pühapäev, 22. märts 2015

Edgarist

Minul oli Edgari haigestumisest väga kurb kuulda. Kuid mis seal salata, eks seda oligi oodata. Kui temaga lähedalt suhtlesime, siis soovitasime tal mitmeid kordi tervislikule menüüle üle minna, aga Edgar lihtsalt naeratas seepeale talle omasel trotslikul viisil ja ütles poisikeseliku uljusega, et temal on rauast magu. No mis sa oskad seepeale öelda? Ta on kange nagu mu isa ja eks see oli üks põhjus, mis ta mulle meeldis. Miks ma talle kaasa tundsin ja teda aidata tahtsin. Miks ma ka Inno Keskerakonna rüppe tirisin. Sest Edgar meenutas mulle mu isa ja oma isa armastasin ma üle kõige maailmas.

Nüüd lebab Edgar haiglavoodis ja tema seisund on "kriitiline". Mulle tuleb meelde üks suvi, kui me Innoga pikutasime Selgemaa rannas ja Edgar helistas meile. Olime just käinud Hundisilma jaanitulel ja Edgar oli seal väga reipalt tantsu löönud. Kuid nüüd oli ta haiglas ja rääkis nõrgal häälel. Päris, kas me vaatasime seda filmi John Lennonist ja Yoko Onost, mille DVD ta meile andis. See film läks talle millegipärast väga korda. Võib-olla seepärast, et oli armastusest ja armastust igatses Edgar - vähemasti mulle tundub nii - oma ellu kõige rohkem. Aga just armastust tema elus polnud. Vilja oli hakanud temast eemalduma, kuigi see veel kuskilt välja ei paistnud, ja ka tema suures kaaskonnas polnud neid, kes oleks temast päriselt hoolinud. Ma mõtlen PÄRISELT. Olen mõelnud, et võib-olla just seepärast tõmbas Edgarit meie poole. Kuna meie armastame üksteist ja nõnda sai Edgar armastusele vähemasti lähedal olla. Seda käega puudutada. Ja loota, et see hakkab temalegi külge.

Vahel mulle tundus, et Edgar on oma suure armastuse leidnud. Siis, kui ta tuli ühel sumedal suveõhtul koos valgesse riietatud Siret Kotkaga Rakverre ja me kohtusime Willa Theresa restoranis. Aga ei, Siret oli nii noor ja Edgar juba vana ning see ei olnud mitte armastus, vaid õpilase austus ja õpetaja imetlus. Jah, Edgari elus oli kõike - ilusaid noori nais, autosid, võimu ja raha - peale armastuse.

Ma ei tea, kui kriitilises seisus on praegu Edgar ja kas ta sellest välja tuleb, aga ma loodan siiralt, et kõik läheb hästi ja Eesti poliitika suur trickster Edgar Savisaar saab veel koos talle armsa inimesega John Lennoni ja Yoko Ono filmi vaadata.

Selleks, et olla õnnelik, ei pea tingimata olema John Lennon. Võib olla Edgar Savisaar. Aga see Edgar Savisaar võiks nüüd vahelduseks ka iseenda peale mõelda ja anda endale võimaluse olla õnnelik. 65 ei ole ju veel vana. Vahel 65-aastaselt elu alles algab! Ja armastuseks ei ole kunagi liiga hilja. Lihtsalt temale tuleb ruumi teha. Vahel on haigus vajalik, sest põdemise ajal saab selgeks, mis elus kõige olulisem. Soovin, et Edgarile äratundmist. Ja armastust.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui ilus!
Aga miks ma sind absoluutselt ei usu... kurb, kurb, kurb

Anonüümne ütles ...

Issand , kui õudset uudist just kuulsin. Edgar tuli just opilt, kus tal amputeeriti üks jalg ülalt- poolt põlve ja neerud on nii läbi, et funktsivad aparaatide toel.

Anonüümne ütles ...

Kui nüüd tohtrite aruandest õigesti aru sain, siis on tänase seisuga tegemist teise(sic!) septilise šokiga. Sel puhul on prognoos: lootusetu.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...

Kas ei oleks õige sellise inimlaadse värdja viimane komm siiski ära rehitseda siit?
Olgu see viha nii suur kui tahes,maaslamajat ei lööda!

Anonüümne ütles ...

Jah, palun, I&I, ilmutage õiget südamehoiakut ja eemaldage eelviimane värdkomm. Ka see kommija on kunagi surmasuus.

Anonüümne ütles ...

Soovitan innojairjal tagasi pöörduda Savisaare bioloogilise isa Egon Ranneti skandaalse isiksuse juurde. Diabeet on geneetiline haigus, seepärast põdes suhruhaigust ka Savisaare isa Egon Rannet. Nagu Savisaar nüüd, kaotas Rannet elu lõpus jala. Savisaar meenutab Ranneti kõige pisemates detailides. Nüüd on eesti kirjanikud piisavalt Rannetit meenutanud ( Mihkle Mutt, Enne Vetemaa, Teet Kallas, Vaapo Vaher jt). Ranneti kolossaalne figuur hakkab alles nüüd pärale jõudma. Aga see selgitab ka seda , kes on Savisaar.

Anonüümne ütles ...

Jälgid aprillinaljad!
Savisaar pole kellegi kloon!
Savisaar on ISIKSUS!!!