kolmapäev, 30. aprill 2014

Putin muvvab läbi

Väljavõte ajakirja Time veebist.

Putin murrab jälle, või nagu Juhan Parts ütleks, muvvab lahtisest uksest sisse. Interneti eelkäija Arpanet oli tõesti USA kaitseministeeriumi projekt, aga praegune ülemaailmne võrgustik on CIA kontrolli alt väljas. Vastasel korral poleks Putinil võimalik oma imperialistlikke operatsioone teostada.

Küllap valmistab Putinile meelehärmi just interneti omapära- kontrollimatus, mistõttu tahab ta inteneti oma kodumaal sarnaselt Hiinale allutada teatavale kontrollile, võttes üle kontrolli internetiteenuseid pakkuvates firmades nagu hiljuti juhtus populaarse suhtlusvõrgustikuga VKontakte.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Internet on kuivalt reklaami täis, asjalikele asjadele polegi seal eriti ruumi.
Tegelikult on ainult internet andmekandja.

Anonüümne ütles ...

Selles, et KGB (kasutan meelega vana nime, sest ega seal midagi pole muutunud ) soovib juurdepääsu sotsiaalvõrgustikkudele, pole midagi imelikku. USA eriteenistustel on täilik juurdepääs nii moluraamatule, säutsujatele, googlile jne.

Ja väita, et internet oleks läänemaailmas vaba, pole samuti õige.Wikileaksil löödi kohe näpud sahtli vahele, Manning pisteti pokri tundliku info lekitamise eest jne. Isegi Eestis tsenseeritakse internetti, näiteks Lääne hasartmängusaidid on blokeeritud " rahvatervise huvides " . Samas on rida saite, mida suured otsimootorid ignoreerivad täielikult, tehes need laiale publikule seega kättesaadamatuks.See on samuti omamoodi tsensuuri vorm.

Ja mis puutub Vene internetti, siis see on juba nii "vaba", et judinad tulevad peale. Niisugust saasta, kõige perverssemat pornot ja rämpsu, nagu seal leidub, naljalt mujalt ei leiagi.Putin pole kah mingi püha lehm seal, saab nii et tolmab.

Võib-olla olekski aeg kruvisid pisut koomale keerata, et inimesed tunneks ka vastutust selle eest, mida netiavarustele paisatakse.

Sõnavabadus sõnavabaduseks, kuid see ei tähenda kõikelubatavust.Peldikuseinale võib kritseldada mistahes jälkuse kui vahele ei jää, kuid seda netis miljonikordselt tirazheerida, ei tundu siiski mõistlik.

Inno ütles ...

Seal on siiski suur vahe kas sa kontrollid, see on omad osalust ettevõttes või on sul võimalik lihtsalt jälgida kõrvalt, mis seal toimub.

See, et Wikileaksil näpud sahtli vahele löödi ja Manning kinni nabiti ei tähenda, et internet poleks vaba. Nendest blokeeritud hasartmängusaitidest on internetis lihtsa vaevaga võimalik mööda hiilida, see piirang on ainult lihtsameelsete rahustamiseks.

Internet kui vaba meedia on maailma tundmatuseni muutunud ja vanad seaduspärad enam ei kehti. Sellest on läänes aru saadud ja tuuleveskitega enam ei võidelda, sellega tuleb nüüd harjuda isegi nii võimekal mehel nagu Putin.