neljapäev, 13. november 2014

Edgari ja Sireti saladus

Viimane Ekspress annab mõista, et Edgar Savisaarel ja Siret Kotkal võivad olla armusuhted, sest kuidas muidu seletada seda, et Kotka on keskerakondlikus ahelas nii kaugele jõudnud.

Mul tuleb sellega seoses meelde üks kena õhtupoolik aastal 2008 või 2009, mil Edgar tahtis jälle meiega Rakveres kokku saada ja pakkus nagu tavaliselt välja, et kohtume Rakvere Tammiku külje all pikutavas õdusas Willa Theresa restoranis. Me olime seal juba mitu korda kokku saanud ja kõiksugu asju arutanud, ja see restoran, mis oli peaaegu alati tühi, paistis Edgarile väga meeldivat.

Kuna tema tegi alati välja, siis otse loomulikult ei olnud meil kokkusaamise vastu midagi. Ja eks temaga oli huvitav juttu rääkida ka. Edgaril olid vahepeal sellised, kuidas nüüd öeldagi, huvitavad teooriad olukorra kohta riigis. Enamasti rääkis ta sellest, kuidas keegi tema vastu midagi kurja plaanitseb, ja küsis siis meie käest, et mida meie selle kohta arvame. Me siis ütlesime, mida arvame, ja Edgar kuulas meid, pea pisut viltu ja samal ajal mõtlikult toitu mäludes. Toit, tuleb tunnistada, oli Willa Theresas hea. Edgar sõi tavaliselt mõnd koorekastmesse uppunud praadi.

Sel õhtupoolikul eeldasime, et arutame Edgariga taas mõnd temavastast vandenõuteooriat või kohalike omavalitsuste valimiskampaaniat (Edgar puššis parajasti Rakvere linnapeaks legendaarset joodikut Peetrer Võsa, kes on minu arvates loll kui lauajalg) ja et meid on taas kord ootamas dinee, kus meie vastas istub mõtlikult toitu mäluv Keskerakonna esimees. Sest tavaliselt sõitis Edgar meiega kohtuma üksi.

Kuid seekord oli Edgaril kaasas üks blond valges kostüümis näitsik, kes osutus Siret Kotkaks. Edgar seletas, et nad olid tulnud mingilt kontserdilt. Istusime nagu ikka lauda, esitasime ettekandjale oma tellimused ja asusime sööma. Siret istus Edgari kõrvale. Mäletan, et tol korral me vandenõuteooriatest ei kõnelenud. Rääkisime hoopis niisama maast ja ilmast. Vestlus oli sundimatu ja meeldiv ning jättis mulje, et meie vastas istuvad isa ja tütar, kes on tulnud kahekesi vaba õhtut veetma. Mingit särinat või särtsu seal küll ei olnud, isegi mitte kõige väiksematki flirti. Siret oli Edgari suhtes aupaklik ja Edgar silmitses Siretit isaliku soojusega. Kuna Vilja sehkendas sel ajal juba Taimoga, siis oli Edgaril Siretit kaasa võttes ilmselt mõttes meile näidata, et ta ei ole mingi üksik vana näss, vaid täitsa kobe vana, kellega noored tüdrukud heal meelel aega veedavad.

See paistabki olevat Edgari ja teda varjuna saatvate noorte tüdrukute saladus - kuna meespoliitikuid hinnatakse selle järgi, kui jõulised nad on, ja jõulisus tähendab seksikust (= keegi tahab sinuga seksida), siis on Edgaril vaja end aeg-ajalt mõne noore näitsiku seltsis näidata. Kuna Siret on kasvanud isata, siis on Edgar talle isafiguur, nii et see on mõlemale kasulik "diil". Ja mis puutub Hundisilma jaanipeosse, kus Edgar väidetavalt terve õhtu Siretiga tantsis, siis noh… selle peale ma ütlen, et 2008. ja 2009. aasta jaanipeol "jätkus tal silmi ainult" Monika Batrakova jaoks ja ma loodan, et keegi ei ole nii nõrgamõistuslik, et nende kahe vahel särisevat armuleeki kahtlustada. Ei, Batrakova on Savisaare erasekretär-administraator-turvamees ja teised, ilusamad tüdrukud lihtsalt vananeva mehe käevangukaunistused. Nemad tagavad, et Edgaris nähakse endiselt jõulist täkku, ja Edgar tagab neile kiire karjääri, kus ei ole vaja toetuda mõistusele. Nii lihtne see ongi.

PS Osale ka küsitlusel - kes passiks sinu arvates kõige paremini Hundisilma perenaiseks? Paku ka omi kandidaate!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kes passiks sinu arvates kõige paremini Hundisilma perenaiseks?
Mina arvan, et Irja Vaher-Tähismaa sobiks.

Anonüümne ütles ...

miks monsat kahtlustada ei või?

Inno ütles ...

Monsa on minu teada üleüldse lesbi.