esmaspäev, 11. mai 2015

Miks ravimifirmad ei võiks eestimaalasi toetada?

Eri fondid manguvad rahvast, et nood annetaks raha vähiga seotud preparaatide soetamiseks, kuna Haigekassal pole selleks raha ning niigi vaene rahvas annab ära oma viimased veeringud. Asjas löövad kaasa riigikogulased.

Tekib küsimus, miks ei võiks rahas ja luksuses suplevad farmaatsiafirmad ise eestimaalastele kätt ulatada ja ravimeid jagada. Nende firmade kasumid on ühed maailma suurimad (näiteks tuntud vähipreparaadi Gliveci tootja, Šveitsi firma Novartise aasta käive on 60 miljardit - see on 10-kordne Eesti riigi eelarve- ja kasum 12 miljardit dollarit), võiks sellest siis pisku eraldada, või mis?

Eriti absurdne on riigikogulaste osalemine neil üritustel olukorras, kus Riigikogu ei suuda üht efektiivseimat ja odavamat vähipreparaati- meditsiinilist kanepit legaliseerida.

Mis mäng käib?

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tegelikult vastasid viimase küsimusega esimesele!Ravikanepi legaliseerimine viiks automaatselt ravimifirma kasumi alla.Aga ei ole kellelgi saladuseks ,et pangad ja suurfirmad valivad valitsuse või dikteerivad nende tegevuse ,mitte vastupidi.Kuna kätt mis sind söödab ,ei saa hammustada siis siit ka põhjus miks Eestis ükski valitsus nende vastu ei astu ja ka põhjus miks teistimõtleja eales valitsusse ei saa!