esmaspäev, 24. november 2014

Galojan välisministeeriumi kantsleriks!

Kohviku küsitlusele, kes oleks Eestile parim välisminister, vastajad, on otsustanud! Eestile oleks parimaks välisministriks hetkel Londonis eksiilis viibiv endine Reformierakonna poliitik Anna-Maria Galojan. Mäletatavasti oli Galojan sunnitud Eestist lahkuma, sest Eesti kohus mõistis ta süüdi kuriteos, mida ta enda sõnul ei sooritanud - Eesti Euroopa Liikumise raha raiskamises.

Nüüd on Galojan aga juba pikalt Inglismaal resideerinud ning seal palju suhteid loonud. Tema lähedaste sõprade hulka kuulub Londoni linnapea Boris Johnson ja tema kallim Tristan Jervis on Briti  Konservatiivide partei (selle sama, kuhu kuulub ka David Cameron) tähtis liige ja Briti Klubi (Britain Club'i) president.

Miks selliseid kasulikke sidemeid ignoreerida? Galojani võiks Eestisse tagasi kutsuda ja pakkuda talle vangikongi asemel - kuivõrd välisministri koht on juba hõivatud - mõnd välispoliitiliselt olulist ametikohta. Näiteks välisministeeriumi kantsleri oma. Seda ametikohta pidas enne vist Indrek Tarand.  Galojan ja Tarand on head tuttavad, nii et Tarand saaks Galojanile selle ameti köögipoolt tutvustada. Või noh, kui kantslerikohta ei taheta anda, siis no mõne nõunikukoha leiaks ikka. Kes teab, äkki õnnestuks Galojanil ka Johnson Eesti visiidile meelitada ja nõnda Inglismaa ja Eesti suhteid tihendada?

Praegusel ajal, kus meid ähvardab idast Venemaa, kulub igasugune abi marjaks. Kui Putin peaks Eestisse tungima, siis suudaks ehk vast Galojan veenda Inglismaad meile appi tulema.

Seega on mõttetu hoida sunnitud eksiilis inimest, kel on Eestile nii palju anda. Loodan südamest, et struktuurid võtavad mõistuse pähe.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Miks peaks Anna-Maria midagi tagasi maksma kui palju suuremad vargad pole sentigi tagasi maksnud. http://atrepp.blogspot.com/2014/11/hambutu-kohtususteem-ja-galojan.html