esmaspäev, 6. aprill 2015

Edgar Savisaar liigub bioloogilise isa jälgedes: ka Egon Rannet sai noorelt infarkti ja kaotas jala

Edgar Savisaare bioloogiline isa, tuntud näitekirjanik Egon Rannet sai infarkti 40-aastaselt (Savisaarel oli infarkt 53-selt). Rannet põdes diabeeti ja kaotas jala, samamoodi põeb diabeeti Edgar Savisaar ja kaotas jala.

Nii nagu Savisaar oli Rannet väga mitmekülgne inimene. Ranneti kohta on teada, et ta oli nõukogude ajal teadaolevalt ainus rublamiljonär Eestis. Ta armastas uhkeid autosid, nii nagu ka Edgar Savisaar. Ranneti villa Kloostrimetsa 26 maksis 150 tuhat rubla (see oli tavalise tööinimese 150 aasta palk).

Nii nagu Rannet, oli Savisaar noorelt sportlik mees, tegeles muu hulgas poksiga. Erinevalt Savisaarest ei kuulunud Rannet kommunistlikusse parteisse.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ja mõlemad lindistasid salaja oma vestlusi, vt nt

http://www.sirp.ee/archive/2001/16.03.01/Teater/teater1-3.html

Anonüümne ütles ...

Tsitaat Vetemaalt, kes üliküüniliselt absoluutselt midagi oma müüdavast minevikust ei kahetse ega häbene:

"Rahapuudust tõesti polnud. Nii rikas nagu Egon Rannet, keda Nõukogude Liidus mängiti kahesajas ja Eestis tosinas teatris, ma muidugi polnud.

Nõukaajal võis ühest romaanist tagasihoidlikult kaks, normaalselt ühe ja prassides pool aastat ära elada. Nüüd elad prassides ühest romaanist ära ehk kaks kuud."
Kaasaegsed vast ei teagi, et mees oli üliproduktiivne kirjanik.

Anonüümne ütles ...

kaasaegsed teavad üksnes seda, et jeedik-peedik on üliproduktiivne kirjanik

Anonüümne ütles ...

Egon Ranneti kolleegid on sageli tema iseloomustamiseks kasutanud sõnu: deemonlik, saatanlik. Ei tea ühtegi kirjameest Eesti ajaloos , kes oleks kutsunud esile nii tugevaid emotsioone.
Paistab, et Savisaar on Ranneti 100% koopia.

Anonüümne ütles ...

Rannet polnud ju mitte ainult näite-, vaid ka romaanikirjanik ("Kivid ja leib" oma mitme osaga. lisaks veel dokumentaaljutustused.
Tema võrdlemine Savisaarega on küüniline.

Anonüümne ütles ...

Mis saab olla isa ja poja vahekorras midagi mida kajastada ei saa. Savisaar on koopia oma isast. Haruldane juhus kus kattuvus 100 protsenti. Teades Rannetit, teame Savisaart.

Anonüümne ütles ...

Miks peab kajastama "saunanaiste jutte"? Kus on tõendid, et Rannet Savisaare isa?
Ja Vetemaa oli ja on üks reeturist kaabakas ja joomar.

Anonüümne ütles ...

Palun viiteid, kust Teie info pärineb.

Anonüümne ütles ...

Savisaar loomulikult ei saanud vastama jätta Lippmaa ja Tammeri varjuheitmistele. Juba 1997 pani Vello Lattik siis kirja, et Rannet on tema isa. Lattik viitas nii ema, Marie enda sõnadele, kuid kindlasti oli see ka Savisaar ise , kes seda ütles. 2007 aastal, Keskerakonna juhatusele koosolekul kinnitas Savisaar , et tema isa on Egon Rannet.

Anonüümne ütles ...

Ma saan aru inimeste soovist kahtluse alla seada Marie Savisaare teadmisi selle osas, kes talle lapse tegi , kuid siiski ei soovita :)

Anonüümne ütles ...

Põnevat infot tuleb juurde iga päev. Kui natuke segaseks on jäänud, kust ikka kargas välja Rannet, siis nüüd on selgus majas. Savisaare onu Aleksei Burešin, miilits, hiljem kolhoosi partorg Tartumaal oli Ranneti tuttav, kes töötas pärast sõda kriminaaljälituses ja prokuratuuris. Aleksei pöördus oma tuttava poole, et päästa õde Marie, keda ähvardas Siberisse saatmine. Edasine on ajalugu.

Anonüümne ütles ...

Saladused Edgr Savisaare isa Egon Ranneti ümber varisevad! http://et.wikipedia.org/wiki/Egon_Rannet

Franz ütles ...

Muuseas Edgar Savisaar kirjutas juba 12-aastaselt näidendeid. Sellest on kirjutatud 1995. aastal ajakirjas "Magneet" ("Eesti Ekspressi" lisa)