esmaspäev, 22. juuni 2015

USA tulevane president rakendab Eesti oma valimisvankri ette

Väljavõte politifact.com veebist.

USA vabariiklaste presidendikandidaat Jeb Bush käis äsja Euroopas ringreisil ja tagasi tulles pakkus välja, et ka Ameerikas võiks käia tulu deklareerimine sama kiiresti nagu Eestis- viie minutiga. Ses mõttes jäi Eesti jälle positiivselt pildile. Siin elades ei märkagi, mis on hea.

Bush oli aastail 1999-2007 Florida guberner. Kohalik väljaanne Tampa Bay Times on isegi uurinud Eesti ajakirjanikelt, Tarmo Vahterilt Ekspressist, Sirje Rankilt Äripäevast, Argo Ideonilt Postimehest ja Kaja Koovitilt Päevalehest, kas see on ikka tõsi, et tulud viie minutiga deklareeritud saavad. Ajakirjanike vastustest selgus, et saab isegi rutem, sest deklaratsioonid on eeltäidetud.

Bush on abielus mehhiklannaga ja pööras katoliku usku. Poliitilistelt vaadetelt ei poolda ta näiteks samasoolisi abielusid, ühtlasi on ta vastu laste saamisele väljaspool abielusid. Kubernerina oli ta vastu kiirraudtee rajamisele Floridasse, pidades seda mõttetuks raharaiskamiseks. Ta paistab olevat vennast arukam, näiteks kasvõi seetõttu, et reisib ringi, valdab võõrkeelt ja eelistab paleo-dieeti. Ta on kaalust kõvasti alla võtnud ja näeb oma 62-aastase vanuse kohta väga hea välja.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Deklaratsioon, mida läbi veebi kinnitame on ju EELTÄIDETUD, ehk siis raamatupidajad on oma töötunnid ära teinud.
Toimub üksnes allkirjastamine.