pühapäev, 16. november 2014

Kaljurand või Galojan?

Nüüd alles läheb põnevaks! Kohviku küsitluses, kes oleks Eestile kõige parim välisminister, said kõige rohkem hääli Eesti kaks vaieldamatut välispoliitikaeksperti - Marina Kaljurand ja Anna-Maria Galojan. Et lõplik tõde välja selgitada, otsustasime korraldada küsitluse teise vooru. Nii et valige, kumb blond daam oleks teie arvates välisministrina etem.

Tugevusi on ju mõlemal. Kaljurand on töötanud nii Venemaal kui Ameerikas, ent ka Galojanil on seljataga pikk koostöö vene ärimeestega ning lisaks sellele on tal nüüd ka Inglismaa kogemus.  Oma pika eksiili jooksul on ta suhelnud mitmete inglise poliitikutega ja loonud nendega suhteid, mida saaks nüüd Eesti hüvanguks ära kasutada. Kaljurannal sellist kogemust ega selliseid suhteid vastu panna ei ole.

Samuti on Anna-Maria eeliseks Marina ees tema väline veetlus. Kaljurand on muidugi ka üsna meeldiva väljanägemisega naisterahvas, aga seksikuses jääb ta Galojanile alla. Kaljuranna eeliseks Galojani ees võib olla tema vanus ja elukogemus, kuid kas see on alati eelis? Taavi Rõivas on ka noor mees, aga saab peaministrina väga hästi hakkama. Igatahes paremini kui Ansip. Ja mõelge, mis oleks meie riigiga praeguseks juhtunud, kui Rõivase asemel oleks saanud peaministriks täna-nii-homme-naa Paet, kes on Rõivasest vanem? Apppiii.

Aga otsustage ise!

Kommentaare ei ole: