadki unistama. Piisab mõne oligarhi näpuotsaga antud miljarditest, et Tallinna vahet panna käima laevad ning linn lüüa läikima nagu Dubai.

Ja eestlased on sunnitud tagasi kolima sinna, kust nad kunagi tulid, maale. Hakkavad porgandeid ja kaali kasvatama Tallinna härradele ja elavad nõnda ehk isegi ära.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Polegi ju lõpuks nii paha variant...

Anonüümne ütles ...

Tõsi!

Anonüümne ütles ...

Sarnane variant ongi võimalik tänu sellele, et 25 aastat pole OMA riiki ehitatud vaid hoopis tassitud laiali.
Sisuliselt jäädigi pärast liidu likvideerimist ammuli sui vahtima ja võimalust mööda samasuguse liidu teist varianti kiibitsema.

Anonüümne ütles ...

ja need blogipidajad võiksid enda käest küsida, kas äkki on ka nemad aidanud kaasa selle stsenaariumi teostumisele...

Inno ütles ...

Asi ilmselt ongi selles, et oma riik on jäänud väikse seltskonna projektiks (et oleks lihtsam laiali tassida) ja laiemat üldsust pole ligi lastud. Misjärel on üks osa muutunud ükskõikseks ja teine osa on asunud NLiitu taastama. Mõtlemisainet küllaga Eestit juhtima trüginud seltskonnale.

Anonüümne ütles ...

seepärast ongi Eesti ainus võimalus rangelt kinni pidada põhiseadusest ja rahumeelsest demokraatiast.Ning me ei tohi teha mingit hinnaalandust vägivaldsetele võimupööretele,olgu nad mistahes suunas.

Selline Vene sekkumine saab toimuda vaid siis kui ENNE seda tekib siin uus pronksimäsu ja kui siis mässajatel õnnestub üle võtta ka valitsusasutused, kui toimub nn. Maidan vene stiilis.

Kui Eesti hakkab hinnaalandust tegema mässajatele, uutele Che Guevara ja Fideli kloonidele seepäraast, et mäss oli ju pro-Euroopa ja anti-Vene ja seetõttu "täiesti lubatav, täiesti hekskiidetav", ei tule sellest midagi head.Kremlil pole üldse raske orgunnida siin ka oma mässu ja kui me aktsepteerime selliseid võimupööramisi, on tal ka argumendid olemas: saite ju täpselt sama asja mis Kiievis ! Seadused ja sealhulgas põhiseadus lendas hoobilt kuradile !Miks te siis nurisete ?Miks te seda heaks ei kiida ?

Topeltstandardid on kiire tee põrgusse.