pühapäev, 9. november 2014

Kohviku seisukoht Meikari asjus

Inno: kuna teda Reformi tagasi ei tahetud, siis pole midagi imestada, et ta endale uue erakonna leidis. Kuna sotsid on ka liberaalid, siis on loomulik, et ta sotsidega liitus.

Irja: samas on ju reformikatel nüüd väga ebamugav sotsidega suhelda…

Inno: no sisuliselt see tähendabki ju täielikku sõda. See on välisvaenlasele väga hea situatsioon. Stabiilsuse tagamiseks oleks olnud vaja panna Sõerd rahandusministriks ja lasta Meikaril Riigikokku minna. See oleks ta natuke maha rahustanud. Nüüd on üks solvunu Meikar, kuna tema nina ees tõmmati uks kinni. Pealegi ei ole Eestis hea panna rahandusministriks inimest, kes on olnud pikka aega ühe kommertspanga teenistuses. Niikuinii on räägitud, et pankade mõju poliitika üle on Eestis liiga suur. Nüüd pandi sisuliselt Swedbank Eesti rahandust kontrollima. Sõerd on ju maailma parim rahandusminister. Ainult selle pärast, et Meikar ei pääseks Riigikokku. See on absurdne ju täiesti.

Irja: aga kes võis siis olla see tarkpea, kes selle skeemi välja mõtles? Meikari tõkestamise plaani, ma mõtlen?

Inno: ma arvan, et Michal. Michal oli ju enne peaministri kandidaat.

Irja: nüüd oleks sotsidel kaval panna oma peaministrikandidaadiks Meikar.

Inno: jah, Meikar on kindlasti praegu sotside kõige tugevam kandidaat. Ta on üks ausamaid poliitikuid Eestis…

Irja: samas on ta ka viinanina, ärgem unustagem!

Inno: jah, aga parem aus viinanina kui valelik karsklane!

Irja: aga kui ta jälle mõne auto täis oksendab???

Inno: siis peaministrina?

Irja: mhm.

Inno: no siis ta teab, millega riskib. Vähemasti on ta inimene. Tema senise tegevuse põhjal võib öelda, et tal on südametunnistus olemas. Mulle tundub, et robotite aeg on läbi. Praeguses situatsioonis on siiski vaja inimest, kes suudaks inimesi ühendada. Mikser on ju ka robot, seepärast sotside populaarsus nii madal ongi. Robotitest on aga praegu vähe abi. Rahvas nõuab inimest!

Kommentaare ei ole: