laupäev, 2. mai 2015

Kas on üldse vaja parem välja näha?

Väljavõte meeldib.ee veebist.

Eestis on alanud taas Kalevipoja mõõga, vabadust imago otsingud. Kuna on leitud, et senine kuvand „Welcome to Estonia”, mida kunagi väga kiideti ja millele sai kulutatud miljoneid kroone maksumaksja raha, on täiesti kasutu. Nüüd on vaja millegipärast uut samasugust asja, ilmselt selleks, et Eesti maailma kõige jõukamal maksumaksjal pole rahaga midagi targemat teha.

Aga kas on üldse vaja raha kulutada selleks, et end paremana näidata? Mõtlevad inimesed on tänaseks juba aru saanud, et igasugune reklaam on puhas pettus, mis on mõeldud lihtsameelsete püüdmiseks. Kas Eesti püüab lihtsameelseid? Neid, kes iga 'intelligentse pesupulbri' reklaami peale pöördesse lähevad, ilmselt lootes, et saavad ühes sellega ise ka osakese sellest intelligentsusest. Või mis?! Kas iga välismaa turumüüja peab teadma, misasi on Eesti, kui tal nagunii pole elus kunagi vajadust Eestisse tulla?

Intelligentne inimene teab väga hästi, mis on Eesti ja kus see asub. Ja ta käib Eestis, kui see talle huvi pakub. Mitte reklaami pärast, vaid põhjusel, et Eesti pakub talle midagi põnevat. Mida kusagilt mujalt ei leia. Näiteks rabamatku, puutumata loodust, vaikust ja rahu. Tänases internetimaailmas pole keegi kuskil enam üksi, kõige kohta on võimalik kõike järgi uurida, kui vaja. Ja Eestil on küllaga, mida pakkuda, seda ilma punnitamatagi.

Kommentaare ei ole: