teisipäev, 11. november 2014

Kesiklik meedia - selgelt liiga vähe seksi

Kui me veel Savisaarega lähedalt suhtlesime, siis kutsus Savisaar meid ükskord mingile Kesknädala kolleegiumi koosolekule, mis toimus Riigikogus. Seal oli alati tõsine ja väärikas Enn Eesmaa, kes koosolekut juhatas, asjalik Urmi Reinde, veel muretu Lauri Laasi, kelmikas Manuela Pihlap ja veel mõned vähemtähtsad tegelased. Ja meie Innoga. Teemaks: kuidas teha paremat Kesknädalat.

Ilgelt igav koosolek oli. Mingit täiesti mõttetut juttu räägiti. Mul hakkas aju kokku jooksma ja ma otsustasin, et ütlen siis ise, kuidas paremat Kesknädalat teha. "Minu arvates võiks leht olla seksikam", pakkusin. Tahtsin lisada, et pean selle all silmas seksikaid lugusid partei staaridega (no näiteks Võsa Pets ja tema mitu pruuti, alasti Kalev Kallo, kel käes poksikindad; Heimar Lenk Anu Saagimiga vannis, Savisaar ise palja ülakehaga jne jne) ja pinup pilte Savisaare vihmavarjuhoidjatest, keda oli ja on ju hulgimast - Siret Kotka, Katrin Siska, Ivanova ja Derjugina jne jne. Kuid üks pilk koosolekul viibijate nägudele ja ma sain aru, et neile see mõte ei meeldinud. Nemad tahtsid edasi ajada ebaseksikat, igavat, kuiva, haigu-haigu joont.

Ja selliseks haigu-haiguks on nii Kesknädal kui ka Pealinn paraku jäänud. Ei midagi erutavat. Võtame või viimase Pealinna, mis mulle täna postkasti potsatas. Ainus lugemistväärt lugu on leheküljel 12, kus Anu Saagim ütleb, et Eesti mees ei oska teiste inimestega rääkida. Ja ainult seepärast, et ütlejaks on Saagim. Kes on alati huvitav. Mitte kedagi ei huvita esikaanelugu ühistupangast, sellest, kuidas uue jalutusväljak koeri osavaks õpetab (lk 2), kuidas Eesti sotsiaalsüsteem on Euroopa üks kehvemaid (lk 3)… Lõpetan ära, muidu jään igavusest magama. Õnneks saab Pealinna tasuta, nii et las käib.

Kesknädal on sama igav kui mitte igavam ning ma ei olnud üldse kurb, kui ta meil pärast Savisaarest lahkulöömist enam tasuta kodus ei käinud. Ainult üks ving-ving-ving ja hala-hala-hala. Nagu polkovniku lese jutt, et küll valutab siit ja küll valutab sealt. See ei tähenda, et kriitikat ei peaks tegema. Eesti elus on palju, mida võiks kritiseerida, ma ei vaidle üldse vastu. Aga see ei tähenda, et seda peaks tegema toonil, mis kõlab nagu keskaegsete munkade nutukoor.

Võtke eeskuju Putinist, kallid kesikud. Kuidas ta palja ülakehaga poseerib ja kui reipad ning seksikad on Putini-truude telekanalite saated. Valimisedu jääbki unistuseks, kui ainus, mis te saate Reformierakonna, IRLi ja sotside noorte ja vihaste meeste kõrvale panna, on ebatervisliku söögi ja joogi tagajärjel kokku kukkuv ja vormist väljas Savisaar.

PS Üks meeldiv erand "keskmeedias" (vastandatuna siis peavoolumeediale) siiski on. See on Tallinna TV saade, kus kolm armsat muumitrolli (või kolm musketäri?) Heimar Lenk, Urmi Reinde ja Mart Ummelas tegelevad Eesti ajakirjanduse ümberkirjutamisega. Vaatan seda iga nädal ja see pole kordagi igav. Siin on suur osa Lengil, kes on minu meelest Eesti parimaid saatejuhte. Sa tead, et see on täielik jama, mis seal saates räägitakse, aga see on nii nunnu jama, et sa lihtsalt ei suuda jätta vaatamata. Üks täiendus-parandus mul siiski oleks. Nimelt võiks ses saates olla ka "õige", peavoolumeediale vastanduv ilmateade. Mida võiks edastada mõni Savisaare vihmavarjuhoidjatest ;).

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mnjaa,Irjal kah see aeg käes.Kaastunne Innole,jälle kuival...

Anonüümne ütles ...

Aga minu lemmik on Maaleht!!1 See on mul tellitud.

Ilmselt ebaseksikamat lehte enam olla ei saa - lood on seal reeglina toidutootmise, metsanduse jt. maaga seonduvate valdkondade hetkeseisust, vanadest ja noortest talunikest (pildil on jopes mees v. naine traktoriga, lehmaga, kitsega, metsa ääres või juustu tegemas, kilemüts peas), sekka päevapoliitikat (kuidas puhastatakse metsast Eesti piiri), siis on intervjuu kultuuritegelasega (jällegi, ei mingit seksikat pilti - ainult sarzh), ajaloost (no näiteks,et kuidas langes Berliini müür või mõne metsavenna mälestused, mustvalged pildid)... Siis on sellel lehel veel lisad,mis õpetavad, kuidas taimi kasvatada, moosi keeta või millega peaks arvetsama, kui tahad võtta hobust.

Aga mulle meeldib! Jääks ometigi kasvõi 1 selline ebaseksikas leht ka alles!

Kuigi, müüginumbrid ebaseksikal Maalehel mäletamist mööda polegi nii halvad. Või on asi selles,et nii totaalne ebaseksikus on juba omamoodi seksikas?

Anonüümne ütles ...

Veel - juhtusin hiljuti lappama vanu Nõukogude Naisi! Need on ka sellised mõnusalt ebaseksikad. Või noh, see parteripropaganda osa (intervjuu mingi kompartei tädiga)on jama, aga kõik mu on mõnuga loetav. Kusjuures,ei ole ta ani tagurlik midagi - näiteks seksuoloogi nõuanded on täitsa olemas ja need on täitsa inimlikud.

Ja fotod on ka huvitavad, hea fotograafi tehtud. Aga mitte tänapäevases mõistes seksikad.

Anonüümne ütles ...

Seksi ei ole üldsegi vaja meeleheitlikult eksponeerida. Normaalne inimene on selletagi alati valmis maiustama.
Vähemuste veidrusi ei ole tarvis kõigile pähe määrida.

Anonüümne ütles ...

Mida-mida? Alati väärikas Enn Eesmaa??? Kas seda saab siis nimetada väärikuseks, mida ta seal Kuku raadios valimiskihutustööna igal tööpäeval väljutab? Kui Eesmaal oleks vähegi väärikust, ei räägiks ta ajaloost - ta pole ju mingi ajaloolane (või lööb välja Eesti poliitiku sünbdroom "MIna olen iga-asja-peale-mihkel?). Isegi see on üllatav, et kunagi on telediktoriks võetud inimene, kes tekstigi korralikult lugeda ei oska, nt ei tea, et punkt on "full stop", kus tuleb pisike paus teha?