pühapäev, 22. juuni 2014

Miks teevad Eesti poliitikud koostööd vaenulike meediakanalitega?

Peaminister Taavi Rõivas viskas küll Tallinna TV valitsuse pressikonverentsilt välja, aga samal ajal teeb ta ise ja teevad ülejäänud valitsuse liikmed koostööd samasuguste välismaiste meediaaganetuuridega.

Kes Vene kanaleid jälginud, need ilmselt teavad, et Eesti valitsuse liikmed annavad rahumeeli intervjuusid (seda isegi vene keeles- eriti kummastav oli kuulata endist kaitseministrit Jaak Aaviksood Vene kanalile vene keeles intervjuud andmas- milline lömitamine!!!) ja võimaldavad osaleda valitsuse pressikonverentsidel Vene meediakanalite esindajatel. Vene meedia ei erine oma olemuselt Tallinna TV-st: tegemist on samasuguse propagandahoovaga, mis pealegi levitab palju räigemat Eesti-vaenulikku infot kui seda eales teeb Tallinna TV. Seejuures on Tallinna TV-l mõned kümned tuhanded, Vene kanalitel kümned miljonid vaatajad.

Võrdse kohtlemise printsiibi põhjal peaks Rõivas kohe välja viskama kõik Vene ajakirjanikud valitsuse pressikonverentsilt, mitte andma neile intervjuusid ja kuivõrd Eest ajakirjanikke kiusatakse Venemaal (näiteks ETV reporter Igor Taro suisa vahistati Venemaal, kui intervjueeris inimesi), siis saatma Vene ajakirjanikud üldse Eestist välja. Tekib üldse küsimus, mis hea pärast hoitakse Vene ajakirjanikke Eestis- kas selleks, et valmistada ette Ukraina-stiilis riigi ülevõtmist vaenulike tegelaste poolt.

Kui Vene ajakirjanikud Eestist välja saata laheneb automaatselt ka Vene telekanali küsimus- kui venekeelsed inimesed enam Vene kanalitest Eesti kohta infot ei saa, siis on nad sunnitud vaatama ETV venekeelseid uudiseid või selgeks õppima eesti keele. Häda, nagu öeldakse, ajab ka härja kaevu. Pole vaja kulutada miljoneid eurosid maksumaksja raha, et pidada mõttetut võitlust Vene kanalite mitme miljardi euroste eelarvetega- nutikalt tegutsedes on võimalik saavutada soovitud tulemus täiesti tasuta.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pigem on ametlik Eesti ikka venevaenulik kui et vastupidi.
Siinsamas blogis on olnud ka mõistlikku arutelu, paistab et käib alla, rohkem ei loe.

Inno ütles ...

Kus ta siis venevaenulik on, kui Vene kanalitele vene keeles intervjuusid antakse? Pigem ikka venesõbralik ja eestivaenulik, sest Eesti kanalit- Tallinna TVd valitsuse pressikale ei lubata. Vene kanalid saavad vabalt valitsuse pressikale sisse. Teevad oma klipi Stenbocki majas ära ära ja panevad räige Eesti-vastase jutu juurde- vaadake neid Vene kanaleid, kui ei usu!

Anonüümne ütles ...

Kallutatud meedia annab negatiivse tulemuse!Paraku sellest meie lapsajakirjanikud aru ei saa.Meedia eesmärk on edastada neutraalset informatsiooni ja jätta otsustamine lugejale.Jaanipidustustel on hästi näha kuidas palgalised kommentaatorid on puhkepäeva võtnud.

Margus Kiis ütles ...

TTV pole sugugi "propagandistlikum" kui ERR. Kuulake ERRi poliitanalüüsisaateid, on need kuidagi jube neutraalsed või? "Olukorrast riigis" domineerib fanaatiline isamaalane Kalle Muuli, "Rahva teenrites" ajakirjanikud, kes oma sümpaatiaid IRLi ja SDE vastu ei suuda varjata.