pühapäev, 7. juuni 2015

IRLi lõpp on käes

Margus Tsahkna valimisega IRLi esimeheks võib küll öelda, et selle erakonnaga on kõik.

Oli Reinsalu mis ta oli, aga igal juhul parem ja targem juht kui Tsahkna. Jaan Männik oleks veel ehk suutnud tuua erakonda uut hingamist ja erakonna päästa, aga Tsahkna eelistamine näitab, et erakonna enamus on oma mugavustsooniga harjunud ja mingeid muutusi ei soovi.

Jumal siis selle erakonnaga. Nagunii on parem osa juba minema jalutanud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kõik üsna õige, välja arvatud see Männiku osa, samasugune superaferist nagu Partski. Kirjutasin ka just järgeva kommentaari siia:

Margus Tsahkna: Minust ei saa kunagi EKRE liiget!


"Äärmus, millele EKRE mängib, tekitab ühiskonda viha ja vastasseisu."
--

Viha ja vastuseisu ühiskonnas tekitab eelkõige käpardlik, korrumpeerunud ja kleptokraatlik poliitika, milles IRL ja tema eelkäijad on osalised olnud pea kogu aeg alates taasiseseisvumisest.

EKRE on erakond, mis sisuliselt esimesena püüab ajada puhtamat ja mõistlikumat, Eesti rahva huve arvestavat poliitikat. Loosungites on muidugi seda kõik lubanud, aga teod räägivad teist keelt. Võtame IRL-i loosungi "Ajame Eesti asja!" - milles see on väljendunud? IRL on ajanud Euroopa Liidu asja, on ajanud USA asja, on ajanud Venemaa asja, on ajanud endale kasulikku tsahkermahker asja - ehk kõike muud peale Eesti asja.

Tsahkna ja Reinsalu mõlema selge vastandumine EKRE-le näitab, et IRL-is pole ei konservatiivsusest ega rahvuslusest mitte midagi alles. Loomulikult suur osa rahvast näeb selle läbi ja enam ei usu neid läbikukkunud mullipuhujaid. Olen ka ise olnud kauaaegne Isamaa(Liidu) valija, aga pärast Res Publicaga liitumist said neist täielikud paariad.

Nii IRLi eelmine kui värske esimees mõlemad on täiesti kohtlased kujud, äärmiselt libedad, põhimõttelagedad ja müüdavad sellid. Ennustan, et järgmistel Riigikogu valimistel kogub IRL hääli vahemikus 3-4%. Ehk umbes samas suurusjärgus kui üle-eelmistel valimistel end täis teinud Rohelised ja Rahvaliit.

Anonüümne ütles ...

kõik praegused ja ka tulevased poliitikud on vargad ja aferistid mõni suuremal mõni vähemal määral. see on juba inimloomuses sees,et kui oled poti juures siis püüad ikka maitsvamaid palukesi sealt välja õngitseda ja teisi eemale tõrjuda.ainult ideelised on ausad ja õiglased.olen juba üle poole sajandi elanud ja elus peaaegu kõike näinud
ainuke asi mis veel imestama paneks on see kui ufo mu kõrval maanduks...igal ühel meist on oma hind. ainult tuleb see õige number leida nii minul kui ka teil inno ja irja...