laupäev, 15. november 2014

Kes programmeeris Mikseri ringi?

Täna hommikul ütlesin Irjale, et see aeg, kus ilma ideedeta inimesed, kes lihtsalt soravalt juttu oskavad ajada, et nende inimeste aeg on läbi saanud. See puudutab iga eluvaldkonda. Näiteks Ansip selgelt ei saa enam hakkama, samuti Mikser. Praegune aeg vajab ideede inimesi, aga nad kumbki pole ideede inimesed.

"Ma täpsustaks, minu meelest Mikseri puhul ei saa üldse kasutada selle väljendi teist osa- inimene. Tema puhul saame kõneleda üksnes ideede robotist- ta kas on ideede robot või selline lihtrobot,” ütles Irja selle peale.

Inno: ???

Irja: Ja mulle tundub, et kõige taga, mis Mikseri suust tuleb, tuleb näha Eiki Nestorit, kes on minu meelest sotsiaaldemokraatide aju, kes siis vajalikul hetkel, kui Sven Mikseril tuleb suu lahti teha, kui on avalik esinemine, et ta sisestab informatsiooni, mis Sven Mikseri suust peab välja tulema. Näiteks sotsiaaldemokraatide programm või seisukohad.

Inno: Et siis Nestor vajutab nagu nuppu.

Irja: Jah, Sven Mikser laulab kõik ette, mis on sisestatud, siis ta muutub nagu rääkivaks robotiks.

Inno: Siit võib tõmmata veel ühe paralleeli. Nimelt oli Mikser varem Savisaare juures ja kui me siin mõni aeg tagasi rääkisime, et Savisaar ei pruugi olla üldse meie süsteemist, siis on võimalik, et ka Mikser on sisse toodud.

Irja: ???

Inno: No ja Mikser võis näiteks kokku joosta, nagu ikka robotid või arvutid üldse vahepeal jooksevad kokku. Savisaar tegi Mikserile restardi, aga siis võis juhtuda, et Mikser oli mingil põhjusel sotside toas ja ta programmeerus valesti ringi.

Irja: Ma tõmbaksin veel ühe paralleeli Papa Carlo ja Pinocchioga.

Inno: ???

Irja: Papa Carlo lõi omast arust toreda puunuku, keda ta hakkas lausa pidama oma pojaks, aga siis, kui ta Pinocchio kooli saatis, tulid tee peal vastu kass ja rebane, kes veensid teda selles, et piisab vaid sellest, et raha puu alla matta, et siis kasvab rahapuu. Seda võib võrrelda Savisaare ja Mikseri looga. Usaldav Savisaar saatis oma roboti maailma; Mikser, kuuldes kellegi teise isanda meelitavat juttu, lasi jalga.

Inno: Aga selles Carlo loos ju tuli Pinocchio lõpuks tagasi Carlo juurde.

Irja: Jah, ta tuli tagasi, kuna ta avastas, et rahapuu ei hakkagi kasvama.

Inno: Aga kas Mikser võib minna tagasi Savisaare juurde?

Irja: Ma arvan, et Mikser on juba avastanud, et sotside juures rahapuu ei kasvagi, ja nüüd on kaks varianti: ühelt poolt arvan, et Mikser ei julge minna tagasi või Eiki Nestor, kes on robot-Mikseri oma mõju alla saanud, suudab teda veel programmeerimisnippidega sotside juures hoida, aga see on väga raske töö, sest tehnoloogia areneb, ja Eiki Nestori näost on näha, et tal hakkab juhe kokku jooksma.

Inno: Mhmh.

Irja: Sedagi on näha, et sotside leeris on tekkinud paanika. Vaata, kui kergelt sotsid solvuvad, nagu oli see Ossinovski solvumine. Selle taga on pinev mure, kuidas kinni hoida Mikserit. Mida teha selleks, et ta ei läheks Savisaare juurde tagasi. Muidu oleks Ossinovski lihtsalt võtnud asja naljana, aga nüüd ta solvus. Või mis sina arvad?

Inno: See on täitsa võimalik.

Irja: Tundub ju kummaline- solvuda mingi Facebooki peale. Seal on palju hullemaid asju. Ta oleks võinud öelda lihtsalt Jürgenile, et mine perse. Või mine pensionile.

Inno: Jah.

Irja: Siin võib olla veel selline asi, et reformi tagatuba on kursis, et sotsid on Mikseri pärast närvis ja siis meelega õrritasid Ossinovskit. Et see oli kavandatud. See võis olla Kristen Michali kaval plaan.

Inno: Nüüd on küsimus, kelle juurde läheb Mikser.

Irja: Ma arvan ikkagi, et selle Papa Carlo - Savisaare juurde, kes on tema teinud, kes on tema isa. Carlo oli ju Pinocchio isa. Carlo tahtis, et Pinocchio läheks kooli, Mikser hakkab siis jälle viisakalt keskerakondlikus koolis käima. See on aja küsimus. Ja sotsid on jälle esimeheta.

Inno: Mhmh.

Irja: Ja ega praegunegi olukord parem pole. Sotside esimeheks on praegu Pinocchio, kes usub rahapuude kasvamisse. Keda on võimalik mingisuguse rahapuu-jutuga ära petta.

Kommentaare ei ole: