neljapäev, 27. november 2014

Mis kuramuse Hiina, EL pidi olema Eesti päästeingel??!!

Väljavõte Delfi veebist.

Väliskaubandusminister Anne Sulling räägib, pärast mitu kuud kestnud ponnistusi, et Hiinas ei oota Eesti kaupa mitte keegi. Aga miks Hiina? Mina mäletan kümne aasta tagant juttu, et Euroopa Liit, vot see on päästeingel, mille nimel põletati ära kõik muud sillad. Euroopa Liidu turule pidid kõik Eesti kaubad ära mahtuma. Mis siis nüüd lahti? Miks Euroopa Liit enam Eesti kaupa ei taha?

No ja dalai-laama küll mingi põhjus pole, miks Eesti kaup Hiinas oodatud pole. Kes vähegi viitsib soomlastelt küsida, saaks teada, et Hiinaga kauplemine ei teki üleöö, selleks tuleb mitukümmend aastat vaeva näha. Nii, sõbrad.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mitukümmend aastat??? Ise ootasid või, Inno?
Tean perekonda Soomest, kellel kulus ärisuhete loomiseks-kinnistamiseks-kasumiks täpselt kaks aastat.

Anonüümne ütles ...

jutt jumala õige. meelis

Anonüümne ütles ...

Vabadusvõitleja Obama käis Pekingis hiljuti ning teatas et Tiibet kuulub loomulikult Hiina koosseisu, ei tea miks sellest meil ei räägita?

Anonüümne ütles ...

Kogu EL loodi koos ühisrahaga ainult väiksemate riikide lõplikuks vallutamiseks ja sitakeeramiseks.

Tervitame ESMi (erafirma) loojaid ning selle poolt hääletanud rahvasaadikuid!

Inno ütles ...

Soome ettevõtjad saavad Hiinas tegutseda, kuna Soome sullingud alustasid seal eeltööd kakskümmend aastat tagasi. Eestis karjuti sel ajal justkui mantrat: Euroopa Liit, Euroopa Liit. Säh sulle nüüd Euroopa Liitu!

Anonüümne ütles ...

Karauul!!! - Juhan Saul Grossi ähvardab taas kinnimajja minek! Teie vana kunde ja lausa sõber ju. Mäletame, ikka mäletame neid Inno värisevi käsi ja Irja kiunuvi häälekesi tehtud videokesi, kus "tipp-produtsent" Tähismaadele kala küpsetab ja samal ajal räägib oma lõputust süütusest ja maailm lõppematust kurjusest ja ebaõiglusest tema suhtes. Kõik "äraostetud" kohtunikud ja advokaadid ja lastekaitsetöötajad said nimepidi ära häbistatud jne. Kas nüüd ka Juss-Jussikese kaitseks ambrasuurile viskute... vaevalt küll, jättis teine teile vist teenuse eest tookord maksmata. Eh, olid ikka ajad... Tähismaade "õigusabibüroo" rattad aina pöörlesid ja kõik pätid ja kaabakad, sh kõigi vanakeste sõber Liis Haavel koos oma Loidi Veltsi ja tema tankistist mammaga said puhtaks lakutud ja särama löödud. Oh, ja ärme unustame Galojanne, Maksim Revasid, Johan Bäkkmanne ja teisi "suurkannatajaid", kes kõik Operaator Inno kaamera ees said rääkida, "kuidas.asjad tegelikult on".

Anonüümne ütles ...

Eesti väliskaubandusminister välgutab oma tisse ja that's it. Muud ta ei tee. Kes on tema lapse isa, tahaks teada. Inno, kas sa tead? On ta välismaalane?

Anonüümne ütles ...

Õige jutt! Euroopa Liit, vot see oli päästeingel, mille nimel põletati ära kõik muud sillad ...sealhulgas vabakaubanduslepped idapoolsete riikidega! RIP

Anonüümne ütles ...

Vastuseks 4. detsembri postitusele.
Minu meelest Venemaa tingimus igasugu vabakaubanduslepete sõlmimiseks nende ja mõnede teiste SRÜ riikidega ongi, et partner ei tohi olla EL liige ega sinna isegi püüelda (jutt käib Venemaa "ajaloolisest mõjusfäärist" ehk "vsjo našast").
Sestap Putler 2013 Ukrainat rulliski, kuigi Janukovitšil polnud kavatsustki EL-ga muud teha kui selle abil Venemaad veidi stimuleerida.
Venemaa on oma mõjusfääri hoidmisega päris meeleheitel. Kuidas teisi nimetada relvajõudude kasutamist?
Ja EL on meie peamine kaubanduspartner, selles pole ju mingit küsimust.
100% orienteerumine poliitiliselt motiveeritud piirkondadele nagu Venemaa, Hiina või Kuuba pole mingiski plaanis põhjendatud. 10% või rohkem orienteeritust Vene turule oleks juba ohu märk.