esmaspäev, 26. jaanuar 2015

Inno ja Irja kommenteerivad Looduslikku valikut

Irja: Nii njummi! Mul läks kohe väga hinge see, kuidas Mišutka vaatamata haigele varbale võistlemist jätkas!!! Kui ma oleks Tallinnasse sisse kirjutatud, siis ma annaks talle kohe oma hääle. Või oota, kolm häält lausa!

Inno: Minu meelest on Mišutka lihtsalt loll.

Irja: Kuidas sa võid niimoodi öelda?

Inno: Ta lõi endal kirvega varba pooleks. Mina oleks katkestand tema asemel. Mina eluga küll riskima ei hakka mingite valimiste nimel.

Irja: Aga vaata, kui kangelaslik ta on!

Inno: Esiteks on ta kobakäpp.

Irja: Miks kobakäpp?

Inno: Et ta omal kirvega lõi varbasse. Õnn, et ta varvast otsast ära ei löönud. Ilmselt tänu sellele, et saabas oli kõva. Mind huvitab, kas ta oleks ilma varbata ka jätkanud seda matka.

Irja: Ilmselt ta oleks enne konsulteerinud Savisaarega.

Inno: Savisaar oleks öelnud, et jätka kasvõi ilma jalata. Ilmselt ta helistaski Savisaarele ja kurtis, et kuule, mul öö otsa jooksis verd, et kas ma võin lõpetada…

Irja: Jaah?

Inno: Ja Savisaar ütles, et kas teed nalja, vaata, mida meie omad peavad üle elama Ukrainas, Donetskis. Meie omad seal surevad, aga sina räägid siin katkestamisest.

Irja: Aga meie omade all pead sa silmas keda?

Inno: Ühtset Venemaad. Ma saan aru, et Keskerakond on ikkagi Ühtse Venemaa käepikendus Eestis.

Irja: Mišutka jätkas siis solidaarsusest separatistidega?

Inno: Jaa, ta on ikka tõeline opaltšenets.

Irja: Miša Mišaks. Kuidas sa kommenteerid teisi osalejaid?

Inno: Minu meelest on ainuke tegija seal Marko. Ainuke, kes midagi jagab metsast ja matkamisest. Teised on naljanumbrid. Seal oleks ikka pidanud mingi eelvalik. Mitte et igaüks, kes tahab, läheb.
Teised on ikkagi lapsed. Ehk metsa on lahti lastud Marko ja lapsed.

Irja: Samas mina imestan seda, et Kristiina on veel elus.

Inno: Einoh, ega inimene ikka nii kergesti otsa ei anna. Aga näost on näha, et see üks päev on juba Kristiinale väga karmilt mõjunud. Samas võib olla, et mõnest saab ikkagi inimene pärast seda matka. Selles mõttes hea idee. Tegelikult oleks võinud saata ka erakondade peaministrikandidaadid sellele matkale.

Irja: Ära tee nalja! Kas sa kujutad ette sel matkal Savisaart???

Inno: Huumorisaateid ei ole kunagi palju. Siis oleks välja tulnud, mis mees see Savisaar on. Minu meelest üks Eestis peaminister peaks ikkagi olema võimeline sellise rännaku läbi tegema. Ma arvan, et Mikserit ja Rõivast oleks olnud sama huvitav vaadata kui Savisaart. Erakonnaliidritest on ju kohal ainult Ojuland ja Helme. Aus oleks olnud, kui teised oleks ka tulnud.

Irja: Seal võiski olla sedasi, et kutsutigi erakondade liidreid. Teised lihtsalt ei julgenud tulla. Aga vaata, Miša raiub vaatamata haigele varbale praegu kuuske maha!

Inno: Einoh, eriline naljanumber on muidugi see võrkkiik. Hakkab naerma, kui vaatab, kuidas poliitikud raba ületavad. Ma mõtlen, et jumala pull oleks praegu vaadata Savisaart. Ma ei taha midagi pahasti öelda, aga see oleks olnud võimalus lahendada Savisaare probleem igaveseks. No näiteks mõni pajupulk oleks Savisaare raskusele alla vandunud…

Irja: Jah, Marko ja Martin kui isamaalised mehed oleks võinud selle asja niiöelda korda ajada…

Inno: Jah.

Irja: Samas ma arvan, et Savisaar seda kartes saatest eemale jäigi…

Inno: Ja saatis enda asemel Miša. Kes nüüd võib-olla jääb varbast ilma. Ehk siis Miša ohverdas varba erakonna esimehe eest. Nüüd oleks huvitav teada, millise ihuliikme oleks nõus erakonna altarile tooma teised kesikud.

Irja: Mina läheks isegi nii kaugele, et ennustan Keskerakonnale võimsat valimisvõitu. Ja seda tänu Miša varbale. Ehket juba täna võib täie tõsikindlusega öelda, et Riigikogu valimised paneb kinni Mihhaili varvas.

Inno: Aga ikkagi mina Mihhailiga luurele ei läheks.

Irja: Ja kui nüüd teised erakonnad tahavad, et neil ka mingid tšäänssi oleks, siis Marko, Kristiina, Yoko ja teised peavad hakkama kiiresti mõtlema, mille löövad endal otsast ära nemad…

Inno: Minu meelest see võikski olla hea tava, et kõik Riigikogu liikme kandidaadid ohverdavad mõne ihuliikme. See näitab, et nad on valmis pühenduma täie tõsidusega. Näiteks varba või sõrme või midagi muud. Või kõrva. Võib ohverdada ka mõne organi. Näiteks neeru või kopsu.

Irja: See on hea mõte.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pakkuge seda lugu ajalehele!Uskuge,lugejaid oleks küllaga :-)!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://www.irishtimes.com/news/social-affairs/squatters-from-around-the-world-gather-in-dublin-1.1942878

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://www.indymedia.ie/article/103448